onsdag den 23. juni 2010

Musik update: Evora/Ladwig, Zhang/Toth, Ten og Dobbs mm.

Sarah S. Brannen og Drew Meekins har i deres blogindlæg på icenetwork.com offentliggjort flere kunstskøjteløberes musik:

- Amanda Evora og Mark Ladwig (billedet) vil til deres korte program skøjte til "The Mask of Zorro".

- De regerende amerikanske nationale juniormestre i parløb Felicia Zhang og Taylor Toth vil til deres korte program skøjte til "Clair De Lune", koreograferet af Tim Murphy. Deres lange program til "Miss Saigon" er koreograferet af Irina Romanova.

- Jeremy Ten beholder sit lange program fra forrige sæson til "Queen Symphony", der dog er fuldt genkoreograferet af David Wilson.

- Amanda Dobbs nye korte program er til musikken fra "Breakfast at Tiffany's", koreograferet af Cindy Stewart. Hun beholder sit lange program fra forrige sæson til "Concierto de Aranjuez", der også er blevet genkoreograferet.

- I parløb vil Amanda Dobbs og hendes partner Joseph Jacobsen beholde deres korte program "Leyenda". Deres nye lange program til "Bohemian Rhapsody" er koreograferet af Renée Roca.

- Richard Dornbush beholder sit korte program til "Elena" fremført af Brian Setzer Orchestra, mens det nye lange program vil være til musikken fra filmen "Sherlock Holmes". Begge programmer er koreograferet af Cindy Stewart.

Desuden fortæller Agnes Zawadzki, at hun øger det tekniske indhold i sine programmer til næste sæson; en 3tåloop-3tåloop i det korte program og en 2axel-3tåloop i det lange.

Musik update: Mao Asada

Mao Asada er lige vendt hjem fra en tur til Canada, hvor hun har fået koreograferet nye programmer af Lori Nichol, og ved lufthavnen holdt hun en pressekonference, hvor hun afslørede sine musikvalg. Det korte program vil være til "Tango" af Alfred Schnittke, mens det lange program vil være til "Liebesträume" af Liszt. Desuden går der rygter om, at hendes ene gallaprogram vil være til Chopins "Ballade No. 1 in G minor, Op. 23", koreograferet af Tatiana Tarasova.

Ulig forrige sæson lyder så godt som alle fans og kritikere tilfredse med musikvalgene. Mao Asada og Tatiana Tarasova har allerede bevist, at de kan lave et superb tangoprogram sammen med gallaprogrammet "Por Una Cabeza" fra sæson 08/09, og "Liebesträume" skriger Mao Asada med sin blidhed. Ifølge rygter overvejede Asada også "Liebesträume" til sit lange program forrige sæson, før hun valgte den mere dystre "Bells of Moscow".

(kilde: 47news.jp (japansk))

Zaretsky'erne trækker sig tilbage

Alexandra Zaretsky og Roman Zaretsky udfører deres originaldans ved deres sidste konkurrence, VM 2010 i Torino. (Foto: Getty Images)

Endnu et isdansepar siger stop. Det israelske søskendepar Alexandra og Roman Zaretsky har valgt at stoppe deres skøjtekarriere, da det ifølge faderen var umuligt for dem at fortsætte uden støtte fra deres skøjteføderation. Isdanseparret havde ellers langsomt kravlet op ad ranglisten, og denne sæson endte de på en karrieres bedste ved Vinter OL og VM med en henholdsvis 10.- og 6. plads. De to søskende vil i stedet begynde en karriere som trænere.

Jeg har tidligere på bloggen hintet, at Zaretsky'erne nok ville fortsætte, så jeg undskylder hvis jeg har givet falsk håb til nogle fans.

(kilde: SkateToday)

ISU mesterskaberne i 2013 skal afholdes i...

ISU Kongressen har også besluttet, hvor de store mesterskaber i den præ-olympiske sæson skal afholdes:

- ISU European Figure Skating Championships, den 21.-27. januar, 2013,
Zagreb, Kroatien.

- ISU Four Continents Figure Skating Championships, den 5.-10. februar 2013,
sted endnu ikke besluttet.

- ISU World Junior Figure Skating Championships, den 25. februar - 3. marts 2013,
Milano, Italien.

- ISU World Figure Skating Championships, den 10.-17. marts 2013, London (Ontario), Canada.

Det overrasker mig, at Zagreb allerede får EM igen (de var også værter i 2008), da flere atleter var kede over den lave publikumsdeltagelse. Og mon Tessa Virtue og Scott Moir bliver til Vinter OL 2014, da VM 2013 afholdes i deres hjemby?

(kilde: ISU.org og examiner.com)

Hann-McCurdy og Coreno trækker sig

Allie Hann-McCurdy og Michael Coreno har efter 7 års skøjteløb sammen besluttet sig at trække sig, men de forsvinder ikke helt fra sporten. De fortsætter nemlig som trænere i Ottawa i Gloucesteer Skating Club. Jeg havde faktisk ikke hørt om dette canadiske isdansepar, før de lidt overraskende vandt sølv ved dette års ISU Four Continents Figure Skating Championships, så det overrasker mig faktisk, at de allerede trækker sig. 

(Kilde: icenetwork.com)

McLaughlin og Brubaker ender partnerskab

Det har godt nok været en skuffende sæson for de amerikanske parløbere Keauna McLauglin og Rockne Brubaker: som 2 gange forsvarende og regerende mestre led de en større nedsmeltning ved de nationale mesterskaber, endte på en 5. plads og kvalificerede sig dermed ikke til Vinter OL i år (sølv ved 4CC kunne ikke gøre op for det). Alligevel kommer det som en overraskelse, at parret splitter, da de havde givet udtryk for, at de ville fortsætte. Succes i parløb tager nemlig mange år, mens McLaughlin og Brubaker kun har skøjtet sammen i fire sæsoner.

McLaughlin vil tage et år fri, hvor hun fokusere på skolen og andre interesser. Brubaker vil lede efter en ny partner, og forhåbentlig finder han en god partner snart, for jeg synes, at han er en af de stærkere mandlige parløbere i USA. Parret havde fået tildelt to pladser på Grand Prix'erne (Skate Canada og Skate America), men disse to pladser vil selvfølgelig blive givet til nogle andre par.

(Kilde: Figure Skaters Online)