tirsdag den 1. januar 2013

Fyrværkeri af kostumer!

Godt nytår! Jeg håber, at I er kommet godt ind i det nye år og er parate til den sidste halvdel af kunstskøjteløbssæson 2012-13. Der har denne nat været masser af farver på nattehimlen i form af festligt fyrværkeri, men nu er det på tide, at der på bloggen kommer fokus på farverne på isen.

De seneste sæsoner har sort vundet stort indpas - især hos herrerne og i isdans. Ikke-farven er selvfølgelig klassisk og et sikkert hit, men den kan til tider være en smule sikker og kedelig. Heldigvis har damerne denne sæson ikke været bange for at bruge hele farvepaletten.

Grøn


Grøn er en meget undervurderet farve på isen, og jeg ved ikke helt hvorfor: de tre damer foroven er henrivende i farven. Overtroen er vist, at farven bringer uheld (på isen) - måske der er noget om snakken, da jeg ikke kan huske, hvornår "grøn" sidst har vundet et større mesterskab. Forhåbentlig bliver der snart ændret på dette.

Pink


Pink, rosa og lyserød er den ultimative pige-farve og har derfor altid været populær hos de yngre damer. Folk har delte meninger om farven; nogle synes at den er for barnlig, men hvis man ikke kan slippe sin indre prinsesse fri på isen, hvornår kan man så?

Lilla


Lilla er en personlig favorit og er i min mening underbrugt i kunstskøjteløb, omend jeg fornemmer, at farven har vundet større indpas på det seneste. Forståeligt nok, for lilla er stilfuld og udstråler noget royalt uden at blive kedelig som sort.

Blå


Blå er (sammen med rød) topfarven hos damerne. Farven er let at bære, giver en kølig elegance og de tre ovenstående damer viser, at blå bestemt ikke behøver at være kedeligt. Overtroen er også, at blå giver held ved Vinter OL: de seneste fire guldvindere hos damerne har båret en blå(lig) kjole i deres lange programmer.

Teal


Teal er den turkise grøn-blålige farve, som jeg har set poppe op oftere og oftere. Måske fordi den virker mere moderne og feminin end blå, men knap så uheldig som grøn? Pæn er den i hvert fald.

Rød


Rød symboliserer styrke, passion, kærlighed og varme, og så står farven i virkelig god kontrast til isen. Det er ikke et under, at farven er populær i alle fire discipliner. Mange verdensmestre i kunstskøjteløb har båret rød i deres sejre.

Gul/Orange


Ligesom i den virkelige verden er farverne på det gul-orange spektrum ikke de mest populære. Det kræver i hvert fald selvsikkerhed (og en smule kulør) at bære farven. Risikoen kan dog oftest betale sig, da Ashley Wagner's gule kjole til det lange program er sæsonens mest omtalte (på den gode måde).

Hvid


Hvid er en svær farve at bære på isen af to grunde: man let kan falde i ét med isen, og kostumet kan komme til at ligne lingeri. Hemmeligheden er at tilføje et hint af farve og måske undgå blonder.

Sort


Klassikeren sort behøver ikke at fortolkes klassisk. De tre ovenstående damer (og piger) giver deres kostumer et moderne snert med utraditionelle snit og et pop af pangfarve.

Har du en yndlingsfarve på isen?