onsdag den 9. juni 2010

Daisuke Takahashi - Kostumer

Nårh...Jeg må heller se at komme i gang med kostumeanmeldelserne igen, hvis jeg skal nå de fleste.

Japanske Daisuke Takahashi har ligesom mange af sine landsmænd heller ikke sparet på kostumeudgifterne denne sæson. Takahashi er ikke en minimalistisk kunstskøjteløber; ligesom som sine programmer er hans kostumer altid pyntede og fyldt med interessante detaljer. På japansk beskriver man det vist med ordet 'visual kei'.

Det korte program
Musik: "Eye" af Coba

Finlandia Trophy 2009

Takahashis korte program er en moderne tango, så det overrasker ikke nogen, at han skøjter i noget sort. Ved sæsonens første konkurrence Finlandia Trophy bar han en sort dragt, der vist er lavet af velour. Materialet er ikke så skinnende, som jeg troede velour var, så det var ikke et dårligt valg. Som sædvanlig elsker jeg lidt bling, her i form af intrikate guldbroderier på brystet og ærmerne. Ryggen er heller ikke kedelig, da det har glimmer i sølv og rød.

Bedømmelse: 7.00/10.00


NHK Trophy 2009

Ved hans første Grand Prix havde han skiftet kostume. Igen bar han en sort velourdragt, men denne gang havde det påsyede perler på ærmer og ryg. Jeg kan godt lide kostumet bagfra. Her er det enkelt uden at være kedeligt. Det store kors på brystet kan jeg til gengæld slet ikke lide. Jeg forstår ikke konceptet med korset, for han skøjtede jo ikke til noget religiøs musik. Og så er det bare ikke pænt.

Bedømmelse: 4.00/10.00


Skate Canada 2009

Til den næste Grand Prix så hans frisure vildere ud, og det samme med kostumet. Overdelen var påsyet med sorte stofapplikationer, der var pålimet glimtende sten. På ærmerne var stofapplikationerne røde i midten. Et lille stænk med farve liver kostumet op, og rød passer altid til en tango.

Bedømmelse: 6.00/10.00


Grand Prix Finalen 2009 og de japanske nationale mesterskaber

Takahashis kostumer ved GPF var et overflødighedshorn at detaljer. (Hans) højre side var en slags "jakke" med guldbroderi på ærmet, krave og revers samt en påsyet rød flæse. Den venstre side bestod af hudfarvet stof med påsyede bånd og sorte og røde 3D-blomster. Et meget specielt kostume, som Takahashi bærer med selvsikkerhed. Jeg kan dog stadig ikke lide det hudfarvede stof.

Bedømmelse: 5.00/10.00


Vinter OL og VM

Takahashi må på en eller anden måde have hørt mig, for ved OL og VM bar han et modificeret kostume. Oven på det hudfarvede stof havde han (nok mere hans syerske) syet endnu flere blomsterapplikationer på. For mange kunstskøjteløbere ville det nok have været for meget, men Takahashi har udstrålingen og personligheden til at bære dette.

Bedømmelse: 7.25/10.00

Det lange program
Musik: "La Strada" soundtrack af Nino Rota

NHK Trophy og Grand Prix Finalen 2009

Frederico Fellinis film "La Strada" handler vist om et omvandrende cirkus i Italien, og ligesom denne er Takahashis program til musikken både legesygt, komisk og sørgeligt. I først halvdel af sæsonen bar Takahashi (endnu) et sort velourkostume, der med sit glimmer på overdelen gav illusionen af en jakke med en vest indenunder. Det fedeste ved kostumet er det ternede stof på ærmerne og det på halsen, som skal forestille et halstørklæde. Et rigtig originalt kostume.

Bedømmelse: 7.50/10.00


Vinter OL og VM

Ved OL og VM skulle kostumet være specielt. Her bar Takahashi midnatsblå velourbukser med matchende vest og en skjorte indenunder. Ligesom det gamle kostume indeholder dette look også sort/hvide tern og et halstørklæde. Dette kostume er lidt mere sprælsk end det første, men Takahashi bærer det godt. Jeg er dog ikke sikker på, at jeg kan lide skjortens form. Den virker bare en smule overvældende.

Bedømmelse: 6.25/10.00