onsdag den 6. marts 2019

Junior VM 2019 forudsigelser - Damer

Shiraiwa, Trusova, You og Shcherbakova er blandt medaljekandidaterne.

Den regerende JGPF-vinder og Junior VM-sølvvinder Alena Kostornaia har trukket sig fra World Junior Figure Skating Championships 2019, og dermed åbner podiet sig for de ikke-russiske piger.

Favorit må være den forsvarende juniorverdensmester Alexandra Trusova, som vandt begge sine JGP'er før det blev til sølv ved Finalen og de russiske seniormesterskaber. Hun forsvarede sin nationale juniortitel ved at lande to quad tåloops i friløbet. Med hendes stabilitet og sværhedsgrad bliver hun svær at slå.

Landsmand Anna Shcherbakova er med quad lutz i sit repertoire den eneste dame i feltet, som kan slå Trusova. Shcherbakova vandt begge sine JGP'er og overraskende nok de russiske seniormesterskaber men hun har udvist svaghed, som da hun endte på en 5. plads ved JGPF.

Kseniia Sinitsyna har kun konkurreret internationalt én gang, ved en JGP hvor det blev til bronze. Hun blev dog den russiske førstereserve ved hjælp af sin 4. plads ved de russiske juniormesterskaber. Der er ingen quad i hendes repertoire, men til gengæld har hun flere 3-3 kombinationer i anden halvdel.

Japan sender en trio med sværhed og præsentation til at tage medalje, omend de ikke har helt samme stabilitet som russerne. Yuna Shiraiwa har løbet senior denne sæson med en 4. og 5. plads ved GP'erne. Hun har solide - omend lidt små - spring, og derfor rammer underrotationer hende engang i mellem.

Yuhana Yokoi endte på en 6. plads ved sidste Junior VM, og denne sæson blev til bronze og en 6. plads ved JGP'erne. Hun har også fin sværhed planlagt, men hun har for vane at lave fejl i det korte program og så komme tilbage i friløbet. Tomoe Kawabata tog 5. pladser ved sine JGP'er - hun har flotte store spring, men stabiliteten mangler stadig.

Fra Sydkorea har vi Young You og Haein Lee, som begge har taget én JGP-bronze hver denne sæson. Young tog en 9. plads ved forrige Junior VM, men hun har sidenhen arbejdet på sine underrotationer, og denne sæson er det blevet til tre internationale sejre.

USA sender Hanna Harrell og Ting Cui, som tog en fin 4. og 5. plads ved de amerikanske seniormesterskaber. Især Cui har et stort scoringspotentiale pga. sine flotte spring, omend hun desværre altid ser ud til at bombe et segment per konkurrence.

Mine forudsigelser
1. Alexandra Trusova RUS
2. Anna Shcherbakova RUS
3. Kseniia Sinitsyna RUS
4. Young You KOR
5. Yuna Shiraiwa JPN
6. Yuhana Yokoi JPN
7. Ting Cui USA
8. Haein Lee KOR
9. Tomoe Kawabata JPN
10. Ekaterina Ryabova AZE

Se flere detaljer her.

Junior VM 2019 forudsigelser - Isdans

Ushakova/Nekrasov, Khudaiberdieva/Nazarov og Shevchenko/Eremenko er favoritter i isdans.

Også i isdans er Rusland favoritter til medaljerne ved World Junior Figure Skating Championships 2019, men i denne disciplin virker det dog til, at andre nationer har en bedre chance for at komme på podiet.

Favoritter må være Sofia Shevchenko og Igor Eremenko, som tog en 5. plads ved sidste Junior VM. Denne sæson tog de guld og sølv ved JGP'erne, før det blev en snæver sejr ved Finalen. De er dermed på en støt opadgående kurve, men de har ingen margin for fejl.

De regerende Junior VM-bronzevindere Arina Ushakova og Maxim Nekrasov havde en stærk sæsonstart med to JGP-sejre, men de blev slået af Shevchenko/Eremenko ved JGPF og de russiske juniormesterskaber og måtte nøjes med sølv. De er favoritter til sølv, men de kan sagtens true til guldet.

Det tredje russiske par Elizaveta Khudaiberdieva og Nikita Nazarov vandt også begge deres JGP'er, før det blev til bronze ved Finalen. De er små favoritter til bronze, men de har nok størst chance for at blive skubbet af podiet.

Marjorie Lajoie og Zachary Lagha tog en 4. plads ved både sidste Junior VM og JGPF - begge gange missede de bronze med under ét point, så det canadiske par er uden tvivl sultne efter mere. Nøglen bliver uden tvivl at ramme deres levels.

Amerikanske Avonley Nguyen og Vadym Kolesnik tog sølv og guld ved JGP'erne, men de tabte lidt pusten med en 5. plads ved JGPF og sølv ved de amerikanske juniormesterskaber. Parret har en superb fridans, men de taber ofte point i deres rytmedans.

Landsmænd Caroline Green og Gordon Green endte på en 6. plads ved forrige Junior VM. De skippede denne sæsons JGP'er pga. sygdom, men de kom igen med to Senior B-sejre og guldet ved de amerikanske juniormesterskaber.

Mine forudsigelser
1. Sofia Shevchenko / Igor Eremenko RUS
2. Arina Ushakova / Maxim Nekrasov RUS
3. Elizaveta Khudaiberdieva / Nikita Nazarov RUS
4. Marjorie Lajoie / Zachary Lagha CAN
5. Caroline Green / Gordon Green USA
6. Avonley Nguyen / Vadym Kolesnik USA
7. Maria Kazakova / Georgy Reviya GEO
8. Eliana Gropman / Ian Somerville USA
9. Darya Popova / Volodymyr Byelikov UKR
10. Loicia Demougeot / Theo Le Mercier FRA

Se flere detaljer her.