onsdag den 23. november 2011

Rostelecom Cup 2011 på Eurosport og Eurosport 2

Eurosport og Eurosport 2 vil vise det meste af Rostelecom Cup (Cup of Russia) live - herrernes lange programmer er desværre som genudsendelse (hint: British Eurosport viser det live). Eurosports tv-program er dog ikke altid 100% korrekt, så tjek selv efter på TV og/eller Eurosport Player.

Har du ikke adgang til Eurosport, bliver videoer normalt uploadet få minutter senere af denne Youtube bruger.

Fredag den 25. november
12:00-13:30 - Damer: kort program (Eurosport 2) - live
13:30-15:00 - Parløb: kort program (Eurosport 2) - live
16:00-17:15 - Herrer: kort program (Eurosport) - live
17:30-18:30 - Isdans: kort dans (Eurosport 2) - live 

Lørdag den 26. november
03:30-05:00 - Damer: kort program (Eurosport 2)
05:30-06:00 - Damer: kort program (Eurosport 2) 
10:00-11:00 - Herrer: kort program (Eurosport 2)
11:00-12:30 - Damer: langt program (Eurosport 2) - live
12:45-14:15 - Parløb: langt program (Eurosport 2) - live
16:45-17:45 - Isdans: fridans (Eurosport) - live

Søndag den 27. november
03:30-05:00 - Parløb: langt program (Eurosport 2)
05:30-07:00 - Herrer: langt program (Eurosport 2)
12:30-14:00 - Gala opvisning (Eurosport 2) - live
15:00-17:00 - Highlights (Eurosport)

Tirsdag den 29. november
11:15-13:15 - Highlights (Eurosport)

Onsdag den 30. november
14:15-16:15 - Highlights (Eurosport)
18:45-19:55 - Highlights (Eurosport)

Torsdag den 1. november
00:45-01:30 - Highlights (Eurosport)
14:00-15:00 - Damer: langt program (Eurosport 2) 
15:00-16:00 - Herrer: langt program (Eurosport 2) 
16:00-17:00 - Parløb: langt program(Eurosport 2)

Fredag den 2. november
10:00-11:30 - Gala opvisning (Eurosport 2)

Lørdag den 3. november
05:30-07:00 - Gala opvisning (Eurosport 2)

Se tv-program her.

Rostelecom Cup 2011 forudsigelser - Herrer

Spanske Javier Fernandez, som tog sølv ved Skate Canada 2011, vil også deltage i denne uges Rostelecom Cup. (Foto: Getty Images)

Vi har et stærkt felt i herrernes konkurrence med en del gengangere fra forrige år, og jeg ser hele potentielt fem guldvindere.

Den regerende Rostelecom Cup bronzevinder Jeremy Abbott startede sæsonen ud solidt med guld ved Cup of China. Han har de velkoreograferede programmer, men manglen på en solid quad gør hans planlagte basisværdi lavere end de andre topherrer. De andre quadherrer er dog langt fra stabile, så der er håb - Abbott har kun brug for en top 4 placering for at kvalificere sig til Finalen. Abbott (og Haruka Imai)  havde mistet deres bagage med støvler på vej til Moskva, men per Twitter er de endelig nået frem!

En af sæsonens overraskelser Javier Fernandez deltager også. Han har quads, og programkomponenterne så også et stort ryk op ved Skate Canada, hvor det blev til sølv. Faktisk har Fernandez opnået den højeste score blandt feltet denne sæson, men det er uvist om han kan genskabe disse fremførelser på et stabilt plan.

Michal Brezina har allerede kvalificeret sig til Finalen med sin guld- og bronzemedalje, men hans scores har ikke været specielt høje pga. konservative spring samt fejl. Forhåbentlig benytter han denne konkurrence til at teste sine quads af.

På hjemmebane har vi Artur Gachinski. Som den regerende VM bronzevinder er der et vist pres på at han tager medalje, men han har endnu ikke vist konkurrencestabilitet. Han endte på en 6. plads her forrige sæson og startede denne sæson med en 5. plads ved Cup of China efter et ellers stærkt kort program.

Yuzuru Hanyu er lidt ligesom Gachinski: et stort, men endnu uudlevet potentiale. Han leverede også et stærkt kort program ved Cup of China, men faldt til 4. plads efter det lange program. Han har den tekniske sværhedsgrad, så rene programmer vil lande ham på podiet.

Hold også øje med Brandon Mroz, som landede en quad lutz ved NHK Trophy, men desværre ikke ret meget mere.

