torsdag den 15. juli 2010

Vaughn Chipeur stopper med kunstskøjteløb

Vaughn Chipeur ved Vinter OL i Vancouver, hvor han endte på en 23. plads. (Foto: Getty Images)

Endnu en canadier siger stop. Der har gået flere rygter på internettet om Vaughn Chipeurs tilbagetrækning, da han ikke deltog ved VM i Torino, muligvis pga. skader og det seneste skuffende resultat ved Vinter OL.

Chipeur er to gange national sølvmedaljevinder, og han endte på en 12. plads ved sin eneste VM-deltagen i 2009. Han forsvinder dog ikke helt væk fra isen, da han vil turnere i isshows i Canada, og til efteråret vil han slutte sig til et krydstogtskib.

(kilde: Skate Canada)

Craig Buntin trækker sig tilbage

Meagan Duhamel og Craig Buntin ved Cup of China 2009. (Foto: Reuters Pictures)

Dette er ikke just nyheder, at Craig Buntin trækker sig fra sporten, men det er altid rart at høre det fra manden selv. På skatebuzz.ca kan du se et interview med Buntin selv, hvor han takker familie og venner for deres støtte og taler om sin fremtid.

30-årige Buntins karriere højdepunkter tæller bl.a. en 11. plads ved Vinter OL 2006 med tidligere partner Valerie Marcoux og en 6. plads med partner Meagan Duhamel ved deres allerførste VM sammen (i 2008). Duhamel fortsætter parløb med Eric Radford.

(kilde: GlobeSports og IceNetwork)

Musik update: Akiko Suzuki

Sidste sæsons positive overraskelse Akiko Suzuki havde et lidt usædvanligt sent gennembrud i karrieren, da hun først som 24-årig kvalificerede sig til Japans nationalhold (hun er nu blevet 25 år). Heldigvis har pigen (damen?) med fabelagtige trinsekvenser besluttet sig for at blive ved med at konkurrere.

Hendes korte program er en tango til "Jalousie" af Jacob Gade. Programmet er koreograferet af japanske Kenji Miyamoto, som også koreograferede Daisuke Takahashi vidunderlige tango korte program fra forrige sæson. Hun debuterede programmet ved isshowet Dreams On Ice 2010, se her.

Det lange program er til musikken fra "Fiddler on the Roof" og er koreograferet af Pasquale Camerlengo, der oprindeligt forslog noget mere danse-agtigt musik til Suzuki. Hun ønskede dog noget med en historie.

Suzuki skal deltage ved Grand Prix'erne Cup of China og Rostelecom Cup.

(kilde: ctv.jo.jp (japansk))