tirsdag den 25. oktober 2011

Coupe de Nice 2011

Skate Canada begynder i denne uge, men det bliver en travl uge, da vi også har den årlige 'senior B' konkurrence Coupe de Nice, som bliver afholdt i Nice i Frankrig (selvfølgelig) fra den 26. til 30. oktober.

Der bliver konkurreret i herre- og dame singles på juniorniveau og i alle fire discipliner på seniorniveau. Her er de største navne i konkurrencen:

Herrer
Vi har den up-and-coming belgiske løber Jorik Hendrickx. På hjemmebane er det største navn Chafik Besseghier. Rusland sender det stærkeste hold med Zhan Bush, Artur Dmitriev, som tog sølv ved JGP Baltic Cup, og deres nationale mester Konstantin Menshov, der tog sølv her forrige år. Amerikanske Keegan Messing, der endte på en 4. plads ved Junior VM 2011, gør sin internationale seniordebut.

Damer
Frankrig opstiller med et solidt hold bl.a. den regerende Coupe de Nice bronzevinder Mae Berenice Meite, som lige har vundet Ondrej Nepala Memorial, og deres nationale mester Yretha Silete. Deres største konkurrence kommer fra russerne Polina Agafonova, som har taget to JGP-bronzemedaljer denne sæson, og Anna Ovcharova, som gør sin come-back fra skade. Vi har også Jenna McCorkell, som startede sæsonen med en 5. plads ved Ondrej Nepala Memorial.

Parløb
De regerende mestre Katarina Gerboldt/Alexander Enbert er igen favoritter til at tage guld. Deres største konkurrence kommer fra Stefania Berton/Ondrej Hotarek, som vandt sølv ved Ondrej Nepala Memorial. Hold også øje med amerikanerne Mary Beth Marley/Rockne Brubaker, som fik en 7. plads i forrige uges Skate America, og de nationale juniormestre Ashley Cain/Joshua Reagan. Tjekkiske Klara Kadlecova/Petr Bidar, som endte på en 4. plads forrige år, deltager også.

Isdans
De regerende sølvindere Lorenza Allessandrini/Simone Vaturi deltager. Frankrig repræsenteres af Pernelle Carron/Lloyd Jones og Tiffany Zahorski/Alexia Miart, som endte på en 4. plads ved forrige Junior VM - han har dog døjet med en brækket ankel.

Tidsskema

Onsdag den 26. oktober
14:00 - Junior Damer: Kort program
18:15 - Junior Herrer: Kort program

Torsdag den 27. oktober
14:00 - Junior Herrer: Langt program
17:35 - Junior Damer: Langt program

Fredag den 28. oktober
14:20 - Parløb: Kort program
16:40 - Herrer: Kort program
21:35 - Isdans: Kort dans

Lørdag den 29. oktober
13:00 - Damer: Kort program
17:45 - Herrer: Langt program
21:15 - Isdans: Fridans

Søndag den 30. oktober
10:45 - Damer: Langt program
14:30 - Parløb: Langt program
18:30 - Gala

Se flere detaljer på den officielle hjemmeside her.