torsdag den 27. maj 2010

Ungdoms Vinter-OL

Som du måske eller måske ikke har hørt, så afholdes det allerførste Ungdoms Sommer-OL i Singapore fra den 14.-26. august i år. Logisk nok er det ungdomsversionen af det almindelig OL som vi kender det, men her vil atleterne være mellem 14 og 18 år.

Hvad der er interessant for os kunstskøjteløbsfans er Ungdoms Vinter-OL, som vil blive afholdt for første gang i Innsbruck i Østrig fra den 13.-22. januar 2012. Kunstskøjteløb er en del af programmet, og ISU har lige udgivet nogle detaljer ang. kvalifikation på deres hjemmeside (se fil her).

Her et kort resumé:
  • Skøjteløberne skal være fyldt 14-16 år per 1. januar 2012. Herrer i parløb og isdans må dog være mellem 14-18 år.
  • 5 discipliner i kunstskøjteløb vil blive afholdt: dame singles (16 atleter), herre singles (16), parløb (10), isdans (12) og en Team Trophy.
  • Hvad fanden er Team Trophy, så? Team Trophy er en holddisciplin og vil finde sted efter de individuelle discipliner. Holdene vil bestå af de selvsamme skøjteløbere fra de fire andre discipliner; man blander altså atleterne fra de forskellige nationer (mærkeligt koncept til OL). Hvis jeg forstår rigtig, vil et hold bestå et 1 dame, 1 herre, 1 par og 1 isdansepar. Der vil blive trukket lod om holdene, men skøjteløberne er seedede på baggrund af deres individuelle resultater, så alle hold burde være omtrent lige "stærke". Skøjteløberne skal kun udføre deres lange program. Holdet med flest placeringspoint vinder Team Trophy. Er dette en prøvekørsel for en holdkonkurrence til Vinter OL?
  • Startpladser for 12 damer, 12 herrer, 7 par og 9 isdansepar afgøres af landenes placering i det foregående Junior VM (her 2011). Medaljevindere må sende 2 atleter/par i den pågældende disciplin, mens de andre på sende én. Resten af startpladserne udfyldes på baggrund af resultatet af Junior Grand Prix'erne den samme sæson. Værtsnationen (her Østrig) har lov til at sende en atlet/par per disciplin.
Mine tanker:
Konceptet er mere finurligt, end jeg er vant til fx alderskravene, som er væsentlig indskrænket i forhold til ISUs. Hvis Wenjing Sui og Cong Han vinder Junior VM i 2011 (som er en mulighed), så kan de ikke deltage til Ungdoms OL, da Han til den tid vil være 19 år. Generelt vil det være svært for mange par og isdansere at opfylde kravene. Holdkonkurrencen lyder sær, da atleterne ingen sammenknytning har; vil der overhovedet være noget team spirit? Men... jeg byder altid mere kunstskøjteløb velkommen, så vi får se.

Bekræftet! Khokhlova og Andreev danser isdans

Smidige Jana Khokhlova med sin tidligere isdansepartner Sergei Novitski. (Foto: Getty Images)

Det har indtil været meget tys tys, men dette interview bekræfter de mange rygter. Jana Khokhlova og Fedor Andreev vil prøve at repræsentere Rusland i isdans. Deres partnerskab vil dog først officielt bekræftes til juli.

Khokhlovas partnerskab med Sergei Novitski endte på grund af hans tilbagetrækning (pga. skader), men de nåede da at vinde EM i 2009 og VM bronze i 2008.

Canadiske Andreev havde en lovende junior karriere, men skader og manglende fokus betød skuffende senior resultater. Ifølge rygterne er hans arbejdsdisciplin ikke hans stærkeste side, og indenfor de seneste år har han prøvet parløb, motorløb og modelarbejde (for Abercrombie & Fitch og US Vogue). Denne sæson ville han prøve at repræsentere Aserbajdsjan i herrer singles, men der gik rod i papirarbejdet. Andreev har aldrig konkurreret i isdans (nationalt eller internationalt), men forhåbentlig hans mor, Marina Zoueva, eller hans kæreste, Tessa Virtue, har lært ham nogle trin.

Yuna Kim og Big Bang synger Sydkoreas VM-sang


Yuna Kim og K-pop bandet 'Big Bang' hepper på Sydkoreas fodboldlandshold til VM 2010 i Sydafrika!

Hvis du er fodboldfan, så bliv ved med at læs. Er du udelukkende kunstskøjteløbsfan, så bliv endelig ikke skræmt væk...

Som du nok ved nu, så anses Yuna Kim for en nationalhelt i Sydkorea, og så har hun også en acceptabel sangstemme. Derfor skulle hun selvfølgelig være med, da der skulle indspilles en sang til VM 2010 i fodbold i Sydafrika. Sydkoreanere elsker ikke kun kunstskøjteløb; de elsker også fodbold!

Hyundai har i deres "The Shouts of the Red (Shout Korea)" VM-kampagne sat Kim sammen med det populære sydkoreanske band Big Bang, og resultatet kan du se/høre her:


En meget god sang, men jeg vil nok nøjes med at heppe på Danmark til VM.

(kilde: allkpop)