onsdag den 23. november 2011

Rostelecom Cup 2011 forudsigelser - Herrer

Spanske Javier Fernandez, som tog sølv ved Skate Canada 2011, vil også deltage i denne uges Rostelecom Cup. (Foto: Getty Images)

Vi har et stærkt felt i herrernes konkurrence med en del gengangere fra forrige år, og jeg ser hele potentielt fem guldvindere.

Den regerende Rostelecom Cup bronzevinder Jeremy Abbott startede sæsonen ud solidt med guld ved Cup of China. Han har de velkoreograferede programmer, men manglen på en solid quad gør hans planlagte basisværdi lavere end de andre topherrer. De andre quadherrer er dog langt fra stabile, så der er håb - Abbott har kun brug for en top 4 placering for at kvalificere sig til Finalen. Abbott (og Haruka Imai)  havde mistet deres bagage med støvler på vej til Moskva, men per Twitter er de endelig nået frem!

En af sæsonens overraskelser Javier Fernandez deltager også. Han har quads, og programkomponenterne så også et stort ryk op ved Skate Canada, hvor det blev til sølv. Faktisk har Fernandez opnået den højeste score blandt feltet denne sæson, men det er uvist om han kan genskabe disse fremførelser på et stabilt plan.

Michal Brezina har allerede kvalificeret sig til Finalen med sin guld- og bronzemedalje, men hans scores har ikke været specielt høje pga. konservative spring samt fejl. Forhåbentlig benytter han denne konkurrence til at teste sine quads af.

På hjemmebane har vi Artur Gachinski. Som den regerende VM bronzevinder er der et vist pres på at han tager medalje, men han har endnu ikke vist konkurrencestabilitet. Han endte på en 6. plads her forrige sæson og startede denne sæson med en 5. plads ved Cup of China efter et ellers stærkt kort program.

Yuzuru Hanyu er lidt ligesom Gachinski: et stort, men endnu uudlevet potentiale. Han leverede også et stærkt kort program ved Cup of China, men faldt til 4. plads efter det lange program. Han har den tekniske sværhedsgrad, så rene programmer vil lande ham på podiet.

Hold også øje med Brandon Mroz, som landede en quad lutz ved NHK Trophy, men desværre ikke ret meget mere.

Den regerende mester Tomas Verner har trukket sig pga. en rygskade.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Jeremy Abbott USA
3. Artur Gachinski RUS
4. Yuzuru Hanyu JPN
5. Michal Brezina CZE
6. Andrei Rogozine CAN
7. Konstantin Menshov RUS
8. Brandon Mroz USA
9. Sergei Voronov RUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: