torsdag den 6. december 2018

Grand Prix Final 2018 forudsigelser - Damer

Alina Zagitova udfører sit korte program ved Rostelecom Cup 2018.

Damernes konkurrence ved Grand Prix Final 2018 bliver Rusland vs Japan, og vi har chancen for en tæt kamp om guldet.

Forsvarende GPF-mester Alina Zagitova kommer igen til Finalen efter to GP-sejre, omend den olympiske mester ikke har været helt fejlfri, som hun er i stand til. Russeren har haft en smule problemer med sin triple lutz-triple loop, men med hendes høje sværhed og komponenter og stabilitet er hun stadig blandt guldfavoritterne.

Hendes største trussel er GP-debutant Rika Kihira, som også vandt begge sine GP'er. Med i alt tre triple axeler planlagt har den 16-årige japaner den tekniske sværhed til at tage guld, men indtil videre har hun haft store fejl i det korte program. Hvis hun kan holde sammen på nerverne, kan hun lande på toppen af podiet.

Træningsmakker Satoko Miyahara har ikke some kvalitetsspring (eller sværhed) som ovenstående, men med hendes flotte præsentation og stabilitet er hun altid en favorit til podiet. Hun tog guld og sølv ved GP'erne med så godt som rene løb, så hendes placering vil nok afhænge af, hvordan konkurrenterne klarer sig.

Elizaveta Tuktamysheva gør sin første GPF-deltagen siden 2014, som hun vandt. Hun har haft en overraskende god sæson, hvor hun har genvundet sin triple axel, og med hendes sværhed kan hun måske ende på podiet. Hendes svaghed er hendes komponenter, som hun ofte ikke kan indhente med springene i friløbet.

Efter en solid 6. plads ved OL fortsætter Kaori Sakamoto med at levere, idet hun tog sølv og bronze ved GP'erne. Hendes styrke er hendes store og eksplosive spring, men i dette felt har hun hverken den højeste sværhed og komponenter, hvilket gør hende mere til en underdog til medalje.

De fleste havde nok ikke forudset, at Sofia Samodurova ville kvalificere sig til Finalen ud af de mange talentfulde russere. Hun har også sølv og bronze med sig, men hendes scores har været væsentlig lavere end de andres i feltet trods rene løb, og hun er spået til at placere sidst af de fleste.

Mine forudsigelser
1. Alina Zagitova RUS
2. Rika Kihira JPN
3. Satoko Miyahara JPN
4. Elizaveta Tuktamysheva RUS
5. Kaori Sakamoto JPN
6. Sofia Samodurova RUS

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2018 forudsigelser - Herrer

Nathan Chen udfører sit friløb ved Internationaux de France 2018.

Med Yuzuru Hanyu ude af Grand Prix Finalen 2018 vil kampen om guld blive mellem to herrer: Chen og Uno. Bronze er vidt åben mellem de restererende fire herrer i feltet.

Regerende GPF-mester Nathan Chen har været lidt mere konservativ i sit jump layout denne sæson, men det er måske en god taktik med den nye GOE skala, hvor kvalitet tæller mere. Med fuldtidsstudier på Yale er det tvivlsomt, at han får tid til at tilføje flere quads, men med rene løb har han en god chance for at forsvare sin titel.

Den regerende GPF-sølvvinder Shoma Uno har forsøgt sværere spring, men japaneren har til gengæld lavet flere fejl. Ligesom Chen har Uno også også vundet begge sine GP'er denne sæson, og deres samlede score er næsten lige - så guldet vil blive afgjort på dagsformen.

Tjekkiske Michal Brezina oplever noget af en renæssance, da han gør sin første GPF-optræden siden 2011, hvor han placerede sidst. Denne sæson er det blevet til to GP-sølvmedaljer hjulpet på vej af hans nyfundne stabilitet. Hvis han kan løbe helt rent, har han uden tvivl for en medalje.

Sergei Voronov er også en veteran, som bliver ved med at overraske; dette er hans tredje GPF-deltagen - han tog en 4. plads sidste år. Russeren vil ikke få de højeste komponenter i dette felt og hans quad loop forsøg er endnu ikke lykkes, men han er normalt altid stabil på de andre spring.

17-årige Junhwan Cha er videre til Finalen efter to bronzemedaljer. Han har været utrolig pålidelig hele sæsonen, og han udviser stort potentiale for fremtiden. Han mangler stadig lidt projektion og power til at score rigtig højt, men med hans hastige forbedringer er han en medaljetrussel.

På hjemmebane har vi Keegan Messing, som først tog sølv ved Skate Canada før det blev en lidt skuffende 5. plads ved Rostelecom Cup. Canadieren scorer højt pga. sine eksplosive spring og hurtige piruetter, og med hjemmebanefordel kan han måske ende på podiet igen.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Nathan Chen USA
3. Keegan Messing CAN
4. Junhwan Cha KOR
5. Michal Brezina CZE
6. Sergei Voronov RUS

Se flere detaljer her.