mandag den 12. februar 2018

Vinter OL 2018 forudsigelser - Parløb

Sui/Han, Duhamel/Radford, Savchenko/Massot og Tarasova/Morozov er favoritterne i parløb.

Den første individuelle event i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 er parløb, og det tegner sig til at blive en utrolig spændende konkurrence. Vi har 22 par på startpladserne til det korte program, som finder sted onsdag kl. 2.00 dansk tid. Seksten par går videre til friløbet, som finder sted natten efter.

Forudsigelser
Ulig de forrige Vinter OL har vi ikke kun ét favoritpar - faktisk har vi en nok fire par, som er i stand til at snuppe guldet. Det tæller de regerende verdensmestre, to gange verdensmestre, nykronede GPF-mestre og nykronede Europamestre. Intet par har været ubesejret denne sæson...



1. Wenjing Sui / Cong HAN (CHN)
De regerende verdensmestre har udvist super talent siden de vandt deres første Junior VM-titel (ud af i alt tre) tilbage i 2010, men endelig gør parret deres Vinter OL-debut. Det kinesiske par har denne sæson vundet begge deres GP'er, og ved GPF blev til sølv med stærke løb. Duoen er kendt for deres stærke parelementer som inkluderer quad twist og kast triple flip, men de vil formentlig ikke forsøge sig i kast quad salchow. Overordnet set har de været meget stabile atleter, men de kan godt lave fejl på side-om-side spring, og det kan åbne døren for rivalerne.



2. Meagan Duhamel / Eric Radford (CAN)
Canadierne tog en 7. plads ved forrige Vinter OL, og de har sidenhen vundet to VM-titler, hvilket er flest i dette felt. Parret har haft lidt problemer med at finde sig til rette i deres programvalg denne sæson, men de ser sikkert ud til at blive mere tilpas, da de tog bronze ved GPF og senest en sejr i friløbet ved holdkonkurrencen. De har den højeste sværhed i feltet med side-om-side triple lutz og kast quad salchow, hvilket giver dem en vis margin på den tekniske score, men de skal nok helst lande dem renere end hidtil i sæsonen, hvis de vil have en chance for guld her.



3. Aljona Savchenko / Bruno Massot (GER)
Savchenko er selvfølgelig to gange OL-bronzevinder med sin forrige partner Szolkowy, men denne gang er målet selvfølgelig guld. Parret er de regerende VM-sølvvindere, men de slog for alvor deres favoritstatus fast med deres GPF-sejr, hvor de opnåede sæsonens bedste score i feltet. Det tyske par har nok klogt valgt at droppe kast triple axel og quad, og de satser i stedet på at høste høje GOE på deres eksplosive elementer. Duoen er dog sjældent helt fejlfrie, da de til tider har pop på spring og urene landinger på kast; i holdkonkurrencen faldt hun uventet på kast triple flip.



4. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov (OAR)
De regerende VM-bronzevindere bærer presset på at være Ruslands eneste medaljekandidater i parløb, men de har uden tvivl potentialet til at lande på podiet. Parret har senest vundet EM og det korte program ved holdkonkurrencen, og det gjorde de takket være deres rene og eksplosive elementer. Russerne har generelt været stabile denne sæson, men de har dog haft deres sjuskede løb som friløbet ved GPF eller det korte program ved EM. Lignende løb som disse, og de kan meget vel se deres guldchance forsvinde i dette dybe felt.

Der er et lille spring til resten af feltet, da ingen af disse har VM-medaljer på resuméet. Til gengæld bliver det en tæt kamp om de resterende pladser i top 10, og meget vil uden tvivl komme an på dagsformen.

5. Vanessa James / Morgan Cipres (FRA)
Franskmændene tog en 10. plads ved forrige OL, men de har udviklet sig meget sidenhen, og denne sæson blev det bl.a. til to GP-medaljer. Parret er måske outside shots til en medalje, hvis de kan lande deres 3-3 samt kast quad salchow rent - deres seneste løb har dog været ret fejlhæftede. De er vendt tilbage til forrige sæsons friløb, som vandt dem EM-bronze.

6. Xiaoyu Yu / Hao Zhang (CHN)
Det kinesiske par løber kun deres anden sæson sammen, men det er allerede blevet til en 4. plads ved VM og to ture til GPF. Parret er kendt for deres rene og eksplosive elementer kombineret med et klassisk udtryk på isen. På det seneste har hun dog haft problemer med side-om-side spring, hvilket kan holde dem tilbage.

7. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert (OAR)
Dette par er også kendetegnet ved deres rene og eksplosive teknik og klassiske look på isen, omend de måske ikke udviser så meget personlighed som resten af feltet. Ved forrige VM blev det til en ukarakteristisk 12. plads, men de har sidenhed udvist god stabilitet, og senest tog de EM-bronze.

8. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek (ITA)
Den italienske duo havde en lidt undervældende GP-sæson, men de ser ud til at peake på det rette tidspunkt; parret tog nemlig en fin 5. plads ved EM, før de havde deres livs friløb ved OL holdkonkurrencen, hvor de tog en 2. plads i segmentet.

9. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov (OAR)
Parret kommer til OL grundet Stolbova/Klimov's manglende invitation, men ikke desto mindre er dette et par i topklasse, da de tog bronze ved begge deres GP'er denne sæson. Ulig deres landsmænd har de lidt mere personlighed på isen, men til gengæld er de mindre rene og stabile på teknikken.

10. Alexa Scimeca Knierim / Chris Knierim (USA)
Ægteparret er det eneste amerikanske par i feltet, og ulig mange amerikanske par har duoen store og eksplosive elementer, som kan måle sig med de bedste i verden. Parret havde et godt kort program og middel langt program ved holdkonkurrencen, og som altid bliver nøglen at ramme de forbistrede side-om-side spring.

Andre top 10 kandidater tæller Julianne Seguin / Charlie Bilodeau (CAN), Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro (CAN), Nicole Della Monica / Matteo Guarise (ITA) og Cheng Peng / Yang Jin (CHN).

Se flere detaljer her.

Canada vinder holdkonkurrencen ved Vinter OL 2018

Team Canada fremviser stolt deres OL-guldmedaljer.

Så blev medaljerne i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 uddelt. Allerede efter de korte programmer havde vi en god idé om, hvem der ville tage medaljer, men kampen blev stadig en tættere end forrige gang.

De nye OL-mestre blev Canada, som tog sejren med en flot score på 73 point. Nationen vandt fire events (ud af otte) og var ellers i top 3, så deres stabilitet hjalp dem virkelig til en god sejrsmargin. Når man kigger på podiet, kommer deres OL-succes heller ikke som en stor en overraskelse, da alle holddeltagerne er VM-medaljevindere og imellem sig holder de 8 VM-titler! Det bliver sørgeligt at se størstedelen af holdet trække sig fra sporten efter denne sæson...

Forsvarende mestre De Olympiske Atleter fra Rusland havde en chance for guld, men den blev nok smidt væk efter et skuffende herre kort program. Nationen kom dog igen i de andre segmenter og placerede top 3 i disse (og vandt sågar tre), og de kunne dermed samlet tage sølv.

USA var samlet solide i alle discipliner; de holdt sig i top 5 i alle events og tog endog tre andenpladser. Men det faktum at de ikke lå i toppen af nogle af discipliner medførte, at de for anden gang måtte tage bronze.

For et kort øjeblik så det ud til at Italien kunne true til en medalje. I sidste ende fik de ikke den nødvendige hjælp fra favoritterne, men de kan stadig være stolte af at tage en 4. plads for anden gang.

Japan lå solidt efter de korte programmer takket været deres singles, men de faldt igen til en 5. plads, da de tog sidstepladser i alle deres lange programmer.

Samlet holdresultat


Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Virtue/Moir øger canadisk sejr med flot fridans

Tessa Virtue og Scott Moir udfører deres fridans i holdkonkurrencen.

Den sidste event i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 var isdansernes fridans. På dette tidspunkt var der ikke rigtig tvivl om, hvilke nationer der ville tage hvilken medalje, men ikke desto mindre gav isdanserne alt hvad de havde.

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir leverede masser af drama og attack i deres dans til Moulin Rouge. Begge trin modtog level 3, mens de resterende elementer var level 4; alt blev udført til glimrende kvalitet. En score på 118.10 point var prikken over i'et, så Canadas sejr blev desto mere overbevisende.

Maia Shibutani og Alex Shibutani formåede også at udvise masser af følelser og skarphed i deres Coldplay fridans. Amerikanerne opnåede samme høje levels som Virtue/Moir, og som altid var twizzles et highlight. Deres score på 112.01 point gav dem en 2. plads i segmentet.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde både power og lethed i deres fridans. Duoen kunne ligeledes høste de samme høje levels. Parret tog en 3. plads med en fin score på 110.43 point.

Anna Cappellini og Luca Lanotte leverede en charmerede dans med flotte elementer, men et level 2 løft medførte at de ikke var helt tilfredse med deres score på 107.00 point. Italienerne endte på en 4. plads.

