søndag den 24. april 2011

Sequins of the week!

I får lige et lidt mere afdæmpet billede som ugens pailletter - uden pailletter! Vi har trods alt meget i vente i den kommende uge (det, og jeg kunne ikke finde et andet billede, som jeg gad at vise).

Yuna Kim er ankommet til Moskva, og efter sigende har hun allerede fremvist sin varemærke triple lutz-triple tåloop kombination ved en træningssession. Men hun har endnu ikke fremvist sine nye kostumer. Hvis vi kender hende ret, så er de selvfølgelige smukke...

(Foto: Yonhap News)

VM 2011 forudsigelser - Herrer

Herrernes podium fra VM 2011 i Torino. (Foto: Getty Images)

VM starter med herrernes disciplin, og vanen tro så er feltet spækket med talent!

Jeg synes, at vi i år har to storfavoritter til guldet: Daisuke Takahashi og Patrick Chan. Takahashi kommer med en sejr fra 4CC, hvilket burde give noget selvtillid, og så er han er en herre, som typisk peaker mod slutningen af sæsonen. Hans mangel på en pålidelig quad kan give problemer, hvis de andre herrer skøjter fejlfrit. Chan har opnået sæsonens højeste scores, og med sit planlagte springlayout med i alt to triple axeler og tre quad tåloops burde han tage guldet, HVIS han løber (næsten) fejlfrit - den største fjende er ham selv. Han så ud til at opnå større springstabilitet som sæsonen skred frem, men nu er det også hele tre måneder siden, han har skøjtet i konkurrence. 

De to andre japanske herrer Nobunari Oda og Takahiko Kozuka er også wildcards til en medalje. Begge herrer havde en noget skuffende VM forrige sæson, og med det øgede pres på det japanske landshold vil de forhåbentlig ikke smuldre igen. Deres præsentation er noget mere afdæmpet end Takahashis, så de skal lande deres normalt smukke spring for at have en medaljechance.

Medaljefavoritterne fra Europa tæller de nykronede EM-medaljetagere Florent Amodio, Brian Joubert og Tomas Verner. Amodios ene VM-optræden sidste år tæller en 15. plads, men nu træder han ind som Europamester, og forventningerne er derfor nu meget højere. Denne sæson har hans spring været ret stabile, så en top 10 placering - måske en top 5 - burde været sikker. Joubert har brug for at bevise, at han stadig er relevant i kunstskøjteløb. Han får ikke skyhøje programkomponent scores mere, og han har også haft problemer med sin quad. Man skal dog huske, at han har vundet en medalje ved de seneste fem VM'er bl.a. bronze sidste år. Verner har opnået mere stabile spring denne sæson, dog på bekostning af sin quad. Han skal også lave meget få eller ingen fejl for at lande på podiet.

USA sender i år et ret uerfarent hold. Ryan Bradley fører an, men hans tidligere VM-placeringer tæller en kun 15.- og 18. plads. Lander han alle sine quads, burde han dog opnå en top 10 placering. Richard Dornbush spås en stor fremtid, da han dominerede Junior Grand Prix'erne. VM vil dog være hans internationale seniordebut. Ross Miner debuterer også ved VM. Det virker meget usandsynligt, at de kan beholde tre startpladser til næste år, men kampen er nu at beholde to.

Hold også øje med disse herrer, som søger en top 10 placering: Kevin Reynolds vil ikke forsøge to quads i sit korte program pga. skade, men han skal forberede sine forrige fremførelser, hvis Canada skal beholde tre startpladser. Michal Brezina har fået mere tid til at hele sine skader, men han skal skøjte godt for at forbedre sin 4. plads fra forrige år. Kevin van der Perren, Samuel Contesti, Adrian Schultheiss og Denis Ten har alle en top 10 placering på deres resumé, mens nykronede Junior VM bronzemedaljetager Alexander Majorov gør sin VM-debut.

På hjemmebane er Rusland svage i herrernes disciplin. Artur Gachinski har quaden, men endnu ikke så meget andet. Danmark er repræsenteret af Justus Strid

Mine forudsigelser
GULD - Patrick Chan CAN
SØLV - Daisuke Takahashi JPN
BRONZE - Brian Joubert FRA

Se flere detaljer på isuresults.com

VM 2011 i kunstskøjteløb begynder i morgen!

Jeg er endelige hjemme fra ferie og bedre sent end aldrig, så begynder VM i kunstskøjteløb i morgen! Fans har levet i en kunstskøjteløbstørke i over en måned nu, så jeg tror, at det bliver rart at få afsluttet sæsonen med manerer.

Det bliver spændende at se, hvordan denne måneds forsinkelse har påvirket kunstskøjteløberne. Vil den ekstra lange sæson udmatte dem, eller har det været en tiltrængt hvileperiode? Vil det japanske hold kunne levere til forventning på trods af de tragiske begivenheder derhjemme? Og hvad med de russiske løbere på hjemmebane?

Vi starter med herrernes lange programmer i kvalifikationsrunden, hvor top 12 (ud af 24) vil slutte sig til de andre 18 herrer i det korte program.