fredag den 27. november 2009

Kostumer - Jana Khokhlova og Sergei Novitski

Den obligatoriske dans: Goldens Waltz

Russiske Khokhlova og Novitski har aldrig været minimalister. Gang på gang bliver deres kostumer vildere og vildere, hvilket oftest medfører overlæssede kostumer, der ikke gør noget for deres linjer (eller skønhed).

Ved Cup of China bar Khokhlova en rød kjole, mens Novitski bar et hvidt jakkesæt. Jeg har aldrig i mit liv set et hvidt jakkesæt, jeg kunne lide, og Novitskis er ingen undtagelse. Det går i et med isen og ligner et mareridt fra 80'erne. Den påsatte krave er tacky og viser bare, at han skulle have brugt en skjorte under jakken istedet for en vest. Khokhlovas kjole var underspillet i forhold til hendes sædvanlige standarder. Jeg kan godt lide skørtet, der består af flere lag plisseret stof. Overdelen er beklædt med røde pailletter og store similisten. De påsatte ærmer er distraherende og unødvendige.

Bedømmelse: 3.25/10.00 (Novitskis kostume trækker omkring 4 point ned)

Ved Skate America bar Khokhlova en ny kjole, mens Novitski beholdte sin, selvom det omvendte ville have været en bedre idé. Khokhlovas kjole var hvid med blå detaljer, og der var sten på ærmerne. Jeg kan godt lide letheden af skørtet, men blomsten på brystet er ikke pæn.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Originaldansen
Musik: Russisk folkedans "Vdol po Piterskoi"

I deres originaldans er kostumerne præget af parrets signaturer: farverigt, iøjefaldende og overgjort. Hvis man kigger på Novitskis kostume alene, er den ikke så gal. Bukserne og støvlerne er sorte og simple, og den pinke trøje med de farverige broderier signalerer virkelig "Rusland", hvilket passer godt til dansens tema. Khokhlovas kostume derimod er overkill; kjole, jakke, hat samt strømpebukser. Strømpebukserne ligner nogle, jeg ejede da jeg gik i børnehave. Smid dem, og looket forbedres dramatisk.

Bedømmelse: 2.50/10.00

Fridansen
Musik: "Poliushko Pole (Meadowlands)" af Lev Knipper

Igen nogle meget farvestrålende kostumer. Jeg har ikke så meget imod Khokhlovas kostume, der virker meget lettere i forhold til sine andre kostumer, specielt når hun skøjter. Det korte skørt fremhæver hendes ben, når parret udfører deres skøre og akrobatiske løft. Parret lavede dog en fejl, da de valgt at gå efter et matchy-matchy look. Der bliver simpelthen for meget rød farve på isen, hvilket ikke hjælpes af, at Novitskis kostume ser 5 størrelser for stort ud; han ligner en nærmest en ballon, når de suser over isen.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Kostumer - Laura Lepistö

Det korte program
Musik: "Imagined Oceans" af Karl Jenkins

De finske damer har et ry for at være ulasteligt klædte, og Laura Lepistö er (normalt) ingen undtagelse.

Med det in mente vil jeg sige, at jeg ikke bryder mig om hendes nye kjole til det korte program. Lepistö genbruger sit korte program fra sidste sæson, og kjolen minder da også om den hun havde på (samme farver). Men gennemsigtigt stof er ikke flatterende, når sømmen er så tydelig, og det lyselilla påsatte stof på overdelen ser krøllet ud og gør kjolen sjusket at se på. Lepistö skulle have beholdt den gamle.

Bedømmelse: 3.50/10.00

Det lange program
Musik: "Adios Nonino" og "Fuga y Mistorio" af Astor Piazolla

Lepistös anden kjole er straks meget bedre. Hendes lange program er en tango, og der er rødt jo nærmest obligatorisk. Farven klæder selvfølgelig hendes hår- og hudfarve godt, og snittet er interessant med den kantede skørtesøm og rygudskæringen med en strop på tværs. Dette allerbedste ved kjolen er naturligvis de masser af sølvpailletter, der danner et slags spiralmønster over hele kjolen.

Bedømmelse: 8.50/10.00

Junior Grand Prix-finalister

Junior Grand Prix Finalen vil blive afholdt samme sted og tidspunkt som senior Grand Prix Finalen. Junior skøjteløberne får aldrig så meget opmærksomhed som seniorerne, men det jeg synes, det er spændende at opdage næste generations skøjteløbere. Tidligere Junior Grand Prix Finale-medalister tæller bl.a. Mao Asada, Yuna Kim, Caroline Zhang, Maria Mukhortova og Maxim Trankov, Adam Rippon, Oksana Domnina og Maxim Shabalin, Dan Zhang og Hao Zhang, Tanith Belbin og Benjamin Agosto, Tessa Virtue og Scott Moir mm.

Man skal være 13-19 år for at skøjte i junior (mænd i parløb og isdans må dog være op til 21 år). I år var der 7 Junior Grand Prix'er (eksl. finalen), men der afholdes kun parløb i fire. Det er top 8 i hver disciplin der kvalificerer sig til finalen.

