fredag den 29. oktober 2010

Skate Canada - Iliushechkina/Maisuradze vinder parrenes korte program

Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze udfører et løft i deres korte program til en moderne version af Mozarts "Figaros Bryllup". (Foto: AP Photo)

På trods af fraværet af store navne fik vi nogle overraskende gode korte programmer fra parløberne

Det russiske par Lubov Iliushechkina Nodari Maisuradze, der har det hidtil længste navn i kunstskøjteløb, udførte et super kort program der bl.a. indeholdt rene side-om-side triple tåloops, et flot kast triple loop samt triple twist. Deres score på 60.72 point giver dem en pæn førsteplads før de lange programmer i morgen.

Amerikanske Marissa Castelli og Simon Shnapir udførte ligeledes et rent kort program, hvor de udførte solide side-om-side triple salchows, triple twist og en høj kast triple salchow. Deres score på 56.34 point er et nyt personlig bedste, og de er nu på en foreløbig andenplads. Lige i hælene på dem ligger Paige Lawrence og Rudi Swiegers med 56.14 point, der ligeledes er et personlig bedste. Den eneste større fejl i deres program var på deres side-om-side triple salchows, hvor hun havde et stepout og han havde hånden på isen.

Meagan Duhamel og Eric Radford forsøgte ambitiøst side-om-side triple lutzer, men hun doublede springet. De fik dog udført en kast triple lutz. Deres score på 54.80 point er nok til en fjerdeplads. Deres landsmænd Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch havde en lidt usikker triple twist og et fald på deres kast triple loop, men deres score på 53.68 point er stadig et personlig bedste. De lange programmer burde igen blive spændende, da top 5 er adskilt af kun lidt over 7 point.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE

RUS
60.721
2Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR

USA
56.342
3Paige LAWRENCE / Rudi SWIEGERS

CAN
56.143
4Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
54.804
5Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
53.685
6Britney SIMPSON / Nathan MILLER

USA
46.396
7Huibo DONG / Yiming WU

CHN
43.537
8Stacey KEMP / David KING

GBR
43.508

Se flere detaljer på isuresults.com

Skate Canada - Phaneuf fører efter damernes korte program

Cynthia Phaneuf udfører sin kombinationspiruette i sit korte program. (Foto: AP Photo)

Skate Canada begyndte i dag med damernes korte programmer, og heldigvis blevet der givet nogle solide fremførelser.

Cynthia Phaneuf glædede det canadiske publikum ved at lande alle sine tre springelementer - først dobbeltaxel og 3lutz-2tåloop og til sidst en triple tåloop. Hendes piruetter var solide, og publikum klappede med under hendes trinsekvens. Hendes score på 58.24 point giver hende en foreløbig førsteplads.

Under ét point bagud på en andenplads med 57.90 point har vi Ksenia Makarova, der ligeledes skøjtede et rent program. Hendes spring var en 3tåloop-3tåloop kombination, triple loop og dobbeltaxel. Hun plejer normal at udført en triple flip som sit solo triple spring, men valgt i stedet af udføre loopen, da denne er mere pålidelig samt denne sæson har fået større basisværdi. Dagens første skøjteløber på isen var Agnes Zawadzki, der i sin seniordebut leverede et stærkt program med en 3tåloop-3tåloop kombination, triple lutz, dobbeltaxel og gode piruetter. Hun opnåendes dagens højeste tekniske score, og den samlede score på 56.29 point er selvfølgelig et nyt personligt bedste og nok til en foreløbig tredjeplads.

Alissa Czisny havde et stepout på sin triple lutz i sin planlagte kombination, men hun tænkte heldigvis hurtigt og tilføjede en double tåloop til sin triple flip. Hendes piruetter var som altid skønne, og hun er på en tæt fjerdeplads med 55.95 point. Canadiske Amelie Lacoste havde et stepout og hånden på isen på en ambitiøs 3loop-3loop kombination, men resten af programmet var rent, og hun er på en femteplads med et nyt personlig bedste på 55.30 point.

De lange programmer burde blive spændende, da under 3 sølle point adskiller top 5. Schweiziske Sarah Meier trak sig desværre fra konkurrencen, da hun blev skadet under træning.

Stillingen efter det korte program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Cynthia PHANEUF

CAN
58.241
2Ksenia MAKAROVA

RUS
57.902
3Agnes ZAWADZKI

USA
56.293
4Alissa CZISNY

USA
55.954
5Amelie LACOSTE

CAN
55.305
6Haruka IMAI

JPN
52.526
7Myriane SAMSON

CAN
51.627
8Fumie SUGURI

JPN
48.178
9Valentina MARCHEI

ITA
45.579
10Sonia LAFUENTE

ESP
42.7610
11Alexe GILLES

USA
41.0211
WDSarah MEIER

SUI



Se flere detaljer på isuresults.com

Se Skate Canada på internettet

Du kan se Skate Canada på Radio-Canada.ca. Der er fransk-canadiske kommentatorer. Jeg tror, at de streamer hele konkurrencen live!

