fredag den 21. oktober 2011

Skate America 2011 forudsigelser - Damer

Alissa Czisny vandt sølv ved sin seneste optræden ved Skate America (tilbage i 2005).

Damernes felt består af nogle upålidelige damer. Kombineret med sæsonens første Grand Prix kan vi se frem til nogle ustabile fremførelser, men jeg håber det ikke...

Guldfavoritterne er nok Alissa Czisny og Carolina Kostner - begge er kendt for deres uforudsigelige spring, men begge damer har haft en utrolig sæson forrige år: Czisny vandt guld ved Grand Prix Finalen, mens Kostner tog sølv. Ved VM tog Kostner bronze, mens Czisny endte på en karrieres bedste 5. plads. Czisny har uppet sin tekniske sværhedsgrad ved at tilføje en triple lutz-triple tåloop og triple salchow til sit lange program, men hun var ikke helt succesfuld med disse ved Japan Open, hvor hun endte på en 5. plads.

På papiret virker Ksenia Makarova som en medaljefavorit, men hun måtte trække sig fra Nebelhorn Trophy, da hun forværrede en hofteskade under det korte program. Ved de russiske testløb tidligere på sæsonen virkede hendes spring også ustabile.

Elene Gedevanishvili har en 7. plads fra Skate America sidste år og har faktisk aldrig vundet en medalje ved Grand Prix'erne. Hun startede sin sæson godt ud med at tage sølv ved Nebelhorn Trophy.

De svenske søstre, Joshi Helgesson og Viktoria Helgesson, endte på en henholdsvis 4.- og 6. plads forrige år. Denne sæson startede de ud med en henholdsvis 3.- og 5. plads ved Nebelhorn Trophy, så de kan være wildcards til bronze. Mon ikke Viktoria håber på at slå sin søster denne gang?

Haruka Imai døjede med skade hen over sommeren, men hun burde være på isen igen. Ligesom de andre piger i feltet har hendes lave springstabilitet kostet hende muligheden for Grand Prix-medaljer.

De to andre amerikanske piger i konkurrencen er Joelle Forte og Caroline Zhang. Forte endte på en 7. plads ved Nebelhorn Trophy, mens Zhang stadig kæmper med sine spring. Medaljer er nok uden for deres rækkevidde.

Mine forudsigelser
1. Alissa Czisny USA
2. Carolina Kostner ITA
3. Haruka Imai JPN
4. Elene Gedevanishvili GEO
5. Ksenia Makarova RUS
6. Joshi Helgesson SWE
7. Viktoria Helgesson SWE
8. Valentina Marchei ITA
9. Joelle Forte USA
10. Caroline Zhang USA

Se flere detaljer her.

Skate America 2011 forudsigelser - Parløb

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy tog guld ved Skate America 2010.

De overvældende favoritter i parløb vil være de regerende verdensmestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, der var ubesejrede forrige sæson. Parret har allerede to Skate America sejre på resuméet, og dette er kun den første af deres tre planlagte Grand Prix konkurrencer denne sæson, så i deres sæsondebut forventer de nok ikke at være fejlfri. Rygter siger, at de overvejer at tilføje kast triple axel.

Deres største konkurrence vil nok komme fra Dan Zhang og Hao Zhang, som gør deres comeback efter en sæson ude med skade. Parret havde deres sæsondebut ved en kinesisk konkurrence, og her leverede de et teknisk stærkt program. De kan dog endnu ikke konkurrere med tyskerne i programkomponenterne, så de skal håbe på fejl fra modstanderne for at kunne tage guld.

Der vil også være stor konkurrence om bronze. Vera Bazarova og Yuri Larionov er småfavoritter, men det kommer an på, om de vil være i stand til at lande deres side-om-side spring. Parret startede sæsonen ud med sølv ved Nebelhorn Trophy.

Caydee Denney og John Coughlin gør deres Grand Prix debut, og de er amerikanernes største medaljehåb i parløb. Parret er allerede teknisk stærke - de tog bronze ved Nebelhorn Trophy - så laver de andre par fejl, har de en god chance for en podieplads.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch havde en super Grand Prix sæson forrige år, hvor de kvalificerede sig til Finalen. De skal dog udvise mange forbedringer for at gentage dette, da feltet er dybere denne sæson.

Tyske Maylin Hausch og Daniel Wende er wildcards til bronze.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko/Robin Szolkowy GER
2. Dan Zhang/Hao Zhang CHN
3. Vera Bazarova/Yuri Larionov RUS
4. Caydee Denney/John Coughlin USA
5. Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch CAN
6. Maylin Hausch/Daniel Wende GER
7. Mary Beth Marley/Rockne Brubaker USA
8. Tiffany Vise/Don Baldwin USA

Se flere detaljer her.