Finalister (i rækkefølge af kvalifikation):

F = finalister
R = reserver

Drenge
F1. Yuzuru Hanyu JPN - 30
F2. Ross Miner USA - 28
F3. Nan Song CHN - 28
F4. Artur Gachinski RUS - 28
F5. Kento Nakamura JPN - 24
F6. Stanislav Kovalev RUS - 24
F7. Richard Dornbush USA - 22
F8. Grant Hochstein USA - 22
R9. Austin Kanallakan USA - 22
R10. Gordei Gorshkov RUS - 22
R11. Zhan Bush RUS - 22

Piger
F1. Kanako Murakami JPN - 30
F2. Polina Shelepen RUS - 30
F3. Kiri Baga USA - 30
F4. Angela Maxwell USA - 26
F5. Ksenia Makarova RUS - 24
F6. Christina Gao USA - 22
F7. Anna Ovcharova RUS - 20
F8. Ellie Kawamura USA - 20
R9. Yuki Nishino JPN - 18
R10. Kristine Musademba USA - 16
R11. Kate Charbonneau CAN - 16

Parløb
F1. Wenjin Sui/Cong Han CHN - 30
F2. Narumi Takashi/Mervin Tran JPN - 26
F3. Kaleigh Hole/Adam Johnson CAN - 26
F4. Yue Zhang/Lei Wang CHN - 26
F5. Tatiana Novik/Mikhail Kuznetsov RUS - 20
F6. Britney Simpson/Nathan Miller USA - 20
F7. Alexandra Vasilieva/Yuri Shevchuk RUS - 18
F8. Ksenia Stolbova/Fedor Klimov RUS - 17
R9. Brittany Jones/Kurtis Gaskell CAN - 14
R10. Anais Morand/Antoine Dorsaz SUI - 14
R11. Maddison Bird/Raymond Schultz CAN - 14

Isdans
F1. Maia Shibutani/Alex Shibutani USA - 30
F2. Ksenia Monko/Kirill Khaliavin RUS - 30
F3. Elena Ilyinikh/Nikita Katsalapov RUS - 30
F4. Ekaterina Pushkask/Jonathan Guerreiro RUS - 28
F5. Kharis Ralph/Asher Hill CAN - 26
F6. Lorenza Alessandrini/Simone Vaturi ITA - 24
F7. Marina Antipova/Artem Kudashev RUS - 22
F8. Isabella Cannuscio/Ian Lorello USA - 22
R9. Karen Routhier/Eric Saucke-Lacelle CAN - 20
R10. Alisa Agafonova/Dmitri Dun UKR - 20
R11. Tatiana Baturintseva/Ivan Volobuiev RUS - 20

Kostumer - Mao Asada

Det korte program
Musik: "Waltz Masquerade" af Aram Khatchaturian

Efter sin sejr ved VM 2008 skiftede japanske Mao Asada træner til russiske Tatiana Tarasova. Dette betød et helt nyt stilskifte for Asada; væk var de lette og legesyge programmer og ind kom de tunge og dystre (læs: russiske) programmer, og kostumerne skulle selvfølgelig matche stilskiftet. Asada valgte at bruge musikken og koreografien fra sit lange program fra sidste sæson og lave det om til sit nye korte program, og kostumerne er mere eller mindre redesign af det, hun bar ved forrige VM: En kjole med lange ærmer, blondeoverdel, choker samt et orgie af blomster ved halsudskæringen.

Ved Trophée Eric Bompard bar hun en pastelblå version, jeg ikke brød mig om, da farven gik i et med isen. Kjolen lignede desuden en bryllupskjole fra 80'erne med alt det marengslignende pynt ved udskæringen, og skørtet bestod af så meget stof, at det foldede sig sammen, når hun skøjtede. Det er meningen, at Asada skal portrættere en ung pige ved sit første bal, men her ligner hun en bedstemor.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Ved Rostelecom Cup var kjolen skiftet til en ny. Underligt nok hader jeg ikke den lyserøde farve, nok fordi den skiller sig ud fra isen. Skørtet er lettere, og blomterne ved udskæringen ligner faktisk blomster. En forbedring omend en lille en.

Bedømmelse: 3.00/10.00

Det lange program
Musik: "Prelude No. 3 op. 2 "Bells of Moscow" " af Sergei Rachmaninov

Mange folk hadede Asadas kostume ved Japan Open (t.v), men underligt nok kunne jeg værdsættet idéen i det mærkværdige design: sort og mørkeblåt stof, der snor sig om forsiden og løber op af bagsiden i striber samt sjove handsker. Asadas musik til det lange program er virkeligt (virkeligt!) dystert, og en pæn kjole ville simpelthen ikke passe til dette.

Bedømmelse: 3.00/10.00

Ved Trophée Eric Bompard og Rostelecom Cup bar hun igen en ny kjole. Den var sort og rød, og jeg synes at den forestiller, at hun bliver opslugt af helvedes ild. Kjolen i sig selv er igen ikke pæn, men den passer til musikken, og så er den sjov at se på.

Bedømmelse: 3.50/10.00

Galafremvisning
Musik: "Caprice" af Paganini

Jeg besluttede at tilføje kostumet fra Asadas galafremvisning, da galaprogrammet oprindeligt skulle have været hendes korte program. Tarasova syntes dog, at programmet ville se bedre ud med en vifte og ændrede programmet til gala.

Af en eller anden grund så laver Tarasova altid pænere galakostumer til Asada end konkurrencekostumer. Igen et mærkværdigt design, men i det mindste drukner det ikke Asada (og det har pailletter!). Asadas kostumer bekræfter, at der er en sammenhæng mellem succesen af kostumer og succesen af et program. Alle hendes konkurrenceprogrammer har indtil videre været katastrofer, men alle hendes galafremvisninger har været fuld af liv og god koreografi.

Bedømmelse: 7.50/10.00

P.S. Ifølge rygter planlægger Mao Asada at bruge et nyt kostume ved hver nye konkurrence i sæsonen.

Brian Jouberts operation

Ouch! Brian Jouberts skade er mere alvorlig end jeg først troede. Han skulle åbenbart opereres i foden straks efter uheldet. Joubert har sagt, at han kunne se fodknoglen, da han skar sin fod! Heldigvis er han positiv og regner med at konkurrere ved EM og OL.

(kilde: CTV Olympics)