onsdag den 9. november 2016

Trophée de France 2016 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Gilles/Poirier og Hubbell/Donohue er favoritterne i isdans.

Isdansernes konkurrence ved Trophée de France 2016 er den disciplin, hvor værtsnation Frankrig har chance for guld - ikke desto mindre er feltet stadig stærkt, så kampen om de resterende medaljer kan blive stor.

Favoritter er selvfølgelig de to gange regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som vandt denne GP-titel for to år siden (de deltog ikke forrige år pga. hendes hjernerystelse). Franskmændene er kendt for deres ubesværede og sanselig tilstedeværelse på isen, og de modtog enorme scores ved deres sæsondebut French Master's i oktober. I international konkurrence vil deres scores nok være lavere, men med deres sædvanlige løb burde guldet være deres.

Sølv virker mere åben. Piper Gilles og Paul Poirier har denne sæson to bronzemedaljer på resuméet, senest ved Skate Canada hvor de opnåede høje scores. Parret er kendt for deres unikke stil, og de er normalt altid pålidelige på de tekniske elementer. Parret skal tage sølv her for andet år i træk, hvis de vil gøre sig det mindste håb om en finaleplads.

Madison Hubbell og Zachary Donohue er også sølvkandidater, og ved deres første GP Skate America tog de sølv, omend med lavere scores end Gilles/Poirier modtog ved deres. Især deres korte dans har været lunken modtaget af dommerne, men parret har løbende tweaket på dansen, så de har nok højere potentiale for forbedringer.

Russiske Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin leverede nogle lidt upolerede danse ved Skate America og fik som resultat en skuffende 5. plads. Duoen har døjet med skader i off-sæsonen, så med mere træning under bæltet har de måske et outside shot til en medalje, såfremt de kan udføre nogle stærke løb.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
3. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
4. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS
5. Isabella Tobias / Ilia Tkachenko ISR
6. Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac FRA
7. Alexandra Nazarova / Maxim Nikitin UKR
8. Lorenza Allessandrini / Pierre Souquet FRA
9. Viktoria Kavaliova / Yurii Bieliaiev BLR
10. Courtney Mansour / Michal Ceska CZE

Se flere detaljer her.

Trophée de France 2016 forudsigelser - Parløb

Savchenko/Massot, Tarasova/Morozov og Zabiiako/Enbert er blandt favoritterne (foto: Getty).

Parløbernes felt ved Trophée de France 2016 er nede på kun seks par grundet skader, men vi har stadig meget potentiale i feltet. Fælles for flertallet er nok at de vil forbedre på deres undervældende fremførelser ved deres første Grand Prix.

Favoritter er VM-bronzevinderne Aliona Savchenko og Bruno Massot, som har to sejre under bæltet denne sæson, senest ved Rostelecom Cup. Her havde de dog dyre fejl på både spring og kast, og lignende fejl her kan måske gøre dem sårbare, hvis andre par leverer. Parret har dog råd til et par fejl, da de med kast triple axel og quad salchow har en vis margin til fejl.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov var favoritter til at vinde Skate America, men alvorlige fejl i det lange program medførte lidt skuffende bronze. Russerne er kendt for deres rene og eksplosive teknik, og med rene løb har de kan uden tvivl lægge pres på det tyske par.

Landsmænd Natalia Zabiiako og Alexander Enbert havde to flotte løb ved Rostelecom Cup, hvor de over forventning kunne snuppe sølv. Parret forsøger ikke de svære quads som mange andre i feltet, men deres pålidelighed kan måske bringe dem på podiet igen, hvis de andre par som så ofte har problemer med de store elementer.

På hjemmebane har vi Vanessa James og Morgan Cipres, som håber på en medalje. Franskmændene forsøger svære tekniske elementer, men de kan til tider lade en fejl blive til mange, og dette skete ved Skate America, hvor de tog en 4. plads. Hvis de kan gentage deres løb fra Autumn Classic, har de dog en god chance for medalje.

Hold også øje med Marissa Castelli og Mervin Tran, selvom de endte på en kun 7. plads ved Skate America - dog mindre end 3 point fra James/Cipres. Parret har god præsentation og grundløb til at score højt, men de kæmper ofte med at lande både spring og kast.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
4. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
5. Marissa Castelli / Mervin Tran USA
6. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT

Se flere detaljer her.