onsdag den 11. februar 2015

Four Continents 2015 forudsigelser - Damer

Gold, Miyahara, Park og Hongo er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Feltet er måske ikke så dybt som herrerne (eller toptungt som damerne ved EM), men damernes felt ved Four Continents 2015 er fyldt med talentfulde up-and-comers.

Der er ingen storfavorit, men amerikanske Gracie Gold må stadig anses for den dame med mest potentiale til at slå resten af feltet. Hun har de store spring og får de høje programkomponenter, og ved US Nationals løb hun da også solidt, omend ikke perfekt. Pålideligheden er der ikke altid, men hendes jævne løb plejer stadig at score højere end de fleste.

Den japanske mester Satoko Miyahara har til gengæld stor pålidelighed med springene, men ofte vil deres lille størrelse holde hende tilbage. Nøglen bliver nok at få de store kombinationer fuldt roteret, da de har givet hende nogle problemer denne sæson.

Rika Hongo er den eneste GPF-deltager i feltet. Hun har også imponeret med sin gode springstabilitet, men ting som en lidt sløset præsentation og underrotation på de store kombinationer har gjort det svært for hende at score i den høje liga.

USA sender også Polina Edmunds. Hun kæmpede med det korte program ved GP'erne, men hun så ud til at være på ret kurs ved US Nationals. Igen bliver nøglen at lande springene i det korte program, da hun har al sværhedsgraden til at lande på podiet.

Landsmand Samantha Cesario er kendt for sin stabilitet, der normal får hende tæt på, men ikke helt oven på podiet. Det er især hendes triple-triple forsøg i det korte program, som har kostet hende. Med et lidt lavere scoringspotentiale har hun brug for fejl fra de andre damer for at lande på podiet.

Canada sende Gabrielle Daleman og Alaine Chartrand. Begge forsøger de svære spring, men de faste 2-3 fejl samt mere upolerede præsentation gør det svært for dem at score rigtig højt (endnu).

Værstnation Sydkoreas bedste medaljehåb er So Youn Park. Hun har også svære spring i sit repetoire, men et par småfejl og lidt tilbageholdende fremtræden på isen plejer at koste hende nogle point. Hun har dog udvist god pålidelighed, hvilket kan placere hende højt i top 10.

Outside shots er Zijun Li og Yuka Nagai. Li har de svære spring, men dårlige fremførelser og manglende overbevisning har holdt hende tilbage. JGPF-deltager Nagai har haft stærke korte programmer denne sæson, men har haft problemer med at holde sammen på nerverne i det lange.

Mine forudsigelser
1. Gracie Gold USA
2. Satoko Miyahara JPN
3. Rika Hongo JPN
4. Polina Edmunds USA
5. Samantha Cesario USA
6. So Youn Park KOR
7. Gabrielle Daleman CAN
8. Alaine Chartrand CAN
9. Yuka Nagai JPN
10. Zijun Li CHN

Se flere detaljer her.

Four Continents 2015 forudsigelser - Herrer

Uno, Brown, Ten og Yan er blandt de mange medaljekandidater hos herrerne.

Sæsonens formentlig sværeste konkurrence at forudse bliver nok herrernes konkurrence ved Four Continents 2015. Ingen herre er storfavorit til guldet, men til gengæld er der nok omkring ti herrer med potentiale til medalje afhængig af dagsformen.

Japan sender ikke deres topherre, men de har stadig chance for at rydde podiet. 17-årige Shoma Uno gør sin senior ISU-mesterskabsdebut, men han har allerede imponeret med quads og triple axeler mod sin sejr ved JGPF og sølv ved de japanske mesterskaber.

Den regerende mester Takahito Mura får mere konkurrence i år. Han begyndte sæsons stærkt med en GP-sejr, men fejlene er efterhånden sneget sig ind, og det blev kun en 5. plads ved GPF og de nationale mesterskaber. Han er ikke den mest elegante løber på isen, så springene skal fungere.

Det japanske wildcard er Daisuke Murakami. Ligesom sine landsmænd har han også quads og triple axeler, og disse førte ham også til en sejr ved NHK Trophy. Han er dog ret upålidelig, og senest blev det kun en 7. plads ved de japanske mesterskaber.

USA sender også en trio af potentielle medaljetagere. Den amerikanske mester Jason Brown er den eneste topherre i feltet, som endnu ikke har forsøgt en quad, men rygtet siger, at han vil forsøge en i sit korte program. Dette kan enten smadre hans normale stabilitet eller rykke ham på toppen af podiet.

4CC-vinderen fra 2010 Adam Rippon havde en lidt ussel GP-sæson, men han overraskede med sølv ved US Nationals. Han forsøger lidt risky quad lutz, som er meget svær at få ratificeret, og det gør ham til en noget af et spørgsmålstegn.

Joshua Farris peakede muligvis også ved US Nationals, men chancen er der også for, at han er på vej op igen efter skade. Han er en god all-round løber med højt scoringspotentiale, mens hans pålidelighed på springene i det lange løb er stadig ukendt.

Den nykronede canadiske mester Nam Nguyen har imponeret med sin springstabilitet denne sæson. Han mangler måske stadig lidt finish ift. de andre topherrer, men pålideligheden plejer at række langt hos herrerne. Efter sigende har han tilføjet en quad i sit korte program, som plejer at holde ham tilbage.

Den regerende OL-bronzevinder Denis Ten er blevet kendt for at peake ved de allerstørste konkurrencer, og 4CC er ikke en af dem (højste placering er en 4. plads). Han har alle elementerne til at tage medalje, hvis han kan løbe til sit potentiale.

Han Yan er tidligere 4CC-bronzevinder, men denne sæson har hans spring været særdeles ustabile med dertil skuffende placeringer. Han er dog også en velafrundet herrer med højt scoringspotentiale, hvis han kan løbe nær fejlfrit.

Hold også øje med Misha Ge, som overraskede med solide løb ved GP'erne. Han vil måske ikke få helt de samme programkomponenter som de andre herrer i feltet, hvilket kan holde ham nede.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Jason Brown USA
3. Takahito Mura JPN
4. Nam Nguyen CAN
5. Denis Ten KAZ
6. Adam Rippon USA
7. Joshua Farris USA
8. Misha Ge UZB
9. Han Yan CHN
10. Daisuke Murakami JPN

Se flere detaljer her.