mandag den 23. marts 2015

VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Parløb

Kavaguti/Smirnov, Pang/Tong og Duhamel/Radford er blandt podiefavoritterne i parløb.


Hos parløberne ved VM 2015 i kunstskøjteløb er det nok mest de mere erfarne par, som er podiefavoritter, men feltet byder ellers på mange lovende par, som har potentiale i fremtiden.

Guldfavoritter


Med de regerende sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov ude er Meagan Duhamel og Eric Radford blevet de overvældende guldfavoritter. De to gange regerende bronzevindere er ubesejrede denne sæson, og takket være deres høje sværhedsgrad og stabilitet har de taget deres sejre med store marginer. Med deres sædvanlige fremførelse burde de kunne tage guldet.

Podiefavoritter


Sølv og bronze virker en del mere åbent. De nykronede Europamestre Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har også en quad salchow i repetoiret, og med rene løb er de nok det bedste bud på trusler til Duhamel/Radford. Parret kan dog til tider lave dyre fejl, da de fx endte på en 6. plads ved GPF, og selv ved EM havde de brug for fejl fra førerne for at vinde.

Værtsnation Kina er et sikkert bud på en podieplads, men de har tre lige gode par, som kun var adskilt af under tre point ved Four Continents. Veteraner Qing Pang og Jian Tong tog bronze trods springproblemer, så kan de udføre disse rent, har de stort scoringspotentiale grundet deres høje programkomponenter. Duoen vil debutere et nyt kort program ved denne, deres sidste, konkurrence.

Cheng Peng og Hao Zhang slog Pang/Tong mod sølv ved Four Continents, selvom de også havde en del springproblemer. Parrets styrke ligger i deres eksplosive parelementer og høje levels, men hun har ikke råd til mange springfejl, hvis deres rivaler løber rent.

Lidt skuffende tog Wenjing Sui og Cong Han kun en 4. plads ved Four Continents, men dette var grundet en ugyldig piruette - får de rettet denne fejl, er en podieplads lige så sandsynlig som deres landsmænd. Duoen udmærker sig også med stærke parelementer.

Resten af top 10

De nyekronede EM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov gør deres VM-debut. Russerne har særdeles eksplosive elementer og højt scoringspotentiale, men de har til tider en tendens til at lade en fejl blive til mange fejl.

De amerikanske mestre Alexa Scimeca og Chris Knierim har også store parelementer, inklusiv quad twist, men som altid vil det være side-om-side springene, som vil afgøre deres placering. Med solide løb burde de kunne forbedre deres 9. plads fra 2013.

Landsmænd Haven Denney og Brandon Frazier gør deres VM-debut. Parret har fået meget ros for deres lange program, men duoen har gang på gang kæmpet med stabiliteten i det korte program, og fejl som disse vil holde dem nede i dette felt. 

De nykroende Junior VM-sølvvindere Julianne Seguin og Charlie Bilodeau gør også deres VM-debut. Det unge par har været med solide denne sæson, men de mangler måske lidt mere wow-faktor på deres store elementer for at true de ældre par.

Andre par med top 10 potentiale er Valentina Marchei og Ondrej Hotarek samt Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en hhv. 4.- og 5. plads ved EM. Hold også øje med Kristina Astakhova og Alexei Rogonov, som har imponeret i deres første sæson sammen.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
3. Qing Pang / Jian Tong CHN
4. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
5. Wenjing Sui / Cong Han CHN
6. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
7. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
8. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN
9. Haven Denney / Brandon Frazier USA
10. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: