lørdag den 7. december 2013

GP Final 2013 videoer - Damer FS

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af damernes lange programmer her.

Mao Asada (JPN) - guld
FS: 131.66 (#1). Musik: "Piano Concerto No. 2 in C minor" af Sergei Rachmaninov


Julia Lipnitskaia (RUS) - sølv
FS: 125.45 (#2). Musik: Schindler's List (soundtrack) af John Williams


Ashley Wagner (USA) - bronze
FS: 119.47 (#3). Musik: Romeo and Juliet af Sergei Prokofiev


Asada vinder sin fjerde GPF titel

Mao Asada udfører sit lange program til "Piano Concerto No. 2" (foto: Getty)

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Finalen 2013/14 sluttede med damernes lange programmer, som (ulig de stærke korte programmer) var en blandet fornøjelse.

Fører Mao Asada havde problemer med begge triple axel-forsøg, da hun faldt på den første og havde to fødder på den anden (underroteret). Hun kom dog stærkt igen og leverede fem rene triple spring - kun double loopsene i trespringskombinationen blev kendt underroteret. Hun vandt det lange program med en FS score på 131.66 point, hvilket var nok til et forsvar af titlen.

Julia Lipnitskaia havde igen en stensikker fremførelse, hvor hun fik landet seks triple spring deriblandt triple (f)lutz-triple tåloop. Kun en triple salchow blev kendt underroteret. Highlights var som altid hendes hurtige og fleksible level 4 piruetter. Hun vandt den tekniske score, og FS scoren på 125.45 point trak hende op på sølv.

Derimod havde Ashley Wagner et par problemer i sit program. Hun faldt på sin triple lutz, fik to spring kendt underroteret og havde to fødder på triple loop. Derved var der kun tre helt rene triple spring i hendes program. En score på 119.47 point var dog nok til bronze.

Elena Radionova faldt også på en triple lutz, men løb ellers stærkt med seks triple spring inklusiv to triple-triple kombinationer. En FS score på 118.64 point trak hende op på en samlet 4. plads.

Landsmand Adelina Sotnikova fik landet sine store kombinationer - triple (f)lutz-triple loop og double axel-triple tåloop - rent, men resten af springene var et rod med bl.a. to fald og et flop. Hun faldt til en skuffende 5. plads.

Anna Pogorilaya begyndte stærkt med seks triple spring, men i anden halvdel havde hun step-out på en double axel og et fald på triple (f)lip. Hun forblev på en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
204.0211
2Julia LIPNITSKAIA

RUS
192.0742
3Ashley WAGNER

USA
187.6133
4Elena RADIONOVA

RUS
183.0254
5Adelina SOTNIKOVA

RUS
173.3026
6Anna POGORILAYA

RUS
171.8865

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 videoer - Isdans FD

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af isdansernes fridanse her.

Meryl Davis / Charlie White (USA) - guld
FD: 113.69 (#1). Musik: Scheherazade af Nikolai Rimski-Korsakov


Tessa Virtue / Scott Moir (CAN) - sølv
FD: 112.41 (#2). Musik: "Petit Adagio" og "Waltz in Concerto No. 2" af Alexander Glazunov; "Allegro Moderato" af Alexander Skriabin


Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat (FRA) - bronze
FD: 102.48 (#3). Musik: "Caroussel" (fra Cirque du Soleil) af Benoit Jutras; "Droit de Cite" af Raphael Beaun og Max Steiner; "Jeux Interdits" af Fernando Sor; "Le Petit Prince et sa Rose" af Maxime Rodriguez


Davis/White tager femte GPF-titel med verdensrekord

Davis og White udfører deres kurveløft i fridansen (foto: Getty)

Isdansernes fridanse ved Grand Prix Finalen 2013 var nervepirrende til sidste ende, hvor især top 2 overgik dem selv.

Førerne Meryl Davis og Charlie White leverede igen en teknisk og præsentationsmæssig meget stærk fremførelse til "Scheherazade". Parret opnåede level 3 på den cirkulære trinsekvens, men resten af elementerne blev tildelt level 4. Deres FD score på 113.69 point er en ny verdensrekord, og amerikanerne kunne snuppe karrierens femte GPF sejr.

Rivaler Tessa Virtue og Scott Moir gav god modstand, og de havde måske dagens mest emotionelle og forbedrede fremførelse. Deres diagonale trinsekvens var level 3, mens resten af elementerne var level 4. Deres score på 112.41 point var en verdensrekord, indtil Davis/White slog den (igen). Canadierne måtte igen nøjes med GPF-sølv, men de har bevist, at de stadig kan true Davis/White i OL-guldkampen.

