onsdag den 7. december 2011

Grand Prix Finale 2011 forudsigelser - Damer

Damernes podium ved NHK Trophy vil møde hinanden igen i Finalen. (Foto: Getty Images)

Damernes konkurrence bliver utrolig svær at forudse, da jeg nemt kan se alle seks på podiet - det vil komme an på, hvem der løber mest fejlfrit.

Elizaveta Tuktamisheva er den eneste dame i feltet, som har vundet begge sine Grand Prix'er, og hun er dermed seedet nr. 1 i Finalen. Hun har de svære spring i sit arsenal og er samtidig pålidelig, men programkomponenterne vil holde hende tilbage. Hun vandt ikke det lange program i begge GP'er, men føringen fra det korte program gav hende sejren. Hun skal håbe på lignende fejl fra de andre damer for at snuppe guld igen, men en medalje virker sandsynlig, hvis hun løber stærke programmer.

En af tre gengangere fra forrige år er Akiko Suzuki. Hun endte på en 4. plads forrige år, men denne sæson har hun imponeret med guld og sølv ved sine GP'er, og det skyldtes i høj grad, at hun har tilføjet en triple-triple kombination til sit korte program samt at dommerne er begyndt at give hende højere programkomponenter. Hun er den dame, som har opnået den højeste score for det korte program denne sæson, men hun mangler stadig at løbe et rent langt program.

Landsmanden Mao Asada har også overrasket med solide løb, hvilket har resulteret i sølv og guld. Hun får de høje programkomponenter, men hendes spring virkede ret usikre i det lange program ved Rostelecom Cup. Hendes succes ved Finalen vil nok komme an på, om hun kan lande triple axelen eller helt spiller sikkert og undlader den.

Carolina Kostner, den regerende sølvvinder, har også indtil videre løbet utroligt stabilt. Hun har de velkoreograferede programmer, som opnår høje programkomponenter, og med en triple tåloop-triple tåloop kombination i det korte program er hun også teknisk med der. Hendes nemmere springlayout i det lange program betyder dog, at hun helst skal løber superrent og/eller håbe fra fejl fra de andre damer for at ende på podiet.

Den regerende mester Alissa Czisny er kendt for at kunne lide at konkurrere i Canada, men det vil blive svært for hende at forsvare sin titel. Hun har planlægger nok svære spring til at udgøre en medaljetrussel, men kvaliteten og stabiliteten er ikke altid i top. Gode piruetter og spiraler redder dog hende mange point.

Alena Leonova er nok den mindste favorit til at tage guldet, da hun er den eneste dame i feltet, som ikke har vundet en Grand Prix. Hun ser dog ud til at være i et opsving.

Mine forudsigelser
1. Elizaveta Tuktamisheva (RUS)
2. Akiko Suzuki (JPN)
3. Alissa Czisny (USA)
4. Carolina Kostner (ITA)
5. Mao Asada (JPN)
6. Alena Leonova (RUS)

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 forudsigelser - Junior Herrer

Podiet ved JGP Milano: Jason Brown og Han Yan er videre til Finalen, mens June-Hyoung Lee er tredjereserve.

I herrernes disciplin er der allerede stærke favoritter til de enkelte medaljer, men som altid i kunstskøjeløb kan alting ske.

Den overvældende guldfavorit er kinesiske Han Yan, den regerende JGPF sølvvinder. Yan vandt begge sine JGP'er med overbevisende marginer, og med en triple axel og quad tåloop i sit repetoire er han den teknisk stærkeste i feltet. Generelt er han en komplet pakke, da også grundløbet, piruetterne og præsentationen er stærk.

Sølvfavorit er Joshua Farris, der har en 6. plads fra Finalen forrige år. Han sluttede forrige sæson med skade, men denne sæson har han været stabil med alle sine spring, deriblandt triple axelen, og dette har ført til to JGP sejre.

Landsmanden Jason Brown gør sin JGPF debut og med sig har han guld og sølv fra denne sæson. Brown er yderst stærk i piruetter og præsentation, men manglen på triple axelen gør det svært for ham slå de to ovenstående herrer.

Keiji Tanaka er den regerende Junior VM sølvvinder, men denne sæson har han været en smule ustabil med sine spring, hvilket har medført "kun" sølv og bronze. Han har alle 6 triple spring, så han har potentialet til at tage medalje, hvis han løber rent.

Ryuju Hino gør også sin JGPF debut. Han tog guld og sølv ved sine JGP'er og har lige slået landsmanden Tanaka ved de nationale juniormesterskaber. Han har springene, men præsentationsmæssigt er han nok nederst i feltet.

Russiske Maxim Kovtun har overrasket med guld og sølv denne sæson. Han har også springene til at udgøre en medaljetrussel, omend hans kombination i det korte program indtil videre kun har været en triple tåloop-triple tåloop (han har dog en triple axel-triple tåloop i sit lange program?).

Mine forudsigelser
1. Han Yan (CHN)
2. Joshua Farris (USA)
3. Jason Brown (USA)
4. Maxim Kovtun (RUS)
5. Ryuju Hino (JPN)
6. Keiji Tanaka (JPN)

Se flere detaljer her.