mandag den 12. februar 2018

Vinter OL 2018 - Hold: Chan vinder langt program

Patrick Chan udfører en springpiruette i sit friløb.

Den sidste dag af holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 begyndte med herrernes lange programmer, og selvom favoritterne ikke løb fejlfrit, så oplevede vi heldigvis store forbedringer fra de korte løb.

Canadiske Patrick Chan havde en flot start med quad tåloop-triple tåloop og quad tåloop, men han havde dog problemer med begge sine planlagte triple axeler: han doublede den første og faldt på den anden (<). Derudover havde han hånd på triple loop, men de andre fem triple spring var solide. Det overordnet solide løb vandt segmentet, og Canadas guldposition er yderlig stadfæstet.

Ligesom Chan var Mikhail Kolyada væsentlig bedre - men ikke fejlfri - i forhold til det korte program. Han havde problemer med alle sine quads med et fald på lutz, flop på tåloop og stram på tåloop der burde være i kombination. Begge triple axeler og de tre andre triple spring var dog fine, og han kunne give OAR en 2. plads i segmentet.

Amerikanske Adam Rippon havde et flot løb med otte triple spring - ingen forsøg på quads - og han landede bl.a. triple flip-triple loop og triple flip-triple tåloop. Hans afsluttende triple lutz blev det kendt underroteret, og det betød, at han endte på en 3. plads, under ét point under Kolyada.

Italienske Matteo Rizzo havde sit livs løb med otte triple spring, omend hans anden triple axel blev kendt underroteret. Han opnåede et nyt personligt bedste og tog en 4. plads. Japanske Keiji Tanaka havde to dyre pop og et fald på sine quad forsøg og tog en samlet 5. plads.

Resultat for langt program
Pl.NameNationPointsSPFS
1CHAN Patrick
CAN
179.751
2KOLYADA Mikhail
OAR
173.572
3RIPPON Adam
USA
172.983
4RIZZO Matteo
ITA
156.114
5TANAKA Keiji
JPN
148.365

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: