torsdag den 4. november 2010

Cup of China tidsplan

Cup of China finder sted i Beijing, Kina, som er 7 timer foran vores tidszone.

Tidsplan, dansk tid

Fredag den 5. november
07:45 - Isdans: kort dans
09:30 - Damer: kort program
11:25 - Herrer: kort program
13:20 - Parløb: kort program

Lørdag den 6. november
07:00 - Isdans: fridans
08:55 - Damer: langt program
11:05 - Herrer: langt program
13:35 - Parløb: langt program

Søndag den 7. november
07:30 - Gallafremvisning

På TV og internet?
Jeg er desværre ikke hjemme under konkurrencen, så jeg ville ikke kunne give updates på konkurrencen (og linke eventuelle gratis live stream af konkurrencen). Det er dog sikkert, at intet dansk TV viser konkurrencen. Men prøv russiske NTV (prøv her). Den kinesiske sportskanal CCTV 5 plejer at vise konkurrencen, og som regel kan man finde et gratis stream på nettet. Brug Google.

Se mere info på den officielle hjemmeside her.

Cup of China forudsigelser - Parløb

Qing Pang og Jian Tong er de overvældende favoritter til at snuppe guldet ved Cup of China. (Foto: Getty Images)

Vi er nu nået så langt i Grand Prix'erne, at vi har adskillige par, som allerede skal til at deltage i deres sæsons anden Grand Prix.

De overvældende favoritter til guldet her er Qing Pang og Jian Tong, der for nyligt vandt NHK Trophy med en behagelig margin. Der skal simpelthen gå meget galt (fx. skade) for at de regerende Verdensmestre ikke sejrer igen, denne gang på hjemmebane. Skulle det utænkelig ske, så er det rart at vide, at en top 4 placering vil være nok for dem til at gå videre til Finalen, som også afholdes i Kina.

Mere uforudsigelig bliver seniordebutten fra deres landsmænd, de regerende Junior Verdensmestre Wenjing Sui og Cong Han. De to talenter har lige snuppet sølv og guld ved JGP'erne og har allerede kvalificeret sig til Junior Finalen. Seniorniveau er dog noget anderledes, da det har andre krav, bl.a. er det lange program et halv minut længere og indeholder et ekstra løft.

Russiske Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze kommer med guld fra sidste uges Skate Canada og vil helt sikkert være favoritter til at placere sig på podiet, selvom en fjerdeplads også vil være nok til at kvalificere dem til Finalen for første gang. En ulempe de har i forhold til de andre par kunne være udmattethed og jetlag, da de som sagt lige kommer fra Canada.

Amerikanske Amanda Evora og Mark Ladwig gør deres sæsondebut her, og efter en succesfuld sæson med en tur til både Vinter OL og VM vil de helt sikkert være en medaljetrussel. Efter deres tidligere træningsmakkere Denney og Barretts skuffende placering ved NHK Trophy, kunne disse to måske gøre sig bemærket som tidlige favoritter til den nationale titel. Deres landsmænd Caitlin Yankowskas og John Coughlin, der endte på en tæt 4. plads ved NHK Trophy, deltager også.

Hold desuden øje med italienske Nicole Della Monica og Yannick Kocon, der startede deres sæson med sølv ved Coupe De Nice, og canadiske Kaleigh Hole og Adam Johnson, som gør deres seniordebut her.

Mine forudsigelser
GULD - Qing Pang/Jian Tong CHN
SØLV - Amanda Evora/Mark Ladwig USA
BRONZE - Lubov Iliushechkina/Nodari Maisuradze RUS

Se hele deltagerlisten her.

Cup of China forudsigelser - Herrer

Den regerende VM bronzevinder Brian Joubert gør sin sæson Grand Prix debut ved Cup of China. (Foto: Getty Images)

Ligesom ved de andre Grand Prix'er er herrernes felt her meget dybt, omend de fleste har været plaget en del af upålidelige fremførelser.

Den regerende VM bronzevinder, franske Brian Joubert, havde en meget svingende olympisk sæson, hvor han endte på en katastrofal 16. plads ved Vinter OL. Denne sæson er han dog startet godt ud med en sejr ved French Masters, hvor især hans koreografi så ud til at have forbedret sig en del. Joubert plejer dog for det meste at placere skidt ved sin sæsons første Grand Prix, men det plejer som regel at være, når den afholdes i hjemlandet, så måske han klarer det godt her.

En anden herre, der lige har haft en skidt sæson, er tjekkiske Tomas Verner. Verners fremførelser formåede på en eller anden måde at blive værre og værre indtil han trak sig fra VM. Denne sæson bliver forhåbentlig bedre, da han har skiftet træner, og efter sigende skøjtede han solidt ved en lokal konkurrence i Canada.

Japanske Takahiko Kozuka havde ikke en hel så elendig sæson som de to ovenstående, men han endte dog med at skuffe ved VM, efter et dårligt langt program trak ham fra en 4. plads til en samlet 10. plads. I modsætning til de to ovenstående vil Kozuka have mere konkurrence ved de nationale konkurrencer for at komme til VM, så en solid Grand Prix sæson er helt sikkert et plus. Hans landsmand Tatsuki Machida, der lige har vundet Nebelhorn Trophy, er også en stor trussel til en medalje her. Dette er hans senior Grand Prix debut.

Derudover har vi italienske Samuel Contesti, der ved sidste års Cup of China endte på en 4. plads, og som lige har taget bronze ved Finlandia Trophy. Russiske Sergei Voronov, der vandt bronze her sidste år, men senere havde katastrofale fremførelser ved EM, som kostede ham turen til Vinter OL og VM, vil også håbe på at starte sæson godt ud. Tyske Peter Liebers, der lige har taget bronze ved Nebelhorn Trophy, deltager også.

USA er repræsenteret af Brandon Mroz og Ross Miner. Mroz, der gør sin sæsondebut her, havde en skuffende forrige sæson. Miner har lige deltaget ved NHK Trophy, hvor han endte på en 9. plads.

Mine forudsigelser
GULD - Brian Joubert FRA
SØLV - Takahiko Kozuka JPN
BRONZE - Tomas Verner CZE

Se hele deltagerlisten her.

Cup of China forudsigelser - Damer

Japanske Akiko Suzuki vil kæmpe om at forsvare sin titel ved Cup of China.

Damernes felt her rummer en del store navne. Først har vi den regerende mester Akiko Suzuki, der overraskede alle sidste sæson, da hun tog guld her. Hun startede sæsonen solidt ud med en sejr ved Finlandia Trophy, men hendes tendens til fejl i det korte program kan koste hende dyrt. Hendes største konkurrence vil nok komme fra landsmanden Miki Ando. Ando skøjtede solidt ved Japan Open, og det vil her blive spændende at se, om hun drager fordel af de nye regler og prøver sin førhen solide 3lutz-3tåloop kombination. Lander hun alle sine spring, vil hun være svær at slå.

En anden favorit vil være Mirai Nagasu, der her sidste år vandt det korte program, men efter et usikkert langt program røg helt ned på en 5. plads. Noget lignende skete ved VM, og sammenlagt med en nylig fodskade er det umuligt at forudsige hvordan hun vil klare sig. Nagasu vil dog nyde stor fordel af de nye underrotationsregler, der giver 70% basisværdi for underroterede, men ikke nedgraderede spring.

Alena Leonova har også været ramt af upålidelige fremførelser, da hun i starten af sæsonen endte på en skuffende 3. plads ved Finlandia Trophy, hvorefter hun vandt guld ved Coupe De Nice. Leonova vandt medaljer ved begge sine Grand Prix'er forrige sæson, men det var til dels på grund af nedsmeltninger fra favoritterne, så hun skal skøjte solidt her for at endte på podiet (med mindre nedsmeltninger sker igen).

Hold desuden øje med Min-Jung Kwak, Amanda Dobbs og Kristiene Musademba, der alle gør deres senior Grand Prix debut her.

Mine forudsigelser
GULD - Miki Ando
SØLV - Akiko Suzuki
BRONZE - Mirai Nagasu

Se hele deltagerlisten her.