mandag den 21. januar 2013

EM 2013 forudsigelser - Parløb

Volosozhar/Trankov er de regerende Europamestre. (Foto: Getty Images)

Parløbernes konkurrence ved EM i kunstskøjteløb bliver nervepirrende, da vi for første gang i sæsonen får et show down mellem feltets to stærkeste og samtidig jævnbyrdige par.

De regerende mestre Tatiana Volozoshar og Maxim Trankov har haft en særdeles stærk sæson med 5 sejre ud af 5. Russerne har de store tekniske elementer, og med høje programkomponenter scorer parret altid højt (nogle gange i kontrovers). Parret kan til tider lave store freak fejl, som kan åbne døren en smule.

Tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy deltog ikke sidste år pga. skade, men som 4 gange Europamestre er forventningerne høje. Parret tog guld ved Skate Canada, men måtte trække sig fra TEB pga. sygdom og kvalificerede sig til Finalen. Ved NRW Trophy scorede parret højt, men de havde igen problemer med side-om-side springene i det lange program. Dette kan koste dem sejren til de springstærke russere.

Tidligere EM vindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov er faldet i graderne siden deres EM sejr i 2010. Parret har denne sæson taget sølv og guld ved deres GP'er, men det blev kun til en 6. plads ved Finalen, hvor de blev slået af to andre russiske par med en stor margin. Parret har dog en god chance for bronze.

Landsmænd Ksenia Stolbova og Fedor Klimov tog bronze forrige år, men det bliver svært for dem at gentage. Parret har stærke side-om-side spring, men til tider usikre kast samt lavere programkomponenter vil holde deres scores nede.

Rivaler til 4. pladsen er Stefania Berton og Ondrej Hotarek, der har taget to GP bronzemedaljer denne sæson. Italienerne har opnået et sæsons bedste scores lig Stolbova/Klimov's, så det mest fejlfrie par vil sejre.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres har imponeret med deres forbedringer denne sæson, men det bliver svært at slå deres 6. plads fra forrige år i dette dybere felt.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
5. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
6. Vanessa James / Morgan Cipres FRA

Se flere detaljer her.

EM 2013 forudsigelser - Isdans

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev er de regerende EM sølvvindere. (Foto: Getty Images)


EM 2013 starter af med isdanserne, hvor de regerende mestre Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat desværre er ude med skade. Dette medfører, at sejren er vidt åben til det par, som virkelig kan løbe til dets bedste.

Med franskmændenes skade er russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev næst i rækken. Parret er to gange EM sølvvindere, og denne sæson er det blevet til to Grand Prix sølv og en tur til Finalen, hvor de dog efter et fald i fridansen måtte nøjes med en 5. plads. Parret har opnået store forbedringer i koreografi og teknik denne sæson, så kan de kan løbe fejlfrit, burde titlen være deres.

De andre guldfavoritter er nok Anna Cappellini og Luca Lanotte, som tog en meget tæt 4. plads her forrige år. Denne sæson startede med et tab til Bobrova/Soloviev ved Finlandia Trophy, men italienerne slog russerne ved Grand Prix Finalen, hvor de med deres 4. plads opnåede sæsonens bedste score blandt feltet. Parrets høje levels giver dem en teknisk fordel.

De regerende bronzevindere Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov har ikke slået nogle af de to ovenstående par denne sæson, og de står derfor som bronzefavoritter. Parret er blevet mere stabile på de tekniske elementer, men deres fridans har ikke fået de pæneste ord på vejen. De skal nok håbe på nogle fejl fra toppen - hvilket ikke er umulig - for at stige et trin.

Landsmænd Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko tog en tæt 5. plads forrige år. Parret har taget to GP bronzemedaljer denne sæson, men deres mere anonyme koreografi betyder som regel lavere programkomponenter. Derudover har de haft store problemer med deres levels denne sæson. De virker dog sikre på en top 4 placering.

Resten af feltet ligner ikke medaljepotentiale, men hold alligevel øje med tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi, som har chance for at nå en karrieres bedste EM 5. plads.

Mine forudsigelser
1. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
2. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
3. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
4. Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko RUS
5. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER
6. Julia Zlobina / Alexei Sitnikov AZE

Se flere detaljer her.

