tirsdag den 24. marts 2015

VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Damer

Radionova, Tuktamysheva og Wagner er blandt medaljefavoritterne hos damerne.

Ingen tidligere medaljetager er til stede i damernes felt ved VM 2015 i kunstskøjteløb, så vi få et splinternyt podium at se.

Guldfavoritterne


Den nykronede Europamester Elizaveta Tuktamysheva tog en kun 10. plads ved VM i 2013, men denne gang kommer hun som co-favorit til guld. Med syv sejre og to sølv denne sæson har hun udvist udtrolig stabilitet denne sæson, men tilføjelsen har triple axelen vil nok ændre på dette; succes på dette element kan gøre forskel på guld og sølv, men fejl kan måske rykkede hende helt ud af medaljefeltet.

Landsmand Elena Radionova har også været utrolig stabil denne sæson med lutter guld og sølv, og pt. står den 2-2 mod Tuktamysheva i deres head-to-head. Hun har både præsentationen og sværhedsgraden, men hun har formentlig ikke råd til den mindste usikkerhed, hvis hun vil have en chance mod en nær fejlfri Tuktamysheva.

Bronzekandidater


Top 2 har været de dominerede damer denne sæson, men bronze virker åben. Ashley Wagner er et godt bud med sin stærke præsentation og opgraderede sværhedsgrad, men hun har dog endnu ikke leverede to rene programmer back-to-back internationalt denne sæson. Nøglen bliver at undgå fejl i det korte program samt undgå underrotationer og flutz foran et internationalt panel.

Anna Pogorilaya tog en 4. plads ved forrige VM, og selvom hun ikke har været så stabil som sine landsmænd, har hun stadig opnået solide resultater senest med bronze ved EM. Hun er stadig lidt uraffineret, men hun har de store spring - det forlyder dog, at hun har døjet med skade siden EM, så hendes form er lidt af et spørgsmålstegn.

Det blev til en skuffende 4. plads ved Four Continents for Gracie Gold, men ikke desto mindre har hun potentialet til at tage medalje her med stærke løb. Hendes fremførelser har svinget en del denne sæson, men med lavere pres kan hun måske levere over forventning.

Landsmand Polina Edmunds overraskede de fleste med en sejr ved Four Continents. Hun begyndte sæsonen usikkert, men ser ud til at være tilbage til sit solide jeg. Hun har sværhedsgraden, men hendes scores er endnu ikke blandt toppen, så hun vil måske få brug for hjælp igen for at lande på podiet.

Resten af top 10


Japan sender en trio af damer med potentiale for top 10, omend en medalje blive svær. Satoko Miyahara tog senest sølv ved Four Continents og er generelt en stabil løber, men hendes små spring (sværhedsgraden er der) betyder et lavere scoringspotentiale trods rene løb.

Rika Hongo har overrasket de fleste med en tur til GPF, og senest blev det til bronze ved Four Continents. Hun er aldeles solid på springene, men lidt sløset præsentation og underrotationer på de store kombinationer vil holde hendes scores ude af medaljerækkerne.

Det har ikke været en god sæson for Kanako Murakami, som har kæmpet med stabilitet og især underrotationer på sine spring. Senest skuffede hun med en 5. plads ved de nationale mesterskaber, men hun har dog opnået top 10-placeringer ved alle hendes VM-deltagelser.

På hjemmebane har vi Zijun Li, som forrige år kun tog en 17. plads ved VM. Denne sæson har hun også kæmpet med springene, men hun så solid ud ved Four Continents, hvor det blev en 5. plads. Hun får dog nok brug for fejlfrie løb, hvis hun vil toppe sin 7. plads fra VM 2013.

Mine forudsigelser
1. Elizaveta Tuktamysheva RUS
2. Elena Radionova RUS
3. Ashley Wagner USA
4. Gracie Gold USA
5. Polina Edmunds USA
6. Satoko Miyahara JPN
7. Anna Pogorilaya RUS
8. Rika Hongo JPN
9. Zijun Li CHN
10. Kanako Murakami JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: