VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Herrer

Hanyu, Ten og Fernandez er medaljefavoritterne hos herrerne.

Herrernes felt har indtil videre været ret uforudsigeligt denne sæson, og med den sværhedsgrad som herrerne vil forsøge ved VM 2015 i kunstskøjteløb, bliver det nok ikke meget anderledes denne gang.

Medaljefavoritter

Den regerende mester Yuzuru Hanyu må være småfavorit til at tage guldet; han har sværhedsgraden, præsentationen og kvaliteten til at score højest i dette felt, og han vandt også sine to seneste konkurrencer med stærke løb. Han har dog undergået operation og døjet med skade siden de nationale mesterskaber i december, så han er måske ikke i topform til at forsvare sin titel.

Den regerende OL-bronzevinder Denis Ten har som så ofte være undervældende i løbet af sæsonen, men han var superb i sin sejr ved Four Continents, som han vandt med sæsones hidtil højeste score. Spørgsmålet bliver så nu, om han er i stand til at peake mere end én gang i en sæson - noget han ikke har været i stand til før.

Den regerende VM-bronzevinder Javier Fernandez har taget lutter guld og sølv denne sæson trods en del svingende fremførelser. Det er især hans sværhedsgrad og høje programkomponenter, som har hjulpet ham, men i dette dybe felt kan han nok ikke være på sit EM-niveau (hvor han stadig tog guld) og stadig regne med en medalje.

Resten af top 10

USA sender tre herrer med top 10-potentiale, men den herre med potentiale til højeste placering er nok Joshua Farris, som imponerede med sølv ved Four Continents. Han har både de store spring og præsentationen til at score højt, men uden en quad i det korte program bliver det svært for ham at tage medalje.

Både Jason Brown og Adam Rippon er herrer med god præsentation og piruetter, men en til tider ustabil triple axel samt quad-problemer (ingen vs. underroteret quad lutz) begrænser deres mulighed for at tage medalje. Med rene løb har de dog en god chance for top 10 og kan måske beholde tre pladser til næste år.

Rusland sender Maxim Kovtun og Sergei Voronov - to herrer med stærke spring, men med mindre præsentation i fokus. De tog henholdsvis sølv og bronze ved EM trods to usikre løb, men i dette felt har de ikke råd til samme fejl.

På hjemmebane er kinesiske Han Yan måske et outside shot til medalje, da han både har springene, sværhedsgraden og det gode grundløb til at score højt. Han har dog en tendens til at lave et par småfejl i begge programmer, men med rene løb kan han måske overraske.

De to andre japanske herrer i feltet er Takahito Mura og Takahiko Kozuka. Mura begyndte sæsonen stærkt, men efterhånden har fejlene sneget sig ind, og det blev kun til en 7. plads ved Four Continents. Kozuka overraskede med bronze ved de nationale mesterskaber, men han har generelt kæmpet med med springstabiliteten (især underroteret quad) de sidste par sæsoner.

VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Damer

Radionova, Tuktamysheva og Wagner er blandt medaljefavoritterne hos damerne.

Ingen tidligere medaljetager er til stede i damernes felt ved VM 2015 i kunstskøjteløb, så vi få et splinternyt podium at se.

Guldfavoritterne

Den nykronede Europamester Elizaveta Tuktamysheva tog en kun 10. plads ved VM i 2013, men denne gang kommer hun som co-favorit til guld. Med syv sejre og to sølv denne sæson har hun udvist udtrolig stabilitet denne sæson, men tilføjelsen har triple axelen vil nok ændre på dette; succes på dette element kan gøre forskel på guld og sølv, men fejl kan måske rykkede hende helt ud af medaljefeltet.

Landsmand Elena Radionova har også været utrolig stabil denne sæson med lutter guld og sølv, og pt. står den 2-2 mod Tuktamysheva i deres head-to-head. Hun har både præsentationen og sværhedsgraden, men hun har formentlig ikke råd til den mindste usikkerhed, hvis hun vil have en chance mod en nær fejlfri Tuktamysheva.

Bronzekandidater

Top 2 har været de dominerede damer denne sæson, men bronze virker åben. Ashley Wagner er et godt bud med sin stærke præsentation og opgraderede sværhedsgrad, men hun har dog endnu ikke leverede to rene programmer back-to-back internationalt denne sæson. Nøglen bliver at undgå fejl i det korte program samt undgå underrotationer og flutz foran et internationalt panel.

Anna Pogorilaya tog en 4. plads ved forrige VM, og selvom hun ikke har været så stabil som sine landsmænd, har hun stadig opnået solide resultater senest med bronze ved EM. Hun er stadig lidt uraffineret, men hun har de store spring - det forlyder dog, at hun har døjet med skade siden EM, så hendes form er lidt af et spørgsmålstegn.

Det blev til en skuffende 4. plads ved Four Continents for Gracie Gold, men ikke desto mindre har hun potentialet til at tage medalje her med stærke løb. Hendes fremførelser har svinget en del denne sæson, men med lavere pres kan hun måske levere over forventning.

Landsmand Polina Edmunds overraskede de fleste med en sejr ved Four Continents. Hun begyndte sæsonen usikkert, men ser ud til at være tilbage til sit solide jeg. Hun har sværhedsgraden, men hendes scores er endnu ikke blandt toppen, så hun vil måske få brug for hjælp igen for at lande på podiet.

Japan sender en trio af damer med potentiale for top 10, omend en medalje blive svær. Satoko Miyahara tog senest sølv ved Four Continents og er generelt en stabil løber, men hendes små spring (sværhedsgraden er der) betyder et lavere scoringspotentiale trods rene løb.

Rika Hongo har overrasket de fleste med en tur til GPF, og senest blev det til bronze ved Four Continents. Hun er aldeles solid på springene, men lidt sløset præsentation og underrotationer på de store kombinationer vil holde hendes scores ude af medaljerækkerne.

Det har ikke været en god sæson for Kanako Murakami, som har kæmpet med stabilitet og især underrotationer på sine spring. Senest skuffede hun med en 5. plads ved de nationale mesterskaber, men hun har dog opnået top 10-placeringer ved alle hendes VM-deltagelser.

På hjemmebane har vi Zijun Li, som forrige år kun tog en 17. plads ved VM. Denne sæson har hun også kæmpet med springene, men hun så solid ud ved Four Continents, hvor det blev en 5. plads. Hun får dog nok brug for fejlfrie løb, hvis hun vil toppe sin 7. plads fra VM 2013.