Resultat for fridans
Pl.NameNationPointsSDFD
1VIRTUE Tessa / MOIR Scott
CAN
118.101
2SHIBUTANI Maia / SHIBUTANI Alex
USA
112.012
3BOBROVA Ekaterina / SOLOVIEV Dmitri
OAR
110.433
4CAPPELLINI Anna / LANOTTE Luca
ITA
107.004
5MURAMOTO Kana / REED Chris
JPN
87.885

Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Fejlfri Zagitova vinder langt program

Alina Zagitova udfører sit friløb i holdkonkurrencen.

Holdkonkurrencens næstesidste event ved Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb var damernes friløb, og til vores glæde var niveauet særdeles højt.

Den nykronede Europamester Alina Zagitova var igen nerver af stål, da hun fremviste et teknisk overlegent løb med alle spring i anden halvdel. Hun landede syv triple spring inklusiv triple lutz-triple loop og double axel-triple tåloop og modtog også lutter level 4 for sine elementer. Et nyt personligt bedste på 158.08 point betyder, at OAR kunne tage en førsteplads i segmentet.

Mirai Nagasu blev den første amerikanske dame til at lande en triple axel ved et Vinter OL, og hun fortsatte sit livs løb med at lande sine resterende syv triple spring rent. Hun modtog et nyt personligt bedste på 137.53 point og hjalp dermed USA med at konsolidere deres bronzeposition.

Den canadiske mester Gabrielle Daleman fortsætter sin optur, da hun landede sin triple tåloop-triple tåloop og fire andre eksplosive triple spring rent. Kun en lidt stram triple loop blev kendt underroteret. En score på 137.14 point gav hende en tæt 3. plads.

Carolina Kostner landede sin triple lutz, men hun måtte kæmpe for sine andre spring. Hun havde ingen 3-3 kombination, og et step-out samt to underrotationer skadede hendes tekniske score. Det var dog stadig en stor forbedring fra EM. Italieneren kunne tage en solid 4. plads.

Four Continents vinder Kaori Sakamoto var lidt usikker på sin åbnings triple flip (<), men hun kunne lande sine andre seks triple spring rent, dog ikke helt til samme kvalitet som hun er i stand til. I dette felt måtte hun derfor nøjes med en 5. plads.

Resultat for langt program
Pl.NameNationPointsSPFS
1ZAGITOVA Alina
OAR
158.081
2NAGASU Mirai
USA
137.532
3DALEMAN Gabrielle
CAN
137.143
4KOSTNER Carolina
ITA
134.004
5SAKAMOTO Kaori
JPN
131.915

Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Chan vinder langt program

Patrick Chan udfører en springpiruette i sit friløb.

Den sidste dag af holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 begyndte med herrernes lange programmer, og selvom favoritterne ikke løb fejlfrit, så oplevede vi heldigvis store forbedringer fra de korte løb.

Canadiske Patrick Chan havde en flot start med quad tåloop-triple tåloop og quad tåloop, men han havde dog problemer med begge sine planlagte triple axeler: han doublede den første og faldt på den anden (<). Derudover havde han hånd på triple loop, men de andre fem triple spring var solide. Det overordnet solide løb vandt segmentet, og Canadas guldposition er yderlig stadfæstet.

Ligesom Chan var Mikhail Kolyada væsentlig bedre - men ikke fejlfri - i forhold til det korte program. Han havde problemer med alle sine quads med et fald på lutz, flop på tåloop og stram på tåloop der burde være i kombination. Begge triple axeler og de tre andre triple spring var dog fine, og han kunne give OAR en 2. plads i segmentet.

Amerikanske Adam Rippon havde et flot løb med otte triple spring - ingen forsøg på quads - og han landede bl.a. triple flip-triple loop og triple flip-triple tåloop. Hans afsluttende triple lutz blev det kendt underroteret, og det betød, at han endte på en 3. plads, under ét point under Kolyada.

Italienske Matteo Rizzo havde sit livs løb med otte triple spring, omend hans anden triple axel blev kendt underroteret. Han opnåede et nyt personligt bedste og tog en 4. plads. Japanske Keiji Tanaka havde to dyre pop og et fald på sine quad forsøg og tog en samlet 5. plads.

Resultat for langt program
Pl.NameNationPointsSPFS
1CHAN Patrick
CAN
179.751
2KOLYADA Mikhail
OAR
173.572
3RIPPON Adam
USA
172.983
4RIZZO Matteo
ITA
156.114
5TANAKA Keiji
JPN
148.365

Se flere detaljer her.