lørdag den 13. november 2010

Se Skate America live!

Du kan se Skate America live på dette link. De viser lige nu den første opvarmningsgruppe af damernes korte programmer.

Ice Challenge 2010 resultater

Så er 'Ice Challenge 2010' overstået, og jeg håber at I fik set lidt af det på internettet. Jeg poster lige top 5 resultater på seniorniveau.

Top 5 Herrer
1. Alexander Majorov SWE - 192.54
2. Douglas Razzano USA - 185.70
3. Kristoffer Berntsson SWE - 178.11
4. Kim Lucine MON - 166.28
5. Laurent Alvarez SUI - 165.51

Top 5 Damer
1. Lena Marrocco FRA - 132.43
2. Nataliya Popova UKR - 132.15
3. Sarah Hecken GER - 128.20
4. Linnea Mellgren SWE - 123.87
5. Gerli Liinamae EST - 121.00
...
15. Karina Sinding Johnson DEN - 98.44

Top 5 Parløb

1. Maylin Hausch/Daniel Wende GER - 153.21
2. Tiffany Vise/Don Baldwin USA - 141.37
3. Ji Hyang Ri/Won/Hyok Thae PRK - 135.03
4. Lindsay Davis/Themistocles Leftheris USA - 133.92
5. Adeline Canac/Yannick Bonheur FRA - 119.20

Top 5 Isdans
1. Louise Walden/Owen Edwards GBR - 121.52
2. Allison Reed/Otar Japaridze GEO - 119.43
3. Tanja Kolbe/Stefano Caruso GER - 110.17
4. Nadezhda Frolenkova/Mykhailo Kasalo UKR - 109.49
5. Zsuzsanna Nagy/Mate Fejes HUN - 105.35
...
WD - Stephanie Baadgaard Snider/Artur Goncharov DEN

Se flere detaljer på icechallenge.at

Skate America - Oda springer sig til en foreløbig førsteplads

Nobunari Oda fremfører sit korte program. (Foto: Getty Images)

Det var en lille overraskelse, da japanske Nobunari Oda tog føringen efter herrernes korte programmer. Han udførte sin triple axel, 3flip-3tåloop og triple lutz med super kvalitet og også piruetterne så skarpere ud i forhold til Skate Canada. Hans score på 79.28 point er lige under hans sæsons bedste.

Hans landsmand Daisuke Takahashi er lige efter med en score på 78.12 point. Han lidt problemer med springene, da han havde en lille snublen på landingen af en underroteret triple axel og et stepout på sin triple lutz. Desuden opnåede hans spring-himmelpiruette kun level 1, selvom han havde håbet på level 4. Hans evne til at performe var dog langt over alle andres, og dette medførte han han fik aftenens højeste programkomponenter.

Adam Rippon havde også lidt problemer med sine spring, da han havde et stepout på sin triple axel og tåloopen i hans 3flip-3tåloop kombination blev kendt underroteret. Til gengæld udførte han sin smukke signatur Rippon lutz, og alle hans piruetter opnåede level 4. Hans score på 73.94 point giver ham en nuværende tredjeplads.

Hans landsmand Armin Mahbanoozadeh havde også problemer med sin triple axel, da han havde hånden på isen ved landingen. Resten af springene var dog solide og han indtager en fjerdeplads med et nyt personlig bedste på 67.61 point.

De japanske herrer var succesfulde, da Daisuke Murakami rundede top 5 af. Han landede alle sine spring sikkert og opnåede et nyt personlig bedste på 67.01 point. Frank Carroll holder øje med hans træning, da Murakami også træner i Lake Arrowhead. Carrolls anden elev, Denis Ten, havde til gengæld en del springproblemer, da han faldt på sin triple axel, udførte en 3lutz-3tåloop med en vending i mellem de to spring og havde hånden på isen på sin triple flip. Hans score på 64.50 point giver ham en sjetteplads.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Nobunari ODA

JPN
79.281
2Daisuke TAKAHASHI

JPN
78.122
3Adam RIPPON

USA
73.943
4Armin MAHBANOOZADEH

USA
67.614
5Daisuke MURAKAMI

JPN
67.015
6Denis TEN

KAZ
64.506
7Adrian SCHULTHEISS

SWE
63.717
8Kevin VAN DER PERREN

BEL
62.228
9Nan SONG

CHN
62.219
10Stephen CARRIERE

USA
59.1410
11Shawn SAWYER

CAN
56.9411
12Viktor PFEIFER

AUT
55.0112

Se flere detaljer på isuresults.com

Skate America - Savchenko/Szolkowy tager føring efter kort program

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy udfører deres korte program til "Korobushko". (Foto: Reuters Pictures)

Tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy tog som forventet føringen efter det korte program, men de var ikke helt fejlfri. Savchenko doublede på deres side-om-side triple tåloop, og deres side-om-side piruetter var ikke synkrone. De udførte dog en enorm kast triple flip og god triple twist, og sammenlagt med svær koreografi opnåede de aftenens højeste score på 63.99 point.


Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch bliver ved med at overraske, da de udførte et dynamisk program, der indeholdte en solid triple twist, kast triple loop og synkrone og hurtige side-om-side piruetter. Hun havde dog hånden på isen på deres side-om-side triple tåloops. Deres score på 61.64 point er et nyt personligt bedste og giver dem en foreløbig andenplads.