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat havde en solid og charmerende fridans. De opnåede level 3 på trinsekvenserne, mens resten af elementerne var level 4. De kunne dermed rykke op og tage deres fjerde GPF-bronzemedalje.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev så ud til at løbe stærkt, indtil han havde et fald på nogle forbindende trin efter et løft. De faldt til en samlet 4. plads.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje undgik store fejl, men der var små usikkerheder fra ham i trinsekvenserne, som kun blev tildelt level 2. Anna Cappellini og Luca Lanotte løb en fin dans, men de modtog også lave levels på trinnene. De to par endte på en 5.- og 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
191.3511
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
190.0022
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
169.1153
4Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
166.7234
5Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
165.0445
6Anna CAPPELLINI / Luca LANOTTE

ITA
156.5866

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 videoer - Parløb FS

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af parløbernes lange programmer her.

Aliona Savchenko / Robin Szolkowy (GER) - guld
FS: 147.57 (#1). Musik: The Nutcracker af Petr I. Tchaikovski


Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (RUS) - sølv
FS: 141.18 (#2). Musik: Jesus Christ Superstar af Andrew Lloyd Webber


Qing Pang / Jian Tong (CHN) - bronze
FS: 138.58 (#3). Musik: "I Dreamed a Dream" (fra Les Miserables) af Claude-Michel Schoenberg


Savchenko/Szolkowy overrasker med fjerde GPF-titel

Savchenko og Szolkowy udfører en baglæns udvendig dødsspiral (foto: Getty).

Igen havde vi nogle gode præstationer fra topparrene ved Grand Prix Finalen 2013, men der var stadig nogle overraskelser i deres lange programmer.

Tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy leverede et overbevisende program, da de faktisk fik udført alle elementer uden fejl. Highlights var to side-om-side triple tåloops i sekvens samt kast triple flip og triple salchow. Deres FS score på 147.57 point var et nyt personligt bedste, og samlet kunne de rykke op og snuppe karrierens fjerde GPF-guldmedalje. Sæsonen er lige blevet meget mere uforudsigelig.

Førerne Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov viste for første gang i sæsonen svaghed: Volosozhar havde problemer med side-om-side triple springene, da hun faldt på salchowen og havde hånd på tåloopen. Resten af elementerne, deriblandt level 4 triple twist og kast triple loop og salchow, var dog uden fejl. Med dagens andenbedste score på 141.18 point måtte de rykke ned til sølv.

Dagens anden fejlfrie program tilhørte Qing Pang og Jian Tong. Parret fik landet både side-om-side double axeler og triple tåloops, og i anden halvdel havde de kast triple salchow og loop. Deres score på 138.58 point var dog ikke nok til at hive dem op i dette felt, og de måtte tage bronze igen.

Landsmænd Cheng Peng og Hao Zhang havde også et stærkt program med bl.a. quad twist, side-om-side triple tåloop-double tåloop og kast triple loop og salchow. Eneste fejl var hendes fald på en underroteret double axel. Et nyt personligt bedste på 128.50 point hev dem op på en samlet 4. plads.

De canadiske par havde et par problemer. Meagan Duhamel og Eric Radford havde solide parelementer, men hun havde alvorlige kiks på begge side-om-side spring. Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch lavede også hver fejl på side-om-side springene. De to par måtte nøjes med en 5.- og 6. plads i dette dybe felt.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
227.0321
2Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
223.8312
3Qing PANG / Jian TONG

CHN
213.9833
4Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
197.3754
5Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
193.3846
6Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
189.1165

Se flere detaljer her.

Yu/Jin tager sejr ved JGPF 2013

Vigalova/Zakroev (sølv), Yu/Jin (guld) og Fedorova/Miroshkin (bronze) på podiet (foto: Getty).

Dag 2 af Junior Grand Prix Finalen 2013/14 sluttede med parløbernes lange programmer.

Førerne Xiaoyu Yu og Yang Jin fik landet deres side-om-side spring (inkl. triple tåloops) og kast triple salchow, men  der var en del småfejl; bl.a. var landing på triple twist var usikker, og hun havde hånd på kast triple loop. Deres FS score på 102.42 point var dagens andenbedste, men deres margin fra det korte program gav dem samlet JGPF-titlen.

Derimod kunne Maria Vigalova og Egor Zakroev imponere med et fejlfrit program. Highlights var triple twist samt kast triple loop og flip. Scoren på 106.50 point var dagens højeste, og samlet rykkede de op til sølv.