EM 2013 i kunstskøjteløb - tidsplan

Europamesterskaberne i kunstskøjteløb finder denne sæson sted den 21.-27. januar 2013 i Zagreb. Den kroatiske hovedstad var også vært for EM tilbage i 2008. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Skemaet er kortere i år, da kvalifikationsrunderne er blevet afskaffet. Lande opnår stadig startpladser på baggrund af forrige EM, men de enkelte skøjteløbere skal i løbet af denne eller forrige sæson have opnået en minimumsscore for begge programmer for at kunne deltage.

Tidsplan

Onsdag den 23. januar
11:45-16:00 - Isdans: kort dans
18:00-18:30 - Åbningsceremoni
18:45-21:15 - Parløb: kort program

Torsdag den 24. januar
11:45-16:10 - Herrer: kort program
19:00-22:00 - Parløb: langt program

Fredag den 25. januar
10:45-15:55 - Damer: kort program
18:30-21:50 - Isdans: fridans

Lørdag den 26. januar
12:45-16:50 - Herrer: langt program
18:00-21:55 - Damer: langt program

Søndag den 27. januar
15:00-17:00 - Gala opvisning

Se det på TV og internet?
Det bliver til sølle 3 timers live og 1 times delay sending fra Eurosport, som desværre foretrækker fodbold og delay sending af andre sportsgrene. Tjek faneblandet 'Se det på TV og internet' for opdateringer på andre alternativer.

Se flere detaljer på europeans2013.hr og isuresults.com

Det canadiske hold til 4CC og Junior VM 2013

Det canadiske isdansepodium vil deltage i Four Continents. (Foto: skate canada)
De canadiske nationale mesterskaber 2013 er overstået, og det canadiske landshold til henholdsvis Four Contintents og Junior VM er blevet annonceret.

Four Continents 2013
Herrer: Kevin Reynolds (#2), Andrei Rogozine (#3), Ellajd Balde (#4)
Damer: Kaetlyn Osmond (#1), Amelie Lacoste (#4), Julianne Seguin (#6)
Parløb: Duhamel/Radford (#1), Moore-Towers/Moscovitch (#2), Lawrence/Swiegers (#3)
Isdans: Virtue/Moir (#1), Gilles/Poirier (#2), Orford/Williams (#3)

Info: Patrick Chan er nok ikke på listen, da han normalt kun deltager ved Four Continents afholdt på det Nordamerikanske kontient. Amelie Lacoste og Julianne Seguin kommer med, da piger foran dem er for unge og bliver sendt til Junior VM eller mangler minimumsscoren.

VM-holdet bliver nok først annonceret efter Four Continents, men Reynolds, Osmond, top 2 i parløb og isdans er nok sikre. Ellajd Balde mangler minimumsscoren, og Kaitlyn Weaver/Andrew Poje arbejder på at være klar til VM.

Junior VM 2013
Herrer: Nam Nguyen (#6), Mitchell Gordon (#7)
Damer: Gabrielle Daleman (#2), Alaine Chartrand (#3)
Parløb: Jones/Beharry (#4), Purdy/Marinaro (#5), Bell/Sylvester (#1 Jr)
Isdans: Edwards/Pang (#1 Jr) , Bent/MacKeen (#2 Jr)

Kilde: skatecanada.com

Virtue/Moir tager femte canadiske titel

Virtue/Moir på podiet med deres guldmedaljer. (Foto: Reuters)

Konkurrencen ved de canadiske nationale mesterskaber 2013 sluttede med isdansernes fridans.

Også fridansen havde Tessa Virtue og Scott Moir tweaket på siden GP Finalen, og resultatet var en endnu stærkere fridans med bedre flow. Umiddelbart skøjtede de nær fejlfrit, men det tekniske panel bedømte deres piruette til level 1, og parret fik fik fradrag på to løft. Programkomponenterne var dog næsten lutter 10.00'ere. En score på 108.19 point sikrede dem med nemhed guldet. Se deres program her.

Piper Gilles og Paul Poirier opnåede de høje levels: 3 på trinsekvenserne og 4 på resten af elementerne, og de slog dermed Virtue/Moir i den tekniske score. En høj FD score på 102.86 point gav dem sølvet.

