torsdag den 9. januar 2014

U.S. Nationals 2014 forudsigelser - Herrer

Abbott, Brown, Rippon og Aaron er medaljekandidater ved US Nationals 2014.

Der bliver rift om de to pladser til Vinter OL 2014 hos herrerne. Feltet er vidt åbent, da ingen herrer har formået at tage noget, der ligner en frontløber position denne sæson.

Den regerende mester er Max Aaron, men han har skuffet en smule denne sæson, da han har haft problemer med sit es: quad-springene. Han har derfor besluttet at skære antallet ned til to i det lange program. Han får brug for at lande de store spring, da der er en del herrer med stærkere piruetter og præsentation.

Veteran Jeremy Abbott er tre gange tidligere mester, men han har altid kæmpet med pålideligheden, også denne sæson. Hans quad er stadig mere et miss end hit, men han burde score feltets bedste programkomponenter og bruge dette som en buffer. Han har dog ikke råd til at lave dumme fejl på de lettere spring, hvilket er sket tidligere.

Jason Brown har imponeret i sin seniordebut ved Grand Prix'erne, senest med bronze ved TEB. Han vil ikke forsøge en quad i sine programmer, og triple axelen kan stadig give problemer. Til gengæld er han meget pålidelig på de andre triple spring, og piruetter og præsentation er i topklasse i dette felt.

En overraskelse har været Adam Rippon, som virker som en ny og stærkere løbere denne sæson - han imponerede bl.a. med sølv ved Skate America. Han har endnu ikke fået kredit for en ren quad, og triple axelen kan trods forbedringer være ustabil. Ligesom Brown burde han dog score højt på ikke-spring elementerne.

Richard Dornbush har taget 5. pladser ved begge sine Grand Prix'er, og det er især ustabilitet med de mange quad spring, som han forsøger, der trækker ham ned. Han har præsentationen til at score godt, men i dette felt vil en bedre taktik måske være at undlade quaden.

Den regerende sølvvinder Ross Miner har skuffet denne sæson med bundplaceringer bl.a. en 9. plads ved Skate Canada. En ankelskade tvang ham ud af TEB, og derfor er hans form stadig ukendt. Han historik ved US Nationals er dog solid, da han har placeret top 3 i alle sine deltagelser.

Også Joshua Farris er en regerende medaljevinder, som har døjet med skade. Den regerende Junior VM vinder trak sig fra Rostelecom pga. dette, og hans form er derfor også lidt ukendt. I topform burde han være en trussel til en topplacering.

Outsider er Stephen Carriere, som slog Farris ved US Int'l Classic tilbage i september (Carriere tog sølv mod Farris' bronze). Han har dog ikke været anset som en topkandidat i lang tid, hvilket kan skade ham.

Mine forudsigelser (aka et skud i tågen)
1. Adam Rippon
2. Max Aaron
3. Jason Brown
4. Jeremy Abbott
5. Richard Dornbush
6. Joshua Farris
7. Stephen Carriere
8. Ross Miner
9. Timothy Dolensky
10. Grant Hochstein

Se flere detaljer her.

Canadian Championships 2014 forudsigelser

De regerende canadiske mestre er tilbage for at forsvare deres titler.

Det canadiske felt er generelt ikke så dybt som det amerikanske, men styrke i toppen sikrer nationen tre pladser hos herrerne, to hos damer, tre i parløb og tre i isdans ved Vinter OL 2014 i Sochi - mon ikke konkurrencen bliver hård om de billetter?

Herrer
Favorit er uden tvivl seks gange regerende mester Patrick Chan, der formentlig skal misse mindst halvdelen af sine elementer for at miste guldet. Kevin Reynolds har været ude hele sæson med skade og støvleproblemer, men som to gange sølvvinder er han nok stadig sølvfavorit.

Bronze og den tredje billet til Vinter OL er helt åben. Kandidaterne er nok Andrei Rogozine, Jeremy Ten og Ellajd Balde, der alle har scoret i omegnen af 200 point i deres sæsons internationale bedste.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan
2. Kevin Reynolds
3. Andrei Rogozine
4. Ellajd Balde
5. Jeremy Ten
6. Liam Firus

Damer
Den regerende mester Kaetlyn Osmond har ikke konkurreret internationalt denne sæson pga. skade, men hun vandt dog Canadian Challenge foran de fleste af sine konkurrenter. Med sit høje scoringspotentiale har hun råd til et par fejl og stadig tage guld.

Det er sølv og essentielt den anden billet til Vinter OL, som er på spil. Amelie Lacoste har løbet mere solidt end normalt denne sæson, men med lavere sværhedsgrad har hun ikke plads til mange fejl, hvilket hun har tendens til. Gabrielle Daleman er den regerende sølvvinder, og hun nær slog Osmond ved Challenge. Hun forsøger de svære spring, men kan godt have rodede landinger.

De andre kandidater er Alaine Chartrand, Veronik Mallet og Julianne Seguin. Alle tre plejer at score lidt mindre en Daleman og Lacoste, men med fejl kan de måske snige sig op.

Mine forudsigelser
1. Kaetlyn Osmond
2. Gabrielle Daleman
3. Amelie Lacoste
4. Veronik Mallet
5. Alaine Chartrand
6. Julianne Seguin

Parløb
Guldet er mellem to par. Det ene er de regerende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford, som dog har oplevet problemer på de tekniske elementer. De regerende sølvvindere Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch har virket mere pålidelige, omend de blev slået af de ovenstående ved GP Finalen.

Bronze og den tredje billet til Vinter OL er vidt åben. Paige Lawrence og Rudi Swiegers er de tre gange regerende bronzevindere, men skade har betyder skuffende resultater. Deres nærmeste rivaler er det nye par Natasha Purich og Mervin Tran, som faktisk har opnået et højere sæsons bedste.

Underdogs er Margaret Purdy og Michael Marinaro. Parret skuffede med to 8. pladser ved Grand Prix'erne, fordi de især kæmpede med parelementer.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford
2. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch
3. Natasha Purich / Mervin Tran
4. Paige Lawrence / Rudi Swiegers
5. Margaret Purdy / Michael Marinaro
6. Brittany Jones / Rob Schultz

Isdans
Guld vil uden tvivl gå til de regerende mestre Tessa Virtue og Scott Moir, som i alt har taget titlen fem gange. Sølv er nok øremærket til Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som med stor margin har haft de andenbedste resultater denne sæson af de canadiske isdansere.

Kampen bliver om bronze og den sidste billet til OL. Piper Gilles og Paul Poirier har opnået solide placeringer ved Grand Prix'erne, og hun er nu canadisk statsborger. Deres største trussel er Alexandra Paul og Mitchell Islam. Parret har potentiale til at score højt, men dumme fejl har det med at komme i vejen.

Dark horses er Nicole Orford/Thomas Williams og Kharis Ralph/Asher Hill. Begge par har dog ikke opnået særlig høje scores denne sæson.

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje
3. Piper Gilles / Paul Poirier
4. Alexandra Paul / Mitchell Islam
5. Nicole Orford / Thomas Williams
6. Kharis Ralph / Asher Hill

Se flere detaljer her.