De regerende mestre Lina Fedorova og Maxim Miroshkin havde en del småproblemer: hun underroterede triple tåloop og havde step-out på begge kast. Derudover faldt hun ud af side-om-side piruetten tidligt. Stærke twist og løft betød en FS score på 97.97 point og en samlet bronzemedalje.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov lagde skævt ud, da han faldt efter triple twist. De kom dog stærk igen og landede to side-om-side triple spring og to triple kast. En FS score på 97.10 point holdte dem på en 4. plads.

Det gik stærkt for Vasilisa Davankova og Andrei Deputat indtil deres afsluttende element, parpiruetten, hvor han rørte isen med hånden, hvorved elementet blev kendt ugyldigt. De tog en tæt 5. plads.

Kamilla Gainetdinova og Ivan Bich fik landet side-om-side triple loops, men et fald og andre småusikkerheder holdte dem på 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
163.5212
2Maria VIGALOVA / Egor ZAKROEV

RUS
161.5731
3Lina FEDOROVA / Maxim MIROSHKIN

RUS
156.5523
4Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV

RUS
152.0144
5Vasilisa DAVANKOVA / Andrei DEPUTAT

RUS
151.0255
6Kamilla GAINETDINOVA / Ivan BICH

RUS
140.6566

Se flere detaljer her.

Boyang Jin lander tre quads mod JGPF-sejr

Pitkeev (sølv), Jin (guld) og Chen (bronze) udgør det unge podium ved JGPF (foto: Getty).

Også herrerne løb deres lange programmer på dag 2 af Junior Grand Prix Finalen 2013.

Kinesiske Boyang Jin valgte at "over"-springe de andre herrer! I det særdeles ambitiøse program landede han hele tre quads (to salchows og en tåloop) og syv triple spring, hvoraf step-out på axelen var den eneste fejl. Trods lavere programkomponenter betød den tekniske score et nyt personligt bedste på 150.31 point. Dette var rigeligt til at trække ham op på guld.

Også Adian Pitkeev imponerede: han lagde ud med en triple axel-triple tåloop og fulgte op med endnu en triple axel og fem andre triple spring. Russeren kunne score et nyt personligt bedste på 144.00 point, hvilket sikrede ham sølv.

Nathan Chen løb også rent, her med en triple axel og syv andre triple spring. En FS score på 143.09 point betød en bronzemedalje med solid margin.

Føreren Keiji Tanaka havde to fald (på quad tåloop og anden triple axel), og selvom han landede seks andre triple spring, måtte han i dette felt nøjes med en lidt skuffende 4. plads.

Alexander Petrov landede to triple axeler og seks andre triple spring, omend et par stykker havde en lidt usikker landing. Ryuju Hino faldt på sin quad tåloop (underroteret), men han fik stadig landet otte triple spring. Svag programkomponenter holdte dog hans score nede. De to herrer forblev på en 5.- og 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Boyang JIN

CHN
218.7351
2Adian PITKEEV

RUS
216.2422
3Nathan CHEN

USA
214.6133
4Keiji TANAKA

JPN
205.7114
5Alexander PETROV

RUS
198.6345
6Ryuju HINO

JPN
182.3966

Se flere detaljer her.

Sotskova tager guld i russisk triumf ved JGPF 2013

De russiske piger dominerede igen podiet ved Junior Grand Prix Finalen (foto: Getty)

På dag 2 af Junior Grand Prix Finalen 2013/14 skulle vi finde medaljetagerne hos damerne, som løb deres lange programmer. Husk, at du kan se alle videoer på ISU Junior Grand Prix.

Fører Maria Sotskova leverede et stærkt program med en triple lutz-triple tåloop og fire andre rene triple spring. Kun en triple tåloop blev kendt underroteret. Et nyt personligt bedste på 115.46 point gav hende JGP-guldet; hendes første internationale sejr.

Serafima Sakhanovich løb også solidt med syv triple spring deriblandt en triple (f)lutz-triple tåloop, triple flip-half loop-triple salchow. Hendes største fejl var step-out og hånd på en double axel. En FS score på 112.30 point var nok til sølv.

Podiet blev rundet af med endnu en russer. Evgenia Medvedeva fik landet en triple flip-triple tåloop og fire andre triple spring, men hun havde step-out og hånd på en triple tåloop i en double axel kombination. Scoren på 104.93 point var dagens femtebedste, men nok til at sikre hende bronze.

