onsdag den 1. november 2017

Cup of China 2017 forudsigelser - Damer

Zagitova, Higuchi, Mihara og Radionova er blandt favoritterne.

Vi har et ret ungt felt hos damerne ved Cup of China 2017, men det er både springstærkt og dybt. Både Japan og Rusland sender hver en trio, som vil have en interessant indbyrdes kamp mod de eftertragtede pladser til Vinter OL 2018.

Favorit må nok være Alina Zagitova, som kommer fra en yderst succesfuld juniorsæson, hvor hun vandt både JGPF og Junior VM med store scores. Den 15-årige russer forsøger nok det sværeste layout pt. idet hun forsøger alle spring i anden halvdel, og indtil videre har hun vist stor stabilitet med dette. Hun startede sæsonen med en sejr ved Lombardia Trophy.

Landsmand er den forsvarende mester Elena Radionova, som de sidste par år har oplevet en dalende tendens til at lande sine spring rent og fuldt roteret. Ikke desto mindre er hun en fighter på springene, og som følge deraf opnår hun stadig pålidelige resultater. Hun vil formentlig ende i øvre halvdel, men i dette felt skal hun nok løbe renere end ved Rostelecom Cup - hvor hun tog en 4. plads - hvis hun vil have en medalje.

Den tredje russer er forhenværende verdensmester Elizaveta Tuktamysheva, som stadig kæmper med at komme tilbage til sit stabile jeg fra sæson 2014/15. Hun er lidt svagere i piruetter og koreografi, men til gengæld har hun god teknik på springene - dog ser det ikke ud til, at hun forsøger sin triple axel foreløbig. Hun har haft nogle lidt ujævne løb i Challenger Serien med en 6. og 3. plads, så hun skal også vise forbedringer for at ende på podiet i Kina.

Japan sender også tre medaljekandidater. Wakaba Higuchi har indtil videre haft en flot sæson med sølv ved Lombardia Trophy og bronze ved Rostelecom Cup med høje scores begge steder. Både de eksplosive spring og præsentationen virker mere pålidelige, og det gør hende til medaljefavorit. I dette felt bliver det måske stadig svært at snuppe guld, hvis hun vil være garanteret en finaleplads.

Mai Mihara havde en flot debutsæson forrige sæson med en 4CC-sejr og 5. plads ved VM, og hun ser ud til at fortsætte denne stime med en 2. plads ved både Autumn Classic og Japan Open. Hendes fart og ubesværede spring er hendes styrke, og det tjener hende vel, da hun burde være i stand til at høste høje scores trods strenge tekniske paneler.

Junior VM-sølvvinder Marin Honda havde en skuffende GP-debut ved forrige uges Skate Canada med et katastrofalt kort program, men et comeback i friløbet trak hende op på en hæderlig 5. plads. Hun har flot præsentation, men i forhold til sine landsmænd er springene måske en smule svagere. Honda kan dog sagtens snuppe medalje, så længe hun kan undgå de dumme fejl.

Gabrielle Daleman kommer fra sin hidtil bedste sæson, som kulminerede med bronze ved VM. Canadieren er kendt for sine eksplosive spring, som hun sikkert så ud til at få under kontrol. Hun har dog  mistet træningstid, da hun i off-sæsonen fik fjernet en abdominal cyste, og det var tydeligt ved sæsonåbneren Finlandia Trophy, hvor det kun blev en 6. plads.

Mine forudsigelser
1. Alina Zagitova RUS
2. Wakaba Higuchi JPN
3. Mai Mihara JPN
4. Elena Radionova RUS
5. Marin Honda JPN
6. Elizaveta Tuktamysheva RUS
7. Gabrielle Daleman CAN
8. Xiangning Li CHN
9. Dabin Choi KOR
10. Amber Glenn USA
11. Ziquan Zhao CHN

Se flere detaljer her.

Cup of China 2017 forudsigelser - Isdans

Bobrova/Soloviev, Chock/Bates og Papadakis/Cizeron er favoritterne i isdans.

Vi har de klare favoritter i isdans ved Cup of China 2017, mens kampen om sølv ser ud til at blive mere åben mellem to andre par.

Franske Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron mistede godt nok titlen som isdansepar nr. 1 til Virtue/Moir, men ikke desto mindre forblev de en stærk 2'er og endte sæsonen med VM-sølv. Duoen er kendt for deres stærke præsentation og ubesværede teknik, og foruden nedsmeltning burde de snuppe guld her. De startede sæsonen med en sejr ved Finlandia Trophy.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev tog en 5. plads ved VM, og denne sæson har de allerede taget guld ved Ondrej Nepela Trophy og sølv ved Rostelecom Cup. Ved Rostelecom havde de en stor fejl i fridansen, og de skal nok undgå lignende her, hvis de have en chance for sølv.

Madison Chock og Evan Bates havde en solid GP-sæson forrige år med to sølvmedaljer, men nogle dumme fejl medførte at de lidt skuffende måtte nøjes med en 6. plads ved GPF og 7. plads ved VM, hvor de var forsvarende medaljevindere. Amerikanerne har chance for sølv her, men de er lidt af et spørgsmålstegn, da de gør deres sæsondebut her.

Resten af feltet er lidt længere bagud, men ikke desto mindre har vi mange kandidater om de resterende pladser i top 5.

GP-debutanter Lorraine McNamara og Quinn Carpenter tog guld ved Junior VM 2016, men sidenhed har de kæmpet en smule med stabilitet og senest blev det kun en 8. plads ved Finlandia Trophy. Tiffany Zagorski og Jonathan Guerreiro tog en 5. plads ved deres allerførste GP forrige sæson, og de kommer fra en solid sæsonstart med sølv ved forrige uges Minsk-Arena Ice Star.

På hjemmebane er det bedste kinesiske par Shiyue Wang og Xinyue Liu, som tog en solid 16. plads ved VM. Parret begyndte sæsonen med en 7. plads ved Finlandia Trophy, men de forbedrede sig ved Cup of Nice, hvor det blev til sølv.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Tiffany Zagorski / Jonathan Guerreiro RUS
5. Lorraine McNamara / Quinn Carpenter USA
6. Shiyue Wang / Xinyu Liu CHN
7. Elliana Pogrebinsky / Alex Benoit USA
8. Angelique Abachkina / Louis Thauron FRA
9. Hong Chen / Yan Zhao CHN
10. Xiaotong Wang / Kaige Zhao CHN

Se flere detaljer her.