torsdag den 17. oktober 2013

Denis Ten ude af Skate America pga. skader

Som tidligere nævnt, så er den regerende VM sølvvinder Denis Ten's navn ikke længere på deltagerlisten til denne uges Skate America. Først gik der rygter om sygdom, men Ten har via twitter bekræftet, at der er tale om en skade - eller rettere sagt tre skader:
Ten er stadig på deltagerlisten til Cup of China, som finder sted den 1.-3. november.

Skate America 2013 forudsigelser - Damer

Radionova, Asada, Wagner og Tuktamysheva er medaljekandidater ved Skate America 2013.

Damernes felt er en god blanding af ældre veteraner og yngre talenter.

Den regerende VM bronzevinder Mao Asada havde en god Grand Prix sæson med tre sejre, og hun begyndte også denne sæson stærkt med en sejr ved Japan Open, hvor hun fik roteret sin triple axel. Asada forsøger langt det sværeste layout, hvor det er high risk-high reward. Sværhedsgraden kan til tider overvælde og få hende til at underrotere eller floppe sine spring, især hvis det er tidligt på sæsonen.

Den regerende Skate America mester Ashley Wagner har før slået Asada, og hun har chancen igen. Hun tog dog en 3. plads ved Japan Open, men denne gang er det Wagner, som er på hjemmebane. Hendes implementering af triple flip-triple tåloop kan dog muligvis få hendes springstabilitet til at tage et lille dyk.

Den regerende juniorverdensmester Elena Radionova gør sin Grand Prix debut. Hun startede sæsonen med en overbevisende sejr ved Nebelhorn Trophy, hvor hun viste, at hun stadig kan lande de svære spring med lethed. Russeren vil muligvis ikke få så høje programkomponenter som Asada og Wagner, men hendes stabile spring samt fejl fra konkurrenterne giver hende en guldchance.

Landsmand Elizaveta Tuktamysheva begyndte sæsonen med bronze ved Finlandia Trophy, hvor hun som så ofte havde problemer i det korte program. Hun har sværhedsgraden, men hun skal kunne levere i begge segmenter for at have en medaljechance.

Valentina Marchei tog en 4. plads forrige år, hvor hun generelt løb solidt ved sine konkurrencer. Italieneren startede sæsonen med en sejr ved Lombardia Trophy, men hendes lavere sværhedsgrad (ingen triple loop eller 3-3) gør det svært for hende at matche forrige års resultat.

Amerikanske Samantha Cesario gør sin Grand Prix debut. Hun begyndte sæsonen med en respektabel bronzemedalje ved US Int'l Classic. En placering i den øvre halvdel afhænger af, om hun kan få roteret sine svære spring (navnlig triple loop-triple loop).

Landsmand Caroline Zhang gør sin sæsondebut. Hun har set sine resultater ligge i bunden de seneste sæsoner pga. underrotationer og dårligt grundløb. Rygter siger, at hun har oppet sværhedsgraden, men de lave programkomponenter vil nok forhindre hende i at placere højt.

Franske Mae Berenice Meite gør sin internationale sæsondebut efter en 1. plads ved French Master's. Hun har også maksimeret sit layout (3-3 i hvert program, 7 triple spring i det lange), og hun går brug for springene, da præsentationen vil halte bagefter de fleste andre damer i feltet.

Viktoria Helgesson lavede adskillige fejl i sin sæsondebut ved Ondrej Nepala Trophy, hvor hun endte på en skuffende 4. plads. Elene Gedevanishvili har også haft problemer med sine spring. Det blev kun til en 6. plads ved Nebelhorn Trophy, omend hun fik kvalificeret sig til Vinter OL.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Elena Radionova RUS
3. Ashley Wagner USA
4. Elizaveta Tuktamysheva RUS
5. Valentina Marchei ITA
6. Samantha Cesario USA
7. Mae Berenice Meite FRA
8. Viktoria Helgesson SWE
9. Elene Gedevanishvili GEO
10. Caroline Zhang USA

Se flere detaljer her

Skate America 2013 forudsigelser - Parløb

Volosozhar/Trankov og Moore-Towers/Moscovitch er favoritter til en top 2 placering ved Skate America

Parløberne udfører mange risiko-elementer, men alligevel er podiet ved Skate America 2013 ret fastsat.

Guldet vil uden tvivl gå til de regerende Skate America mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov. Verdensmestrene startede sæsonen med en overbevisende sejr ved Nebelhorn Trophy, hvor de satte verdensrekord i begge segmenter. Russerne er aldrig blevet slået af et par i dette felt, og med deres stærke elementer vil det foruden katastrofe ikke komme til at ske.

Sølvfavoritter er Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch, der sluttede forrige sæson med sølv ved Four Continents og en stærk 4. plads ved VM. Canadierne startede sæsonen med en sejr ved US Int'l Classic, hvor de fik udført to nær rene programmer med god koreografi og store tekniske elementer.

Bronze er måske en lille smule åben. Favoritterne er dog amerikanske Caydee Denney og John Coughlin, der også tog bronze forrige år. Parret missede anden halvdel af forrige sæson pga. skade, men de ser ud til at være tilbage i topform: de tog sølv ved US Int'l Classic, hvor de igen så stabile ud med de tekniske elementer.

Andre bronzekandidater er Stefania Berton og Ondrej Hotarek. Forrige sæson blev det til EM-bronze og en 10. plads ved VM. Italienerne startede sæsonen med en sejr ved Lombardia Trophy med solide løb. De er dog ikke helt så stabile som Denney/Coughlin, og denne gang løber de dog ikke på hjemmebane i modsætning til amerikanerne.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov gør deres internationale sæsondebut, men de har set solide ud ved de interne russiske konkurrencer. Parret har normalt fine side-om-side elementer, men parelementerne er ikke deres stærkeste side.

De amerikanske mestre Marissa Castelli og Simon Shnapir tog en 5. plads forrige år, men det blive svært for dem at forbedre denne placering i år. Parrets svaghed er side-om-side springene, så selvom de har forbedret præsentationen, skal de muligvis endelig få landet kast quad salchow i håb om en podieplads. De begyndte sæsonen med en 4. plads ved US Int'l Classic.

Landsmænd Felicia Zhang og Nathan Bartholomay så (som et relativt nyt par) lovende ud forrige sæson, men de havde en katastrofal sæsonstart ved US Int'l Classic, hvor de endte på en 7. plads (sidsteplads).

De regerende Junior VM sølvvindere Margaret Purdy og Michael Marinaro gør deres internationale seniordebut. Parret har vist solide side-om-side spring og elegance, men i dette felt vil deres parelementer muligvis virke små.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
3. Caydee Denney / John Coughlin USA
4. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
5. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
6. Marissa Castelli / Simon Shnapir USA
7. Felicia Zhang / Nathan Bartholomay USA
8. Margaret Purdy / Michael Marinaro CAN

Se flere detaljer her.