Den regerende mester Tomas Verner har trukket sig pga. en rygskade.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Jeremy Abbott USA
3. Artur Gachinski RUS
4. Yuzuru Hanyu JPN
5. Michal Brezina CZE
6. Andrei Rogozine CAN
7. Konstantin Menshov RUS
8. Brandon Mroz USA
9. Sergei Voronov RUS

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2011 forudsigelser - Parløb

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov med deres guldmedalje ved NHK Trophy. (Foto: Getty Images)

Begge guldfavoritter i feltet har allerede kvalificeret sig til Finalen, så det er uvist hvor stor deres indsats bliver i konkurrencen - men retten til at prale skader vel ikke.

På hjemmebane har vi de regerende mestre Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov, som denne sæson allerede har taget to GP-medaljer. De har skøjtet ganske solidt - mest i det lange program - så deres plads på podiet afhænger nok mest af, hvilken form tyskerne er i.

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy blev slået af russerne ved NHK Trophy, så det er tid til revanche. Parret har ikke virket i topform (endnu), og deres manglede succes på kast triple axel har betydet, at de ikke har kunne opbygge en føring før det lange program, hvor de typisk laver fejl. Skøjter de dog nær fejlfrit, burde de dog slå russerne.

Det burde også blive en tæt kamp om bronze. Stefania Berton og Ondrej Hotarek har en 4. plads fra NHK Trophy, og forbedringer af deres fremførelser derfra kan måske placere dem på podiet.

Katarina Gerboldt og Alexander Enbert, som endte på en 4. plads her forrige år, deltager også. Parret startede sæsonen med sølv ved Cup of Nice, hvor de tabte til Berton/Hotarek med kun 0.02 point. Landsmændene Ksenia Stolbova og Fedor Klimov skuffende med en 7. plads forrige uge ved TEB, men måske nerverne har dulmet sig siden?

Der er kun syv deltagende par i konkurrence, da tyske Maylin Hausch og Daniel Wende har trukket sig.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko/Robin Szolkowy GER
2. Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov RUS
3. Katarina Gerboldt/Alexander Enbert RUS
4. Stefania Berton/Ondrej Hotarek ITA
5. Ksenia Stolbova/Fedor Klimov RUS
6. Ashley Cain/Joshua Reagan USA
7. Brittany Jones/Kurt Gaskell CAN

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2011 forudsigelser - Damer

Alena Leonova og Mao Asada skal igen dyste om medaljerne. (Foto: Getty Images)

Så er det sidste chance for at sikre sig en plads i Finalen. Feltet består - som altid - af nogle lidt upålidelige damer, så det bliver spændende at se, hvem der kan holde til det ekstra pres.

Småfavorit er nok Mao Asada, som havde en overraskende god sæsondebut med sølv ved NHK Trophy. Løber hun til nogenlunde samme standard burde hun tage guld... men Asada virker fast besluttet på at forsøge sin triple axel her, og med hendes nuværende lave succesrate, åbner det døren for de andre damer. Sølv vil garantere hende en plads i Finalen, mens bronze måske kan gøre det.

Rusland sender en trio af potentielle medaljetagere. Alena Leonova, som tog bronze ved NHK Trophy, har endnu ikke sikret sig en plads i Finalen. Hun har springene til at konkurrere med de andre, men nerverne kan nogle spille hende et puds, da hun forrige år endte på en skuffende 9. plads her.  

Adelina Sotnikova fik ikke helt den super GP-debut som Elizaveta Tuktamisheva, men hun tog alligevel bronze ved Cup of China. Hendes springstabilitet er ikke på samme niveau som forrige sæson, men måske mere træningstid har gavnet dette? Sofia Biryukova startede sæsonen med en sejr ved Finlandia Trophy.

De tre amerikanske damer i feltet har indtil videre været en smule skuffende ved deres første Grand Prix. Rachael Flatt havde en katastrofal 10. plads ved Skate Canada, hvor springene simpelthen ikke var der i det lange program. Hun har nu haft 4 uger til at komme på benene, men det uvist hvor meget tid hun har haft med træning, da hun går på college.  

Agnes Zawadzki klarede det heller ikke meget bedre med en 8. plads ved Cup of China. Hun har de store spring, men stabiliteten en lav og hendes løb virker stadig utroligt langsomt for en seniordame. Christina Gao havde en lidt bedre 5. plads, men hendes løb virker stadig ret junioragtigt.

Finske Kiira Korpi skuffede med en 6. plads ved NHK Trophy. På grund af skade forsøger hun pt. hverken triple flip eller lutz, men skal hun på podiet, må hun lade være med at double resten af springene.

Hold også øje med Haruka Imai og Amelie Lacoste. I dette felt virker en medalje dog ikke sandsynlig, og deres lave springstabilitet hjælper ikke.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Adelina Sotnikova RUS
3. Alena Leonova RUS
4. Kiira Korpi FIN
5. Sofia Biryukova RUS
6. Christina Gao USA
7. Haruka Imai JPN
8. Rachael Flatt USA
9. Agnes Zawadzki USA
10. Amelie Lacoste CAN

Se flere detaljer her.