onsdag den 7. december 2011

Grand Prix Finale 2011 forudsigelser - Damer

Damernes podium ved NHK Trophy vil møde hinanden igen i Finalen. (Foto: Getty Images)

Damernes konkurrence bliver utrolig svær at forudse, da jeg nemt kan se alle seks på podiet - det vil komme an på, hvem der løber mest fejlfrit.

Elizaveta Tuktamisheva er den eneste dame i feltet, som har vundet begge sine Grand Prix'er, og hun er dermed seedet nr. 1 i Finalen. Hun har de svære spring i sit arsenal og er samtidig pålidelig, men programkomponenterne vil holde hende tilbage. Hun vandt ikke det lange program i begge GP'er, men føringen fra det korte program gav hende sejren. Hun skal håbe på lignende fejl fra de andre damer for at snuppe guld igen, men en medalje virker sandsynlig, hvis hun løber stærke programmer.

En af tre gengangere fra forrige år er Akiko Suzuki. Hun endte på en 4. plads forrige år, men denne sæson har hun imponeret med guld og sølv ved sine GP'er, og det skyldtes i høj grad, at hun har tilføjet en triple-triple kombination til sit korte program samt at dommerne er begyndt at give hende højere programkomponenter. Hun er den dame, som har opnået den højeste score for det korte program denne sæson, men hun mangler stadig at løbe et rent langt program.

Landsmanden Mao Asada har også overrasket med solide løb, hvilket har resulteret i sølv og guld. Hun får de høje programkomponenter, men hendes spring virkede ret usikre i det lange program ved Rostelecom Cup. Hendes succes ved Finalen vil nok komme an på, om hun kan lande triple axelen eller helt spiller sikkert og undlader den.

Carolina Kostner, den regerende sølvvinder, har også indtil videre løbet utroligt stabilt. Hun har de velkoreograferede programmer, som opnår høje programkomponenter, og med en triple tåloop-triple tåloop kombination i det korte program er hun også teknisk med der. Hendes nemmere springlayout i det lange program betyder dog, at hun helst skal løber superrent og/eller håbe fra fejl fra de andre damer for at ende på podiet.

Den regerende mester Alissa Czisny er kendt for at kunne lide at konkurrere i Canada, men det vil blive svært for hende at forsvare sin titel. Hun har planlægger nok svære spring til at udgøre en medaljetrussel, men kvaliteten og stabiliteten er ikke altid i top. Gode piruetter og spiraler redder dog hende mange point.

Alena Leonova er nok den mindste favorit til at tage guldet, da hun er den eneste dame i feltet, som ikke har vundet en Grand Prix. Hun ser dog ud til at være i et opsving.

Mine forudsigelser
1. Elizaveta Tuktamisheva (RUS)
2. Akiko Suzuki (JPN)
3. Alissa Czisny (USA)
4. Carolina Kostner (ITA)
5. Mao Asada (JPN)
6. Alena Leonova (RUS)

Se flere detaljer her.

4 kommentarer:

mary sagde ...

woow jeg har altid syntes at dine forudsigelser var nogelunde det sam jeg selv forventede, men den her gang er jeg helt uenig, hvordan ka man sætte Mao asada i en 5 plads det er jo latterligt, der skal fanme en mirakle til at czisney har to rene programmer, og carolina har et for nemt teknisk program såvel som alene so ikke har ogen jordisk chace for podiumet i det her felt.. Mao asada derimod har hele pakken og der skal fanme mange fejl til hun ikke lander på podiumet. jeg tror såda set også hun er favorit til at snuppe guld, og sådan set også har de størte forudsætninger, da jeg tror hu vil være ivrig efter at levere to rene programmer!

Sequins Galore sagde ...

Du har muligvis ret - det er meget svært at forudse!

I mine forudsigelser har jeg vægtet løbernes springpålidelighed meget højt. Jeg har brug for at se Asada skøjte lidt flere gange for at bedømme, om hun har genfundet sin springstabilitet.

Men som sagt: der skal "kun" to stærke programmer - én gang - til at tage guld... og hvem ved hvem, der vil gøre det?

Anonym sagde ...

Ærgerligt at vi ikke kunne se, hvem af jer der fik mest ret med hensyn til Asada. Hvorfor udgik hun?

HLP

Sequins Galore sagde ...

Hej HLP

Jeg har skrevet om det på bloggen, men Asada udgik fordi hendes mors tilstand blev forværret - hun led af levercirrose. Desværre døde moren, mens Asada var på vej hjem i flyet.

Jeg ved endnu ikke, hvordan det vil påvirke Asadas deltagen ved de japanske mesterskaber, som finder sted om lidt under to uger.