Bronze gik overraskende til Nicole Orford og Thomas Williams. De fik dog hjælp fra altid uheldige Alexandra Paul og Mitchell Islam, som havde et fald på deres trinsekvens. Parret faldt til en tæt 4. plads.

Kharis Ralph og Asher Hill forblev på en 5. plads.

Senior Isdans - samlet resultat
Rank Competitor(s) Section SD FD Points
1 Tessa Virtue / Scott Moir WO 79.04 108.19 187.23
2 Piper Gilles / Paul Poirier CO 67.95 102.86 170.81
3 Nicole Orford / Thomas Williams BC/YT 61.52 91.04 152.56
4 Alexandra Paul / Mitchell Islam CO 66.24 85.49 151.73
5 Kharis Ralph / Asher Hill CO 52.08 88.78 140.86
6 Andréanne Poulin / Marc-André Servant QC 50.57 83.28 133.85
7 Élisabeth Paradis / François-Xavier Ouellette QC 51.20 81.63 132.83
8 Larissa Van As / Troy Shindle BC/YT 47.07 72.73 119.80
9 Mélissande Dumas / David Mackay Perry QC 40.86 58.66 99.52
Se flere detaljer her.

Kaetlyn Osmond snupper canadisk titel

Daleman, Osmond og Chartrand på podiet ved de canadiske mesterskaber 2013. (Foto: skate canada)

Efter damernes lange programmer ved de canadiske nationale mesterskaber 2013 stod det klart for alle, at en ny generation har taget over: og de har potentiale.

Fører Kaetlyn Osmond var ikke helt så stærk i det lange program som det korte, men det var stadig overbevisende. Hun landede 6 triple spring, men hun havde step-out på sin double axel-triple tåloop og faldt senere på en double axel. En score på 131.30 point betød, at hun kunne tage sin første nationale titel med en stor margin. Se hendes program her.

Gabrielle Daleman imponerede med sine spring, da hun landede triple tåloop-triple tåloop samt 4 andre triple spring. En score på 112.10 point trak hende op på samlet sølv.

Bronze gik til Alain Chartrand, der landede 7 triple spring, nogle af dem lidt usikkert. Hun lå oprindeligt til en 4. plads efter det lange, men rykkede op på podiet, da en dømt sekvens blev rettet til en trespringskombination.

Den regerende mester Amelie Lacoste fik landet 3 triple spring, men resten af springene blev floppet eller underroteret. Hun faldt dermed til en 4. plads.

Senior Damer - samlet resultat
ank Competitor(s) Section SP FP Points
1 Kaetlyn Osmond AB/NT/NU 70.04 131.30 201.34
2 Gabrielle Daleman CO 51.80 112.10 163.90
3 Alaine Chartrand EO 50.76 106.46 157.22
4 Amelie Lacoste QC 57.86 98.28 156.14
5 Veronik Mallet QC 48.03 95.84 143.87
6 Julianne Séguin QC 53.93 77.84 131.77
7 Adriana DeSanctis CO 52.18 78.51 130.69
8 Rachel Gendron QC 47.05 82.56 129.61
9 Kate Charbonneau MB 43.61 82.40 126.01
10 Roxanne Cournoyer QC 42.57 83.10 125.67
11 Kelsey McNeil NB 45.37 79.05 124.42
12 Vanessa Grenier QC 41.36 82.67 124.03
13 Alexe Gilles CO 43.99 79.95 123.94
14 Gabrielle Anne Cormier NB 44.09 79.66 123.75
15 Alexandra Gagnon QC 46.21 76.27 122.48
16 Jessica-Amy Sergeant AB/NT/NU 43.67 77.73 121.40
17 Sarah Jourdain QC 42.97 69.51 112.48
18 Roxanne Rheault QC 39.40 WD 39.40


Se flere detaljer her.

Patrick Chan tager sin sjette canadiske titel

Reynolds, Chan og Rogozine på podiet ved de canadiske mesterskaber 2013. (Foto: skate canada)

Podiet var måske ikke helt uventet efter det korte programmer, men alligevel var der en del overraskelser i herrernes lange programmer ved de canadiske nationale mesterskaber 2013.

