mandag den 12. februar 2018

Canada vinder holdkonkurrencen ved Vinter OL 2018

Team Canada fremviser stolt deres OL-guldmedaljer.

Så blev medaljerne i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 uddelt. Allerede efter de korte programmer havde vi en god idé om, hvem der ville tage medaljer, men kampen blev stadig en tættere end forrige gang.

De nye OL-mestre blev Canada, som tog sejren med en flot score på 73 point. Nationen vandt fire events (ud af otte) og var ellers i top 3, så deres stabilitet hjalp dem virkelig til en god sejrsmargin. Når man kigger på podiet, kommer deres OL-succes heller ikke som en stor en overraskelse, da alle holddeltagerne er VM-medaljevindere og imellem sig holder de 8 VM-titler! Det bliver sørgeligt at se størstedelen af holdet trække sig fra sporten efter denne sæson...

Forsvarende mestre De Olympiske Atleter fra Rusland havde en chance for guld, men den blev nok smidt væk efter et skuffende herre kort program. Nationen kom dog igen i de andre segmenter og placerede top 3 i disse (og vandt sågar tre), og de kunne dermed samlet tage sølv.

USA var samlet solide i alle discipliner; de holdt sig i top 5 i alle events og tog endog tre andenpladser. Men det faktum at de ikke lå i toppen af nogle af discipliner medførte, at de for anden gang måtte tage bronze.

For et kort øjeblik så det ud til at Italien kunne true til en medalje. I sidste ende fik de ikke den nødvendige hjælp fra favoritterne, men de kan stadig være stolte af at tage en 4. plads for anden gang.

Japan lå solidt efter de korte programmer takket været deres singles, men de faldt igen til en 5. plads, da de tog sidstepladser i alle deres lange programmer.