lørdag den 7. december 2013

Asada vinder sin fjerde GPF titel

Mao Asada udfører sit lange program til "Piano Concerto No. 2" (foto: Getty)

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Finalen 2013/14 sluttede med damernes lange programmer, som (ulig de stærke korte programmer) var en blandet fornøjelse.

Fører Mao Asada havde problemer med begge triple axel-forsøg, da hun faldt på den første og havde to fødder på den anden (underroteret). Hun kom dog stærkt igen og leverede fem rene triple spring - kun double loopsene i trespringskombinationen blev kendt underroteret. Hun vandt det lange program med en FS score på 131.66 point, hvilket var nok til et forsvar af titlen.

Julia Lipnitskaia havde igen en stensikker fremførelse, hvor hun fik landet seks triple spring deriblandt triple (f)lutz-triple tåloop. Kun en triple salchow blev kendt underroteret. Highlights var som altid hendes hurtige og fleksible level 4 piruetter. Hun vandt den tekniske score, og FS scoren på 125.45 point trak hende op på sølv.

Derimod havde Ashley Wagner et par problemer i sit program. Hun faldt på sin triple lutz, fik to spring kendt underroteret og havde to fødder på triple loop. Derved var der kun tre helt rene triple spring i hendes program. En score på 119.47 point var dog nok til bronze.

Elena Radionova faldt også på en triple lutz, men løb ellers stærkt med seks triple spring inklusiv to triple-triple kombinationer. En FS score på 118.64 point trak hende op på en samlet 4. plads.

Landsmand Adelina Sotnikova fik landet sine store kombinationer - triple (f)lutz-triple loop og double axel-triple tåloop - rent, men resten af springene var et rod med bl.a. to fald og et flop. Hun faldt til en skuffende 5. plads.

Anna Pogorilaya begyndte stærkt med seks triple spring, men i anden halvdel havde hun step-out på en double axel og et fald på triple (f)lip. Hun forblev på en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
204.0211
2Julia LIPNITSKAIA

RUS
192.0742
3Ashley WAGNER

USA
187.6133
4Elena RADIONOVA

RUS
183.0254
5Adelina SOTNIKOVA

RUS
173.3026
6Anna POGORILAYA

RUS
171.8865

Se flere detaljer her.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

stort stort tillykke til Mao, julia, og ashley.

To fantastiske programmer fra Mao, jeg elsker begge hendes programmer denne season, og ønsker hende alt lykke til OL

yuzuru var også helt fantastisk, og par løberne impornerede virkelig også med deres programmer. er virkelig glad for alle vindere I den her GPF

Cathrine Hoang sagde ...

Denne konkurrence har virkelig også været god på flere punkter. Især fordi den har gjort Vinter OL så mere uforudsigelig. Ikke pga. dårlige fremførelser, men pga. gode.