Fører Patrick Chan lagde stærkt ud med at lande to quads - den ene i kombination med en triple tåloop - og derudover blev det til tre andre triple spring. Han doublede dog sin triple axel og faldt på en triple flip i planlagt sekvens. Dette var dog nok til at give ham sejren i det lange program med en score på 179.12 point, og samlet blev det til en sjette nationale titel. Se hans program her.

Kevin Reynolds leverede et særdeles teknisk svært program, da han landede tre quads - den ene i kombination med en triple tåloop - samt en triple axel-triple tåloop og en triple flip-triple loop kombination. Dette betød selvfølgelig dagens højeste tekniske score (97.60), og hans score på 175.94 point var en sjælden gang tæt på Chan's. Reynolds kunne tage sølv for andet år i træk.

Bronze gik til Andrei Rogozine, der landede to triple axeler og seks andre triple spring i sit program.  

Ellajd Balde havde et fald på sin triple axel og doublede en flip, hvilket var forskellen på en podieplads. Liam Firus faldt tre gange i sit program, hvilket trak ham ned på en samlet 5. plads.

Senior Herrer - samlet resultat
Rank Competitor(s) Section SP FP Points
1 Patrick Chan CO 94.63 179.12 273.75
2 Kevin Reynolds BC/YT 85.32 175.94 261.26
3 Andrei Rogozine CO 70.42 137.43 207.85
4 Elladj Balde QC 68.47 135.97 204.44
5 Liam Firus BC/YT 75.33 127.08 202.41
6 Nam Nguyen CO 67.90 132.79 200.69
7 Mitchell Gordon BC/YT 54.00 136.99 190.99
8 Jeremy Ten BC/YT 64.06 125.16 189.22
9 Peter O Brien EO 60.55 127.48 188.03
10 Garrett Gosselin SK 59.64 123.87 183.51
11 Emanuel Sandhu BC/YT 60.42 115.76 176.18
12 Ian Martinez QC 42.88 121.28 164.16
13 Samuel Angers QC 49.81 109.63 159.44
14 Samuel Morais QC 52.74 105.68 158.42
15 Shaquille Davis CO 53.02 101.05 154.07
16 Graeme Gordon BC/YT 48.05 99.69 147.74
17 Sasha Alcoloumbre QC 52.23 81.58 133.81
18 Dustin Sherriff-Clayton CO 36.43 80.98 117.41


Se flere detaljer her.

Duhamel/Radford tager deres anden canadiske nationale titel

De canadiske nationale medaljetagere i parløb anno 2013. (Foto: skatecanada.com)

Feltet var ikke det største, men konkurrencen og kvaliteten var stærk i parløbernes lange programmer ved de canadiske nationale mesterskaber 2013.

Førerne Meagan Duhamel og Eric Radford virkede til start lidt nervøse, men parret fik alligevel leveret et rent program med highlights som side-om-side triple lutz og salchow samt kast triple loop og salchow. En score på 137.55 point sikrede dem karrierens anden nationale titel. Se deres program her.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch gav dem kamp til stregen med et ligeledes stærkt program med bl.a. side-om-side triple tåloop-triple tåloop sekvens og en triple salchow samt kast triple salchow. Hun havde dog step-out på kast triple loop. Deres score på 136.31 point gav dem en tæt sølv. Se deres program her.

Paige Lawrence og Rudi Swiegers fik landet deres side-om-side triple tåloops, men de havde småproblemer med double axelerne samt triple twist og kast triple loop. Deres program var dog nok til at sikre dem bronze for tredje år i træk.

Senior Parløb - samlet resultat
Rank Competitor(s) Section SP FP Points
1 Meagan Duhamel / Eric Radford QC 69.08 137.55 206.63
2 Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch WO 68.23 136.31 204.54
3 Paige Lawrence / Rudi Swiegers SK 54.42 116.71 171.13
4 Brittany Jones / Ian Beharry WO 51.57 106.90 158.47
5 Margaret Purdy / Michael Marinaro WO 54.25 100.04 154.29
6 Taylor Steele / Simon-Pierre Côté WO 44.04 87.29 131.33


Se flere detaljer her.