torsdag den 9. januar 2014

U.S. Nationals 2014 forudsigelser - Herrer

Abbott, Brown, Rippon og Aaron er medaljekandidater ved US Nationals 2014.

Der bliver rift om de to pladser til Vinter OL 2014 hos herrerne. Feltet er vidt åbent, da ingen herrer har formået at tage noget, der ligner en frontløber position denne sæson.

Den regerende mester er Max Aaron, men han har skuffet en smule denne sæson, da han har haft problemer med sit es: quad-springene. Han har derfor besluttet at skære antallet ned til to i det lange program. Han får brug for at lande de store spring, da der er en del herrer med stærkere piruetter og præsentation.

Veteran Jeremy Abbott er tre gange tidligere mester, men han har altid kæmpet med pålideligheden, også denne sæson. Hans quad er stadig mere et miss end hit, men han burde score feltets bedste programkomponenter og bruge dette som en buffer. Han har dog ikke råd til at lave dumme fejl på de lettere spring, hvilket er sket tidligere.

Jason Brown har imponeret i sin seniordebut ved Grand Prix'erne, senest med bronze ved TEB. Han vil ikke forsøge en quad i sine programmer, og triple axelen kan stadig give problemer. Til gengæld er han meget pålidelig på de andre triple spring, og piruetter og præsentation er i topklasse i dette felt.

En overraskelse har været Adam Rippon, som virker som en ny og stærkere løbere denne sæson - han imponerede bl.a. med sølv ved Skate America. Han har endnu ikke fået kredit for en ren quad, og triple axelen kan trods forbedringer være ustabil. Ligesom Brown burde han dog score højt på ikke-spring elementerne.

Richard Dornbush har taget 5. pladser ved begge sine Grand Prix'er, og det er især ustabilitet med de mange quad spring, som han forsøger, der trækker ham ned. Han har præsentationen til at score godt, men i dette felt vil en bedre taktik måske være at undlade quaden.

Den regerende sølvvinder Ross Miner har skuffet denne sæson med bundplaceringer bl.a. en 9. plads ved Skate Canada. En ankelskade tvang ham ud af TEB, og derfor er hans form stadig ukendt. Han historik ved US Nationals er dog solid, da han har placeret top 3 i alle sine deltagelser.

Også Joshua Farris er en regerende medaljevinder, som har døjet med skade. Den regerende Junior VM vinder trak sig fra Rostelecom pga. dette, og hans form er derfor også lidt ukendt. I topform burde han være en trussel til en topplacering.

Outsider er Stephen Carriere, som slog Farris ved US Int'l Classic tilbage i september (Carriere tog sølv mod Farris' bronze). Han har dog ikke været anset som en topkandidat i lang tid, hvilket kan skade ham.

Mine forudsigelser (aka et skud i tågen)
1. Adam Rippon
2. Max Aaron
3. Jason Brown
4. Jeremy Abbott
5. Richard Dornbush
6. Joshua Farris
7. Stephen Carriere
8. Ross Miner
9. Timothy Dolensky
10. Grant Hochstein

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: