søndag den 31. oktober 2021

Valieva brillerer i sin sejr ved Skate Canada 2021

Kamila Valieva udfører en piruette i sit lange program.

Niveauet i damernes event ved Skate Canada International 2021 var særdeles højt, hvor halvdelen af feltet forsøgte (og mange landede) triple axeler.

GP-debutant Kamila Valieva imponerede med et rent kort program med triple axel, triple flip og triple lutz-triple tåloop samt flotte piruetter og koreografi. Den overlegne stil fortsatte i friløbet, hvor hun landede hele tre quads og seks triple spring rent - kun triple axel havde step-out. Med en ny verdensrekord for det lange program og samlet score kunne hun tage guldet med en margin på over 30 point!

VM-sølvvinder Elizaveta Tuktamysheva leverede også et rent kort program, her med triple axel, triple lutz-triple tåloop og triple flip. Hendes friløb var også særdeles stærkt med to rene triple axeler og fire andre triple spring - den eneste lille fejl var "q" på triple flip. Med sølvet kunne veteranen dermed tage sin femtende GP-medalje i karrieren.

Alena Kostornaia debuterede to nye programmer med solide fremførelser. I det korte program var hendes triple axel "q", men ellers var springene rene. I friløbet havde hun step-out på triple axel (<), og hun underroterede den afsluttede triple lutz, men 5-6 triple spring var solide. Hun rundede det russiske podium af med bronze.

Japanske Mai Mihara forsøgte ikke nogen triple axel, men til gengæld kunne hun levere to rene programmer. Især friløbet var stærkt, og hun opnåede også en ny personligt score for dette segment og rykkede samlet op på en 4. plads.

Amerikanske Alysa Liu underroterede sin triple axel i det korte program, men de andre spring var rene nok. I friløbet faldt hun dog på sin triple axel (<<), og underrotationer i anden halvdel åd af hendes tekniske score. Hun endte dermed på en 5. plads i sin GP-debut.

Wakaba Higuchi forsøgte ikke en triple axel i det korte program, men q'er på begge spring i hendes triple lutz-triple tåloop kostede i GOE. I det lange program landede hun en triple axel, men en doublet lutz kostede hende en placering, måske to - det blev til en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Kamila VALIEVA
RUS
265.0811
2Elizaveta TUKTAMYSHEVA
RUS
232.8822
3Alena KOSTORNAIA
RUS
214.5434
4Mai MIHARA
JPN
210.0173
5Alysa LIU
USA
206.5347
6Wakaba HIGUCHI
JPN
205.2755
7Haein LEE
KOR
190.0088
8Madeline SCHIZAS
CAN
186.5699
9Mana KAWABE
JPN
186.52126
10Karen CHEN
USA
183.41610
11Emily BAUSBACK
CAN
159.881011
12Alison SCHUMACHER
CAN
151.191112

Se flere detaljer her.

Gilles/Poirier forsvarer isdansetitel ved Skate Canada 2021

Gilles/Poirier udfører deres fridans til "Long and Winding Road".

Det blev ikke nogen tæt kamp over nogen af de tre medaljer hos isdanserne ved Skate Canada International 2021.

De regerende VM-bronzevindere Piper Gilles og Paul Poirier var i en klasse for sig allerede i rytmedansen, hvor de efter høje levels kunne tage en ganske behagelig føring. I deres fridans var der nogle lave levels på trinnene, men samlet set var det mere end nok til, at de kun tage deres i alt anden GP-sejr.

Italienske Charlene Guignard og Marco Fabbri havde problemer med levels i rytmedansen, men kvaliteten var høj nok til, at de kunne tage en foreløbig 2. plads. Parrets fridans var flot uden slinger i valsen, og de kunne derfor tage den forventede sølvmedalje.

Olivia Smart og Adrian Diaz leverede to flotte danse, og det spanske par kunne for første gang i deres 6 år lange partnerskab gå fra en Grand Prix med en medalje: her bronze.

En af forhåndsfavoritterne til bronze, Lilah Fear og Lewis Gibson, havde problemer med twizzles i begge programmer og endte på en skuffende 7. plads.

Samlet resultat

Se flere detaljer her.

En Nathan Chen i topform tager guld ved Skate Canada 2021

Nathan Chen udfører sit lange program til musik af Mozart.

Herrernes event ved Skate Canada International 2021 var en noget rodet affære med mange fejl; kun vinderen kunne vise stærke fremførelser, og derfor blev sejrsmarginen enorm.

Tre gange verdensmester Nathan Chen beviste, at forrige uges skuffende løb var undtagelsen, da han i Vancouver kunne fremføre to særdeles gode programmer. Det korte program var rent med quad lutz, triple axel og quad tåloop-triple tåloop, og i det lange program landede han fire quads (den ene lidt usikkert) og fem triple spring. Han tog dermed guld med en margin på knap 48 point og en finaleplads.

Landsmand Jason Brown leverede et rent kort program med triple flip, triple axel (q) og triple lutz-triple tåloop, og med flotte komponenter tog han en foreløbig 2. plads. Friløbet startede skævt ud med to fødder på quad salchow (<<) og fald på triple axel, men resten af programmet var bedre med 6 rene triple spring. I dette felt var dette nok til at sikre ham sølvet.

Russiske Evgeni Semenenko landede quad tåloop-triple tåloop og triple axel rent i det korte program, men han måtte sætte hånd og fod på isen på sin quad salchow. I friløbet måtte han kæmpe for nogle landinger, hvoraf det var tydeligst på triple axelen med stepout. Han fik dog landet tre quads og seks triple spring, og det var stærkt nok til at rykke ham op på bronze.

Landsmand Makar Ignatov havde et flot kort program med quad loop, quad tåloop-triple tåloop og triple axel. Hans friløbet var mere blandet med fald på quad loop (<) og stepout på triple axel - han fik dog stadig landet tre rene quads. Han endte på en samlet 4. plads.

Hjemmefavorit Keegan Messing måtte kæmpe lidt på triple axelen, men ellers var hans korte program stærkt med quad tåloop-triple tåloop og triple lutz. Hans friløb var dog desværre skuffende; især et hårdt fald på triple loop rystede ham, så han efterfølgende faldt på triple lutz og singlede en axel. De dyre fejl trak ham ned på en 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Nathan CHEN
USA
307.1811
2Jason BROWN
USA
259.5523
3Evgeni SEMENENKO
RUS
256.0152
4Makar IGNATOV
RUS
244.1745
5Keegan MESSING
CAN
238.34310
6Morisi KVITELASHVILI
GEO
232.87124
7Sota YAMAMOTO
JPN
225.7478
8Alexander SAMARIN
RUS
224.2089
9Conrad ORZEL
CAN
222.7596
10Keiji TANAKA
JPN
222.20612
11Tomoki HIWATASHI
USA
221.77117
12Roman SADOVSKY
CAN
217.731011

Se flere detaljer her.

Sui/Han er overlegne i deres Skate Canada 2021 sejr

Sui/Han udfører en koreografisk detalje i deres lange program i Vancouver.

Den blev ingenlunde en tæt kamp om parløbernes guld ved Skate Canada 2021, da favoritterne dominerede. De fleste andre par havde problemer, og derfor blev kampen om de andre medaljer tættere.

De regerende VM-sølvvindere Wenjing Sui og Cong Han var i en klasse for sig selv i dette felt; det kinesiske par leverede et rent kort program, hvorved de tog en behagelig føring. Den margin blev forøget efter et flot friløb med side-om-side triple tåloop-double tåloop-double tåloop samt kast triple flip og triple salchow og detaljerede koreografiske detaljer. De var dog ikke fejlfri, da hun faldt på side-om-side triple salchow (<). Parret kunne løbe med guldet med en margin på over 30 point!

Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin havde et atletisk kort program med eksplosiv koreografi, men hun havde et uventet fald efter dødsspiralen - alle deres tekniske elementer var dog rene. Friløbet var ambitiøst (med triple tåloop-triple tåloop-double tåloop), men en noget rodet affære med bl.a. et triple salchow fald fra hende, et usikkert løft og hånd på på kast triple flip. Samlet gjorde de dog nok til at holde fast på sølvet.

Amerikanske Ashley Cain-Gribble og Timothy LeDuc havde et skuffende kort program, da hun havde et hårdt fald på side-om-side triple salchow (<<). Duoen kom dog stærkt igen i friløbet med en næsten ren fremførelse - kun deres side-om-side spring var en smule underroterede. De kunne dermed rykke op og tage karrierens anden GP-bronzemedalje.

Vanessa James og Eric Radford var tilfredse med deres korte program, men mange småfejl åd af deres score. Deres friløb var også en blandet fornøjelse, da hun faldt på side-om-side triple tåloop (i planlagt kombination) og havde step-out og hånd på på kast triple lutz. De blev det top-placerede canadiske par med en 5. plads.

Tyske Minerva Fabienne Hase og Nolan Seegert lå på en flot 3. plads efter det korte program med en ren fremførelse. Parret kunne dog ikke genskabe magien i friløbet, da hun havde dårlige landinger på begge kast. Parret faldt til en samlet 5. plads. 

Samlet resultat

Se flere detaljer her.