torsdag den 4. november 2021

Gran Premio d'Italia 2021 forudsigelser - Herrer

Kagiyama udfører sit lange program ved Asian Open Figure Skating Trophy 2021.

Herrernes event ved Gran Premio d'Italia 2021 er svær at spå om; vi har to nogenlunde favoritter til top 2, men resten af feltet er yderst ustabilt og dermed uforudsigeligt.

Det bedste bud på guld er den 18-årige Yuma Kagiyama, som i hvert fald overraskede en smule, da han tog sølv ved VM 2021 - coronakrisen fratog ham dog også konkurrencemuligheder siden hans Junior VM-sølv i 2020. Den unge japaner er en all-around stærk løber med god præsentation og stærke spring, som inkluderer tre forskellige quads. Han startede sæsonen med en sejr ved Asian Open Trophy.

Et andet godt bud på guld - eller i hvert fald sølv - er Mikhail Kolyada, som tog en 5. plads ved VM 2021. Kolyada er en kvalitetsløber med stærkt grundløb og store spring, men hans eneste stabile quad er tåloopen. Han har tilføjet salchowen tilbage, men stabiliteten er der ikke endnu. Ved sæsonåbnerne Finlandia Trophy blev det til sølv efter to blandede løb.

Landsmand Dmitri Aliev har haft nogle blandede resultater siden sin EM-sejr i 2020, men med sin høje sværhed og solide præsentation er han også i stand til opnå høje scores. Han har denne sæson taget bronze ved Finlandia Trophy og sølv ved Budapest Trophy, omend han lavede store fejl ved begge konkurrencer.

Boyang Jin er to gange VM-bronzevinder, men han har lang tid kæmpet med sin stabilitet, og ved VM 2021 blev det til en yderst skuffende 22. plads. Han er i stand til udføre svære spring, men hvis de fejler, så tager hans komponenter et skarpt dyk. Ved sæsonåbneren Asian Open Trophy tog han bronze, dog med dyre fejl i friløbet.

Hold også øje med Petr Gumennik, Kazuki Tomono og Junhwan Cha, som alle har en eller flere GP-medaljer på resuméet. De kan være meget utilregnelige på isen, men i topform har de potentiale til at tage medalje. Gumennik vandt Denis Ten Memorial Challenge, Tomono tog en individuel 5. plads ved Japan Open, mens Cha endte på en 6. plads ved Asian Open Trophy i deres sæsonåbner.

Mine forudsigelser
1. Yuma Kagiyama JPN
2. Mikhail Kolyada RUS 
3. Dmitri Aliev RUS 
4. Boyang Jin CHN 
5. Petr Gumennik RUS 
6. Daniel Grassl ITA 
7. Deniss Vasiljevs LAT 
8. Kazuki Tomono 
9. Junhwan Cha KOR 
10. Gabriele Frangipani ITA 
11. Paul Fentz GER 
12. Yudong Chen CHN 

Se flere detaljer her.

Gran Premio d'Italia 2021 forudsigelser - Parløb

Sui/Han udfører deres korte program ved Skate Canada 2021.
 
Det ser umiddelbart ikke ud til at blive en tæt kamp om medaljerne i parløbernes event ved Gran Premio d'Italia.

Guldfavoritterne er uden tvivl de regerende VM-sølvvindere Wenjing Sui og Cong Han, som vandt forrige uges Skate Canada med en enorm margin. Det kinesiske par brillerer med detaljeret koreografi og eksplosive elementer, og i forhold til resten af feltet er de relativt stabile. Der er dog stadig plads til små forbedringer såsom hendes side-om-side triple salchow og nogle af parrets levels.

Landsmænd Cheng Peng og Yang Jin tog en 5. plads ved VM 2021, og deres samlet historik på GP'erne tæller hele syv GP-sølvmedaljer, så de er klare favoritter til sølvet i Torino. Deres største svaghed er hendes side-om-side spring, men deres parelementer score normalt højt. Duoen startede sæsonen med sølv ved Asian Open Figure Skating Trophy.

På hjemmebane er Nicole Della Monica og Matteo Guarise det klareste bud på bronze. De tog en 8. plads ved VM 2021, og de har tre GP-medaljer på resuméet. En tidligere skade betyder dog, at især hun er ustabil på side-om-side springene, og dette var også tydeligt ved sæsonåbneren Lombardia Trophy - som de dog vandt.

Outside shots til medalje er to unge russiske par, Alina Pepeleva og Roman Pleshkov samt Iuliia Artemeva og Mikhail Nazarychev. Det førstnævne par tog en 6. plads ved Skate America efter problemer med side-om-side springene. Det sidstnævnte par gør deres sæsondebut - de er Junior VM-bronzevinderne fra 2020.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN 
2. Cheng Peng / Yang Jin CHN 
3. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA 
4. Alina Pepeleva / Roman Pleshkov RUS 
5. Iuliia Artemeva / Mikhail Nazarychev RUS 
6. Annika Hocke / Robert Kunkel GER
7. Rebecca Ghilardi / Filippo Ambrosini ITA 
8. Sara Conti / Niccolo Macci ITA

Se flere detaljer her.