Amerikanske Caydee Denney og Jeremy Barrett havde også et bedre kort program i anden omgang, da de sådan set skøjtede rent. Deres triple twist havde dog et lille sammenstød på landingen. Deres score på 58.49 point er deres sæsons bedste og nok til en tredjeplads.

Wenjing Sui og Cong Han var også solide og udførte en super 'tano triple twist og en enorm kast triple flip. De havde dog lidt problemer med starten af deres løft og mistede måske nogle point der. De er på en tæt fjerdeplads med 57.53 point.

De andre juniorer Ksenia Stolbova og Fedor Klimov skøjtede også et rent program, der bl.a. indeholdt solide side-om-side triple tåloops og kast triple flip, men i modsætning til de andre udførte de kun en double twist. De er på en femteplads med 53.73 point.

Stillingen efter det korte program

FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
63.991
2Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
61.642
3Caydee DENNEY / Jeremy BARRETT

USA
58.493
4Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
57.534
5Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
53.735
6Felicia ZHANG / Taylor TOTH

USA
48.136
7Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR

USA
47.247
8Stacey KEMP / David KING

GBR
42.008

Se flere detaljer på isuresults.com

Sæsonens skaderapport

Selvom de ikke kunne konkurrere pga. skade, valgte Tessa Virtue og Scott Moir stadig at dukke op til Skade Canada for deres fans skyld. (Foto: Reuters Pictures) 

Skader er del af en kunstskøjteløbers hverdag, og mange vil nok påstå, at alle kunstskøjteløbere døjer med en eller anden form for skade, selvom de er til konkurrence.

Denne sæson virker skøjteløberne dog i usædvanlig høj grad plaget af skader. Dette betyder, at Grand Prix'erne indtil videre har manglet det dybe felt, som vi plejer at se, også taget i betragtning at vi er i en post-olympisk sæson.

Her er en lille liste over de skadede skøjteløbere:

Michal Brezina - En fodskade betød en skuffende 7. plads ved Nebelhorn Trophy. En operation for åreknuder i lysken tvang ham til at trække sig fra Cup of China. Han er stadig på deltagerlisten til Trophée Eric Bompard.

Artem Borodulin - En skade betyder at han ikke vil deltage ved Grand Prix'erne.

Sergei Voronov - Blev skadet under sit quadforsøg i det lange program ved Cup of China. Skadens alvor er dog endnu ukendt.

Laura Lepistö - En hofteskade og en gammel ankelskade har tvunget hende til at trække sig fra Skate Canada og Skate America.

Carolina Kostner - Har en skade, der betyder at hun hverken udfører triple flip eller lutz. Hun deltager dog stadig i begge sine Grand Prix'er.

Sarah Meier - Blev skadet under træningen ved Skate Canada, som hun så trak sig fra. Hun har også trukket sig fra Rostelecom Cup, og det er uvist om hun når at blive klar til EM, der afholdes i hjemlandet Schweiz.

Anna Ovcharova - En fodoperation betyder, at hun misser hele sæsonen.

Sarah Hecken - En rygskade har tvunget hende til at trække sig fra Nebelhorn Trophy og Skate Canada. Hun har dog det bedre, da hun pt. deltager i Ice Challenge i Graz og ifølge deltagerlisten stadig skal deltage ved Trophée Eric Bompard.

Jessica Dube/Bryce Davison - Bryce skadede sit knæ ved træning af en triple loop. Dette krævede operation, og parret har trukket sig fra begge Grand Prix'er. De er ude hele sæsonen, og måske er skaden alvorlig nok til at slutte hans karriere.

Dan Zhang/Hao Zhang - Hao har brækket fingeren, og parret har trukket sig fra begge deres Grand Prix'er.

Yuko Kavaguti/Alexander Smirnov - Yuko døjer med en skulderskade, der dog skulle have det bedre efter en operation, mens Alexander døjer med en hofteskade. Dette betød, at de trak sig fra deres første Grand Prix, men de skal ifølge planerne stadig deltage ved Rostelecom Cup.

Sinead Kerr/John Kerr - Sinead vred skulderen af led under træning, men parret valgte at deltage i Skate Canada, hvor de vandt sølv. Skulderen vred sig ud af led igen, og parret har så trukket sig fra Rostelecom Cup og de britiske nationale mesterskaber. De regner dog med at deltage til EM og VM.

Tessa Virtue/Scott Moir - Tessa er blevet opereret for en kronisk sygdom i læggen, og parret har derfor trukket sig fra begge Grand Prix'er. De er sandsynligvis ude hele sæsonen.

Emily Samuelson/Evan Bates - Evan fik sin akillessene skåret over under træning af et løft. Denne krævede operation, som ifølge lægerne gik godt. Parret har selvfølgelig trukket sig fra begge Grand Prix'er. De har endnu ikke udelukket de amerikanske nationale mesterskaber, men denne virker usandsynlig.

...og der er sikkert en håndfuld mere, jeg har glemt at skrive på listen. Hvis ikke, så er der helt sikkert en håndfuld der skal tilføjes, når sæsonen er omme.