Polina Edmunds fik udført et rent program med to triple-triple kombinationer / sekvenser. Scoren på 113.51 point var dagens andenbedste, men de kostbare fejl i det korte program tillod hende kun at rykke op på en 4. plads.

Alexandra Proklova løb solidt med fem triple spring, men en flip var underroteret, og hun singlede en lutz. I dette dybe felt måtte hun så nøjes med en 5. plads.

Igen måtte Angela Wang skuffe, da hun foruden to fald lavede adskillige dyre fejl. Hun endte på en fjern 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Maria SOTSKOVA

RUS
176.7511
2Serafima SAKHANOVICH

RUS
172.8623
3Evgenia MEDVEDEVA

RUS
163.6835
4Polina EDMUNDS

USA
161.7152
5Alexandra PROKLOVA

RUS
157.7744
6Angela WANG

USA
131.5866

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 forudsigelser - Herrer FS

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af herrernes korte programmer her og her.

Yuzuru Hanyu (JPN) - guld
FS: 193.41 (#1). Musik: Romeo and Juliet af Nino Rota


Patrick Chan (CAN) - sølv
FS: 192.61 (#2). Musik: Four Seasons af Antonio Vivaldi; "Concerto Grosso" af Arcangelo Corelli


Nobunari Oda (JPN) - bronze
FS: 175.02 (#3). Musik: "Wilhelm Tell Overture" af Giacochino Rossini


Hanyu tager sejr ved Grand Prix Finalen 2013

Yuzuru Hanyu er på knæ efter sit lange program (foto: Getty).

Topherrerne skuffede måske i går, men i dag fik de fleste mere end leveret over forventning.

Fører Yuzuru Hanyu lagde ud med et fald på en quad salchow, men han kom stærkt igen og leverede resten af programmet uden fejl og med passion. Det blev til en quad tåloop og otte triple spring deriblandt to triple axeler i anden halvdel, omend han halvkiksede den afsluttende kombinationspiruette, som kun blev tildelt level 1. Hanyu er vist den første herre til at bryde 100 i den tekniske score i det fri, og en ny personlig bedste FS score på 193.41 point sikrede ham sejren. Den OL-plads er vist så godt som sikret.

Patrick Chan gjorde et flot comeback efter sit skuffende korte program. Det nær fejlfrie program havde to quad tåloops, en triple axel og fem andre triple spring. Ligesom Hanyu havde han også problemer med kombinationspiruetten, som han snublede ud af. En FS score på 192.61 point var mere end nok til sølv.

Ligesom Hanyu begyndte Nobunari Oda et fald på en quad, men han kom igen og landede en quad tåloop-triple tåloop og seks triple spring - kun en triple loop blev landet på to fødder. En FS score på 175.02 point sikrede ham bronze.

Landsmand Tatsuki Machida gjorde bod for sit korte program ved med et nær rent langt program; to quad tåloops og seks triple spring blev det til. I dette felt kunne scoren på 170.37 point trække ham op på en samlet 4. plads.

Maxim Kovtun forsøgte denne gang "kun" to quads, og det var en god plan: han fik udført to quads (salchow med vending ud) og fem triple spring i sit program, hvilket scorede ham et nyt personligt bedste på 164.32 point. Samlet rykkede han op på en 5. plads.

Han Yan havde et par småproblemer, da han faldt på sin eneste triple axel og havde hånd på triple lutz. Han fik stadig landet en quad tåloop-triple loop og fem andre triple spring. I dette felt betød disse fejl et fald til en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU

JPN
293.2511
2Patrick CHAN

CAN
280.0822
3Nobunari ODA

JPN
255.9633
4Tatsuki MACHIDA

JPN
236.0364
5Maxim KOVTUN

RUS
233.2455
6Han YAN

CHN
232.5546

Se flere detaljer her.

GP Final 2013 videoer - Isdans SD

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af isdansernes korte danse her.

Meryl Davis / Charlie White (USA)
SD: 77.66 (#1). Musik: My Fair Lady af Frederic Loewe


Tessa Virtue / Scott Moir (CAN)
SD: 77.59 (#2). Musik: "Dream a Little Dream", "Muskrat Ramble" og "Heaven" af Ella Fitzgerald, Louis Armstrong


Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev (RUS)
SD: 68.90 (#3). Musik: "Diamonds Are a Girl's Best Friends" af Jule Styne; "I Will Wait For You" af Michel Legrand; "Swing, Swing, Swing My Baby"