tirsdag den 3. september 2013

Musik update: Alena Leonova

Alena Leonova udfører sit lange program ved VM 2013. (Foto: reuters)

VM sølvvinderen fra 2011 Alena Leonova havde noget af en hård sæson 2012-13, hvor hun bl.a. endte på en 7. plads ved de russiske mesterskaber, ikke kvalificerede sig til EM og tog en 13. plads ved VM 2013. Med kun to pladser til Vinter OL 2014 er turen til Sochi blevet så meget sværere.

Det nye korte program er til tangoen fra filmen Mr. and Mrs. Smith, formentlig "Assassin's Tango" af John Powell. Koreografi er af træner Nikolai Morozov.

Det lange program er til krigshesten over dem alle, nemlig Carmen af Georges Bizet. Isdanser Oksana Grishuk har hjulpet med koreografien.

Leonova skal deltage i Grand Prix'erne Skate Canada og NHK Trophy.

Kilde: rsport (russisk)

JGP Mexico Cup 2013

Sæsonens anden Junior Grand Prix er JGP Mexico Cup, som finder sted i Mexico City den 4-7. september. Der vil blive konkurreret i singles og isdans på junior niveau. Her er navnene, du skal holde øje med

Junior Herrer 
Canadiske Nam Nguyen har to JGP bronzemedaljer på resuméet og en 12. plads fra forrige Junior VM. Han har været plaget af dårlig springteknik, men denne ser forbedret ud efter skiftet til Brian Orser.

Amerikanske Nathan Chen imponerede med en høj score ved sin ene JGP-sejr forrige sæson, men benskader hindrede ham resten af sæsonen. I topform vil han være i stand til at tage guldet med en stor margin.

Ryuju Hino har hele fem JGP-medaljer på resuméet, deriblandt bronze fra forrige JGPF, men det blev kun til en 10. plads ved Junior VM. Han har springene, men skal stadig forbedre sine præsentation.

En underdog kan være sydkoreanske June Hyoung Lee, der har en JGP bronzemedalje tilbage fra 2011. 

Junior Damer
Igen gør mange lovende piger deres JGP-debut. Den amerikanske juniormester Polina Edmunds vandt i foråret Gardena Spring Trophy og har også set stærk ud ved sommerkonkurrencerne. Især præsentationen er god for en junior, men hun forsøger også de svære spring. Landsmand Mariah Bell er den amerikanske nationale junior sølvvinder.

Sydkoreanske Da Bin Choi tog bronze ved de sydkoreanske seniormesterskaber og startede denne sæson ved at tage bronze ved Asian FS Trophy (junior). Hun kan dog godt have problemer med underrotationer.

Alsu Kaiamova og Natalia Ogoreltseva endte på en hhv. 9.- og 13. plads ved de russiske seniormesterskaber. Internationalt er de helt uprøvede, men får de udført deres ambitiøse spring, er en podieplads ganske mulig.

Rika Hongo har JGP-sølv og en 9. plads fra Junior VM forrige sæson. Potentialet er der, men der mangler stadig noget finpudsning på spring og præsentation.

Isdans
Vi har to favoritter til guldet. Canadiske Madeline Edwards og Zhao Kai Pang tog to JGP-bronzemedaljer forrige sæson, men adskillige fald i fridansen ved Junior VM betød en skuffende 12. plads.

Amerikanske Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker har har en JGP-sølvmedalje, og det blev til en 7. plads ved Junior VM

Bronzekampen ser ud til at være mellem italienske Sofia Sforza og Francesco Fioretti og russiske Sofia Evdokimova og Egor Bazin.

Tidsplan, dansk tid (Mexico City er 7 timer bagud)

Torsdag den 5. september
23:30-00:45 - Isdans: kort dans

Fredag den 6. september
01:30-04:25 - Herrer: kort program
21:30-01:40 - Damer: kort program

Lørdag den 7. september
02:00-05:25 - Herrer: langt program
19:45-21:10 - Isdans: fridans
21:45-02:20 - Damer: langt program

Se det på TV eller internet?
Alle videoer vil med få minutters forsinkelse blive uploadet på ISU's Youtube kanal.

Se flere detaljer her.