onsdag den 3. november 2010

Cup of China forudsigelser - Isdans

Italienske Federica Faiella og Massimo Scali gør deres sæsondebut ved Cup of China (Foto: Getty Images)

Sæsonens tredje Grand Prix Cup of China begynder nu på fredag i Beijing, Kina. Konkurrencen starter af med isdansernes korte dans.

De regerende VM bronzevindere Federica Faiella og Massimo Scali gør deres sæsondebut her. Parrets forrige sæson var særdeles succesfuld, da de vandt sølv ved EM og så selvfølgelig bronze ved VM. De tog bronze her sidste år, men de vil klart være guldfavoritter nu, men intet er sikkert, da vi ikke har set deres nye programmer endnu. De nye programmer er til hhv. "My Fair Lady" og en flamenco, og (desværre) har Faiella og Scali desuden bekendtgjort, at dette bliver den sidste sæson i deres karriere.

Deres største trusler er franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, der allerede har konkurreret tre gange denne sæson (og vundet guld alle tre steder). De har dog haft en smule problemer med deres korte dans til "Amélie", og ifølge rygter har de af denne grund kreeret en ny til "Dr. Zhivago (Lara's Theme)".

Det vil blive en hård kamp om bronze. De russiske Junior Verdensmestre fra 2007, Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev, har i de seneste år langsomt arbejdet sig op af ranglisten, og sidste sæson endte de på en 2. plads ved de russiske nationale mesterskaber, hvorved de kom til Vinter OL og VM, hvor de endte på en henholdsvis 15.- og 8. plads. Det bliver spændende at se, om parret kan gribe chancen og etablere sig som Ruslands isdansepar nr. 1. Vi har også Nora Hoffmann og Maxim Zavozin, der startede sæsonen ud med guld ved Ondrej Nepala og sølv ved Finlandia trophy. Derudover har vi Madison Hubbell og Keiffer Hubbell, der tog bronze ved forrige 4CC.

Kina sender tre isdansepar, og selvom jeg ikke tror at de har en chance for en podieplads, så hold alligevel øje med Xintong Huang og Xun Zheng, der endte på en overraskende 4. plads ved forrige 4CC. Parret håber sikkert på at forbedre deres 7. plads her fra sidste år.

Mine forudsigelser
GULD - Federica Faiella/Massimo Scali ITA
SØLV - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat FRA
BRONZE - Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev

Se hele deltagerlisten her.