mandag den 23. marts 2015

VM 2015 i kunstskøjteløb forudsigelser - Isdans

Cappellini/Lanotte, Weaver/Poje, Papadakis/Cizeron og Chock/Bates er blandt medaljekandidaterne i isdans.

Konkurrencen ved VM 2015 i kunstskøjteløb begynder onsdag tidlig morgen med isdansernes konkurrence, hvor podiet på ingen måde er fastsat.

Medaljefavoritter


Småfavoritter er dog de regerende VM-sølvvindere Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, der er ubesejrede denne sæson. De slog deres nærmeste rivaler med en god margin ved Grand Prix Finalen, men senest ved Four Continents måtte de kæmpe sig tilbage efter en skuffende kort dans. Canadierne kan nok vinde VM med fejlfrie løb, men fejl kan åbne døren for en håndfuld andre par.

Madison Chock og Evan Bates tog en 5. plads forrige år, men denne sæson er de blevet opgraderet til podiefavoritter. Det amerikanske par tog sølv efter Weaver/Poje ved deres tre opgør denne sæson, så duoen virker mere som oplagte kandidater til sølv eller bronze.

Årets break-out stjerner Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron tog en kun 13. plads ved VM forrige år, men denne sæson har det franske par også vundet begge deres GP'er, før det blev til bronze ved Finalen. Parret imponerede med stærke løb og høje scores ved deres nylige EM-sejr, og med lignende fremførelser har de måske en chance for guld.

Outside shots


De regerende mestre Anna Cappellini og Luca Lanotte har været lidt overset denne sæson, men på den anden side så virkede det for dem forrige år. Italienerne skuffede ved GP'erne, men duoen virkede solide, da de tog EM-sølv. Deres score var dog ikke helt i nærheden af de ovenstående tre par, så de får brug for en del hjælp for at komme på podiet.

Resten af top 10


Maia Shibutani og Alex Shibutani har haft en aldeles solid sæson, senest med en 4. plads ved GPF og bronze ved Four Continents. Trods VM-bronze tilbage i 2011 anses de ikke for at være medaljefavoritter, men med solide løb kan de toppe deres 6. plads fra forrige år.

Canadiske Piper Gilles og Paul Poirier har oplevet et ryk op ad rangstigen, og de er lige efter Shibutani'erne med en 5. plads ved GPF og 4. plads ved Four Continents. Parret har dermed også en god chance for at forbedre deres 8. plads fra forrige år.

Rusland har ikke rigtig medaljekandidater i dette felt, men Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin har imponeret i deres debutsæson, hvor de bl.a. kvalificerede sig til GPF. De skuffede med en 4. plads ved EM, men de har potentialet til at score meget bedre, hvis de kan undgå katastrofale fejl.

Landsmænd Alexandra Stepanova og Ivan Bukin udnyttede Ilinykh/Zhiganshin's fejl og tog bronze ved EM. Ksenia Monko og Kirill Khaliavin slog dem ved de nationale mesterskaber, men skuffede med en 10. plads ved EM. Deres største udfordring bliver at placere højt nok til at beholde 3 pladser til næste år.

Det tredje amerikanske par Madison Hubbell og Zachery Donohue har denne sæson taget to GP-bronzemedaljer trods lidt rustne løb, så med mere træningstid burde de forbedre deres 10. plads fra VM i 2011.

Danmark repræsenteres af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som tog en 29. plads forrige år. Med deres nylige 10. plads ved EM har de dog en god chance for at komme videre til fridansen (top 20) i år.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
2. Madison Chock / Evan Bates USA
3. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
4. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
5. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
6. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS
7. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
8. Madison Hubbell / Zachery Donohue USA
9. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
10. Sara Hurtado / Adria Diaz ESP

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: