fredag den 29. oktober 2010

Skate Canada forudsigelser - Parløb

Russiske Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze kan vel blive en af de tre par, som vinder en senior Grand Prix medalje for første gang. (Foto: Getty Images)

Efter Dube og Davisons tilbagetrækning, ser feltet ved Skate Canada ret svagt ud, da ingen af disse har vundet medaljer ved Grand Prix'erne før. Ikke desto mindre bliver det spændende at se om de unge par kan udvise forbedringer og potentiale.

Junior Verdensmestrene fra 2009, Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze, var super overbevisende som juniorer, men deres forrige og første seniorsæson var ret middelmådig med en 5. plads ved Cup og China og en 4. plads ved de nationale mesterskaber. Især Iliushechkina har haft problemer med at lande side-om-side springene, men resten af deres elementer plejer at være gode.

De tre canadiske par er relativt uerfarne. Meagan Duhamel og Eric Radford vandt bronze ved Nebelhorn Trophy på trods af, at de kun har skøjtet sammen siden foråret. Deres hurtig fremgang kunne skaffe dem en medalje her. Kirsten-Moore Towers og Dylan Moscovitch blev kaldt til konkurrencen som substitutter, men de udviste solide fremførelser ved sidste års Skate Canada, hvor de endte på en 6. plads. Paige Lawrence og Rudi Swiegers er endnu et unge par med potentiale. De endte på en 7. plads ved NHK Trophy 2009.

USA sender Marissa Castelli og Simon Schnapir, samt Britney Simpson og Nathan Miller. Castelli og Schnapir vandt bronze ved Junior VM 2009 og endte på en 7. plads ved sidste års Trophée Eric Bompard. Simpson og Miller gør deres senior Grand Prix debut her.

De to sidste par, britiske Stacey Kemp og David King samt kinesiske Dong Huibo og Yiming Wu, er de eneste par, som har deltaget ved VM. Sidste gang endte de på en henholdsvis 16.- og 17. plads.