Skate Canada tidsplan

Skate Canada finder i år sted i Kingston, Ontario i Canada, som er 6 timer bagud i forhold til Danmark.

Tidsplan (dansk tid)

Fredag den 19. oktober (og tidlig lørdag morgen)
17:30-19:00 - Damer: kort program
19:45-20:50 - Parløb: kort program
00:15-01:45 - Herrer: kort program
02:10-03:30 - Isdans: kort dans

Lørdag den 20. oktober (og tidlig søndag morgen)
20:00-21:20 - Parløb: langt program
22:00-23:55 - Herrer: langt program
01:00-02:45 - Damer: langt program

Søndag den 21. oktober
18:30-19:55 - Isdans: fridans
21:00-22:45 - Gallafremvisning

Hvor kan man se det?
Jeg havde stor succes med at se NHK Trophy gratis på internettet på den russiske kanal NTV, så mon ikke vi kan se Skate Canada igen? Bare følg dette link og klik på knappen (hvor der står Смотрeть HTB+ Спорт онлайн) under reklameskærmen, så burde der dukke et pop-up vindue op med et live stream. NTV viser hele konkurrencen live.

Skate Canada forudsigelser - Isdans

Britiske Sinead Kerr og John Kerr er en af guldfavoritter ved Skate Canada. (Foto: Getty Images)

Efter Tessa Virtue og Scott Moirs tilbagetrækning er guldmedaljevinderen ikke længere sikker.

Det mest rutinerede isdansepar ved konkurrence vil være Sinead Kerr og John Kerr, som vandt sølv og bronze ved deres Grand Prix'er sidste år og kvalificerede sig til Finalen, hvor de endte på en 4. plads. Sinead fik dog en skulderskade under en træning, hvilket tvang dem til at trække sig fra Finlandia Trophy i sidste øjeblik. Forhåbentlig har skulderen det bedre nu.

De andre guldfavoritter er de canadiske nationale sølvmedaljevindere Vanessa Crone og Paul Poirier, som overraskende kvalificerede sig til Grand Prix Finalen forrige sæson, hvor de dog endte på en 6. plads. De endte ligeledes på en solid 7. plads ved VM, så nu har de chancen for at cementere deres status som Canadas nr. 2 isdansepar.

Bronze er lidt mere usikker. En af udfordrerne kunne være amerikanske Madison Chock og Greg Zuerlein, som vandt Junior VM i 2009. Parret havde dog ikke særlig overbevisende senior Grand Prix debut sidste år, hvor de endte på en 8. og 6. plads. Derudover har vi russiske Kristina Gorshkova og Vitali Butikov, der lige har taget bronze ved Finlandia Trophy. Parret har dog heller aldrig vundet en Grand Prix medalje. Under ét point adskiller de to pars personlige bedste samlede scores.

Til sidst har vi Alexandra Paul og Mitchell Islam, der overraskede alle med deres sølv ved forrige Junior VM. Parret gør deres senior Grand Prix debut her.

Mine forudsigelser
GULD - Sinead Kerr/John Kerr GBR
SØLV - Vanessa Crone/Paul Poirier CAN
BRONZE - Kristina Gorshkova/Vitali Butikov RUS

Se hele deltagerlisten her.

Update på de canadiske skøjteløbere

Her er en lille update fra CBC på de canadiske skøjteløbere, som ikke deltager ved dennes uges Skate Canada
  • Joannie Rochette udelukker ikke sin deltagelse ved Vinter OL 2014. Derfor vil hun ikke gøre noget, der kan risikere sin amatørstatus i mellemtiden. Hun vil dog tage op til tre år, før hun bestemmer sig endeligt om sin OL-deltagelse. Desuden skal vi ikke forvente at se hende ved de nationale mesterskaber, da hun lige har skrevet kontrakt med "Stars On Ice", som tidsoverlapper konkurrencen.
  • En sørgelig nyhed: Bryce Davisons knæskade er værre end hidtil antaget, da den krævede en operation. Det er endnu uvist, hvor lang tid helingsprocessen vil vare, men kilder siger, at skaden muligvis vil ende hans karriere med partner Jessica Dube.
(Kilde: cbc.ca/figureskating)

Skate Canada forudsigelser - Herrer

Hjemmefavoritten Patrick Chan øver sit program under den officielle træning ved Skate Canada. (Foto: AP Photo)

Herrernes felt vil ved Skate Canada igen rumme det dybeste felt.

Patrick Chan vil skøjte under stort pres, da han er Canadas eneste nationale mester ved konkurrencen. Chan skøjtede katastrofalt ved forrige Skate Canada, dels pga. skade, og endte som regerende mester på en skuffende 6. plads. Denne sæson skulle han dog være rask, men det er endnu uvist om han kan skøjte rent efter tilføjelsen af en quad tåloop i begge programmer. Hans landsmand Kevin Reynolds er ikke så finpudset som Chan, men til gengæld er han kendt for sine quads, der hjalp ham med at vinde bronze ved 4CC. Han planlægger efter sigende at blive den første herre til at udføre to quads i sit korte program.

Den regerende 4CC mester, amerikanske Adam Rippon, havde en fænomenal start på sæsonen, da han vandt herrernes lange program ved Japan Open med en enorm score på 166.63 point. Det er tvivlsomt, at samme fremførelse her vil indbringe samme score, men den burde i hvert fald være nok til en podieplads. Landsmanden Grant Hochstein gør sin senior Grand Prix debut. Han startede sæsonen med en 4. plads ved Finlandia Trophy.

Den nybagte far Nobunari Oda havde en super Grand Prix sæson forrige sæson, hvor han bl.a. tog sølv ved Finalen, men senere gik noget galt, da han efter et katastrofalt kort program ikke kvalificerede sig til det lange program. Men han klarer sig altid godt ved Grand Prix'erne, da han har vundet en medalje ved hver eneste deltagen, så han er helt klart medaljefavorit her. Desuden har han skiftet til canadiske træner Lee Barkell, så jetlag burde ikke blive et problem.

De europæiske herrer ledes an af russiske Artur Gachinski, der lige har vundet Finlandia Trophy og Coupe de Nice. Desværre skulle han ifølge rygter være ramt af en forkølelsesvirus, hvilket kunne svække ham betydeligt. Svenske Kristoffer Berntsson har lige vundet sølv ved Finlandia Trophy, dog var hans lange program der noget usikkert. Franske Alban Preaubert vandt bronze her forrige sæson og har lige startet sæsonen med bronze ved både French Masters og Coupe de Nice. Det stærke felt kunne dog gøre en gentagelse mindre sandsynlig i år. Hold også øje med spanske Javier Fernandez, der endte på en 5. plads ved Coupe de Nice.

Mine forudsigelser
GULD - Patrick Chan CAN
SØLV - Nobunari Oda JPN
BRONZE - Adam Rippon

Se hele deltagerlisten her.

Skate Canada forudsigelser - Parløb

Russiske Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze kan vel blive en af de tre par, som vinder en senior Grand Prix medalje for første gang. (Foto: Getty Images)

Efter Dube og Davisons tilbagetrækning, ser feltet ved Skate Canada ret svagt ud, da ingen af disse har vundet medaljer ved Grand Prix'erne før. Ikke desto mindre bliver det spændende at se om de unge par kan udvise forbedringer og potentiale.

Junior Verdensmestrene fra 2009, Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze, var super overbevisende som juniorer, men deres forrige og første seniorsæson var ret middelmådig med en 5. plads ved Cup og China og en 4. plads ved de nationale mesterskaber. Især Iliushechkina har haft problemer med at lande side-om-side springene, men resten af deres elementer plejer at være gode.

De tre canadiske par er relativt uerfarne. Meagan Duhamel og Eric Radford vandt bronze ved Nebelhorn Trophy på trods af, at de kun har skøjtet sammen siden foråret. Deres hurtig fremgang kunne skaffe dem en medalje her. Kirsten-Moore Towers og Dylan Moscovitch blev kaldt til konkurrencen som substitutter, men de udviste solide fremførelser ved sidste års Skate Canada, hvor de endte på en 6. plads. Paige Lawrence og Rudi Swiegers er endnu et unge par med potentiale. De endte på en 7. plads ved NHK Trophy 2009.

USA sender Marissa Castelli og Simon Schnapir, samt Britney Simpson og Nathan Miller. Castelli og Schnapir vandt bronze ved Junior VM 2009 og endte på en 7. plads ved sidste års Trophée Eric Bompard. Simpson og Miller gør deres senior Grand Prix debut her.

De to sidste par, britiske Stacey Kemp og David King samt kinesiske Dong Huibo og Yiming Wu, er de eneste par, som har deltaget ved VM. Sidste gang endte de på en henholdsvis 16.- og 17. plads.

Mine forudsigelser
GULD - Lubov Iliushechkina/Nodari Maisuradze RUS
SØLV - Meagan Duhamel/Eric Radford CAN
BRONZE - Britney Simpson og Nathan Miller USA

Se hele deltagerlisten her.