tirsdag den 10. februar 2015

Four Continents 2015 forudsigelser - Parløb

Peng/Zhang, Sui/Han, Pang/Tong og Duhamel/Radford er blandt medaljefavoritterne.

Vi har et af de dybeste felter i parløb ved Four Continents 2015 nogensinde, hvor der foruden medaljer også er plads til mange interne kampe.

Favoritter er dog Meagan Duhamel og Eric Radford, som vandt titlen ved deres seneste deltagelse i 2013. Canadierne er ubesejrede denne sæson: fem sejre inklusiv GPF-guld med en behagelig margin. Parrets høje sværhedsgrad på spring og kast gør det svært for de andre par at nå dem, med mindre de har en mindre nedsmeltning - duoen har dog været ganske pålidelige denne sæson.

Kina sender et stærkt hold med en trio, der alle har medaljepotentiale. Det ene par er de regerende og to gange 4CC-mestre Wenjing Sui og Cong Han, som senest tog bronze ved GPF. Parret er teknisk stærke på især parelementerne, og parret er blevet set (gen)træne deres kast quad salchow. Nøglen bliver side-om-side springene, som har det med at give dem problemer.

Cheng Peng og Hao Zhang har også haft en solid sæson, men de faldt efter Sui/Han ved Finalen, hvor det blev til en 4. plads. Duoen har også de stærke parelementer som quad twist, men hun har kæmpet en del med at lande side-om-side springene denne sæson.

Det store spørgsmålstegn bliver Qing Pang og Jian Tong, som gør deres sæsondebut. Parret har vundet 4CC hele fem gange i karrieren, men den tekniske sværhedsgrad er blevet oppet en del sidenhen. Parret plejer at få høje programkomponenter, men uden quads i deres repetoire har de ikke plads til mange fejl.

USA sender de tre samme par som forrige år, men det bliver svært for dem toppe placeringerne. De regerende bronzevindere Alexa Scimeca og Chris Knierim har kæmpet med springene hele sæsonen, men de rundende måske et hjørne ved US Nationals, som de vandt med bl.a. quad twist.

Haven Denney og Brandon Frazier tog en 4. plads forrige sæson, men de har udvist mærkbare forbedringer sidenhen. Deres elementer er ikke helt så eksplosive som de ovenstående par, men med rene løb har de chance for at blive det bedst placerede amerikanske par.

De regerende 4CC-sølvvindere Tarah Kayne og Daniel O'Shea har ikke konkurreret meget denne sæson pga. skade, men de tog stadig bronze ved US Nationals med solide fremførelser. De skal også satse på rene løb og måske fejl fra andre for at placere højt.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Qing Pang / Jian Tong CHN
3. Wenjing Sui / Cong Han CHN
4. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
5. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
6. Haven Denney / Brandon Frazier USA
7. Tarah Kayne / Daniel O'Shea USA
8. Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch CAN
9. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
10. Narumi Takahashi / Ryuichi Kihara JPN

Se flere detaljer her.

Four Continents 2015 forudsigelser - Isdans

Weaver/Poje, Chock/Bates, Gilles/Poirier og Shibutani/Shibutani er blandt medaljefavoritterne.

Four Continents 2015 begynder med isdansernes konkurrence, hvor det som altid vil være en kamp mellem Canada og USA.

Favoritter er nok canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som vandt titlen helt tilbage i 2010 i et svagt felt. Denne gang kommer de med en del mere slagkraft: en ubesejret sæson, senest med en overbevisende sejr ved GPF. Lignende fremførelser er måske ikke sikret helt samme skyhøje scores, men med deres momentum kan det være nok til guldet.

Deres største trussel er amerikanske Madison Chock og Evan Bates, som også vandt begge deres GP'erne, men måtte se se sig slået med en god margin ved Finalen, hvor de tog sølv. Parret havde dog også en usikker kort dans, så med bedre løb har de også en chance for guld.

Bronzefavoritter er nok Maia Shibutani og Alex Shibutani, som har været stabile denne sæson, men de har aldrig været i nærheden af at true de to toppar. Duoen har en god kort dans, men fridansen har været deres svaghed. Deres modificerede fridans blev vel modtaget ved US Nationals, men det er formentlig ikke nok til mere end bronze.

Piper Gilles og Paul Poirier er de regerende sølvvindere, men i dette dybere felt virker en podieplads ikke garanteret. Parret tog en 5. plads ved GPF efter de ovenstående par, og de har generelt været solide, men mangler nok stadig lidt i grundløbet til at true toppen.

Juniorverdensmestrene Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker gør deres senior ISU-mesterskabsdebut, og bare deres deltagelse er en lille sejr for sig selv. De vil nok ikke tage medalje, men en plads lige uden for podiet er måske mulig, hvis de fortsætter deres hurtige stigning.

Alexandra Paul og Mitchell Islam har ikke haft den bedste sæson, men de formåede stadig bronze ved de nationale mesterskaber med en ny fridans, som mangler en del finpudsning. Feedback ved denne konkurrence er vigtig før VM.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
2. Madison Chock / Evan Bates USA
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
5. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
6. Alexandra Paul / Mitchell Islam CAN
7. Rebeka Kim / Kirill Minov KOR
8. Shinyue Wang / Xinyu Liu CHN
9. Karina Uzurova / Ilias Ali KAZ
10. Emi Hirai / Marien De La Asuncion JPN

Se flere detaljer her.