mandag den 21. januar 2013

EM 2013 forudsigelser - Parløb

Volosozhar/Trankov er de regerende Europamestre. (Foto: Getty Images)

Parløbernes konkurrence ved EM i kunstskøjteløb bliver nervepirrende, da vi for første gang i sæsonen får et show down mellem feltets to stærkeste og samtidig jævnbyrdige par.

De regerende mestre Tatiana Volozoshar og Maxim Trankov har haft en særdeles stærk sæson med 5 sejre ud af 5. Russerne har de store tekniske elementer, og med høje programkomponenter scorer parret altid højt (nogle gange i kontrovers). Parret kan til tider lave store freak fejl, som kan åbne døren en smule.

Tyske Aliona Savchenko og Robin Szolkowy deltog ikke sidste år pga. skade, men som 4 gange Europamestre er forventningerne høje. Parret tog guld ved Skate Canada, men måtte trække sig fra TEB pga. sygdom og kvalificerede sig til Finalen. Ved NRW Trophy scorede parret højt, men de havde igen problemer med side-om-side springene i det lange program. Dette kan koste dem sejren til de springstærke russere.

Tidligere EM vindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov er faldet i graderne siden deres EM sejr i 2010. Parret har denne sæson taget sølv og guld ved deres GP'er, men det blev kun til en 6. plads ved Finalen, hvor de blev slået af to andre russiske par med en stor margin. Parret har dog en god chance for bronze.

Landsmænd Ksenia Stolbova og Fedor Klimov tog bronze forrige år, men det bliver svært for dem at gentage. Parret har stærke side-om-side spring, men til tider usikre kast samt lavere programkomponenter vil holde deres scores nede.

Rivaler til 4. pladsen er Stefania Berton og Ondrej Hotarek, der har taget to GP bronzemedaljer denne sæson. Italienerne har opnået et sæsons bedste scores lig Stolbova/Klimov's, så det mest fejlfrie par vil sejre.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres har imponeret med deres forbedringer denne sæson, men det bliver svært at slå deres 6. plads fra forrige år i dette dybere felt.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
5. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
6. Vanessa James / Morgan Cipres FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: