lørdag den 18. april 2015

World Team Trophy 2015 - samlet holdresultat

Podiet ved World Team Trophy 2015 (foto: EFE).

World Team Trophy 2015 sluttede i dag, og det blev en neglebidende konkurrence til enden.

For tredje gang i konkurrencens historie kunne USA snuppe holdsejren, og det skyldes selvfølgelig deres all-around styrke i de fire discipliner - derudover klarede de i nogle segmenter bedre end forventet.

Rusland tog sølv, og faktisk var de kun ét point bagud USA. Under det gamle format havde de faktisk taget guld, men de kan trøste sig med, at de dog endelig kom på podiet.

Værtsnation Japan kunne tredje gang snuppe bronze. Trods sidstepladser i både parløb og isdans gjorde deres singles løbere altså nok til at komme på podiet og endda med en god margin.

Team Canada tog en 4. plads trods særdeles stærke placeringer i parløb og isdans. Dette vægtes dog ikke så højt som singles, og her skuffede Canada med lave placeringer.

Kina tog en 5. plads. De havde nogle topplaceringer, men tre sidstepladser i singles skadede. Frankrig var stærke i isdans, men de kunne simpelthen ikke konkurrere med de andre nationer i de tre andre discipliner, og det medførte en 6. plads.

Samlet holdresultat

Se flere detaljer her.

Tuktamysheva lander triple axel og vinder det lange program ved WTT 2015

Tuktamysheva udfører sit lange program ved World Team Trophy 2015 (foto: Getty).

Konkurrencen ved World Team Trophy 2015 sluttede i dag med damernes lange program. Du kan se hele konkurrencen på replay her.

Verdensmester Elizaveta Tuktamysheva lagde ud med en flot triple axel, som modtog hele 10.50 point. Hun fulgte op med fem rene triple spring inklusiv en triple tåloop-triple tåloop i anden halvdel, men hun mistede nogle point med en singlet loop. En score på 134.21 point var dagens bedste.

Landsmand Elena Radionova løb også et stærkt program med syv rene triple spring inklusiv to triple-triple kombinationer. Hun havde dog to ukarakteristiske fejl, da hun var usikker på en double axel og kombinationspiruette. En score på 129.73 point gav hende en 2. plads.

Satoko Miyahara leverede et nær rent program. Hendes triple flip blev kendt underroteret, men hun landede seks andre triple spring inklusiv to double axel-triple tåloop kombinationer i anden halvdel. Hun tog en 3. plads med et nyt personligt bedste på 129.12 point.

Ashley Wagner havde et ganske solidt løb, hvor den største synlige fejl var step-out på den afsluttende triple (f)lutz. Hun mistede dog en del point, da bagenden på begge triple-triple kombinationer blev kendt underroterede, og hun derfor kun kredit for fire rene triple spring. En score på 126.96 point gav hende en 4. plads.

Vinderen af det korte program Gracie Gold kunne ikke helt gentage succesen. Hun lagde ud med et fald på triple lutz i planlagt kombination og havde to andre usikre landinger. Hendes score på 124.29 point var dog rigeligt til en 5. plads, som sikrede USA holdsejren.

Kanako Murakami havde et blandet løb; hun fik kredit for kun tre triple spring, da hun poppede nogle spring - derudover havde hun også nogle lidt usikre piruetter. En score på 113.32 point betød en skuffende 6. plads.

Zijun Li måtte kæmpe for nogle landinger, men løb umiddelbart et solidt løb. Dog blev hele tre spring kendt underroterede, hvilket resulterede i en skuffende score på 103.67 point og 7. plads.

Duhamel/Radford tager snæver sejr i det lange program ved WTT 2015

Duhamel/Radford udfører en baglæns udvendig dødsspiral (foto: EFE).

Dag 3 af World Team Trophy 2015 begyndte med parløbernes lange programmer. Du kan se hele konkurrencen på replay her.

Efter et lidt skuffende kort program kom Meagan Duhamel og Eric Radford godt igen i det lange; highlights var triple twist, side-om-side triple tåloop-double tåloop-double tåloop og kast triple lutz. De var dog ikke fejlfrie, da hun havde hånd på side-om-side triple lutz og faldt på kast quad salchow. En score på 140.70 point var akkurat dagens bedste.

Wenjing Sui og Cong Han havde et stærkt løb med quad twist, side-om-side triple tåloop-double tåloop-double tåloop samt kast triple flip og triple salchow. De mistede dog point, da hun doublede på side-om-side salchow og et par elementer fik lave levels. Kineserne opnåede faktisk dagens bedste programkomponenter, men deres score på 139.73 point var dagens andenhøjeste.

Det blev også tæt om tredjepladsen. Alexa Scimeca og Chris Knierim havde et stærkt løb med quad twist, side-om-side triple salchow og double axeler samt kast triple flip. Den eneste større fejl var en usikker kast triple loop. Et nyt personligt bedste på 127.87 point var nok til en flot 3. plads.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde en skidt start, da hun faldt på en triple tåloop (<), men de kom godt igen med to double axeler i sekvens og kast quad salchow. Duoen virkede dog lidt trætte, hvilket nok medførte til nogle lave levels og step-out på kast triple loop. Deres score på 127.07 point betød en skuffende 4. plads efter amerikanerne.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres fik landet tre side-om-side triple spring, omend med rodede landinger. Derudover havde de problemer med begge kast inklusiv et fald på kast triple flip. De tog en 5. plads med 109.31 point.