torsdag den 4. februar 2010

Tessa Virtue og Scott Moir - Kostumer

Det canadiske isdansepar Tessa Virtue og Scott Moir er endnu et par, der ikke har sparet på udgifterne til kostumerne i år. Men Vinter OL skal trods alt afholdes i hjemlandet, så de skal selvfølgelig være nogle gode (og moderigtige) repræsentanter.

Den obligatoriske dans: Golden Waltz


Trophée Eric Bompard 2009

Tessa Virtue og Scott Moir er i uvant isdansestil ikke et par med hang til overgjorte kostumer. Ved deres første Grand Prix bar de begge to relativt simple sorte kostumer. Moir var som altid elegant i sit jakkesæt med "pingvinhale", mens Virtue bar en stropløs satinkjole. Jeg elsker hvordan hun har tilføjet lidt bling i form af en broche på brystet, hængeøreringe og en spænde i håret. Hun måtte dog godt have droppet armvarmerne.

Bedømmelse: 7.50/10.00

Den obligatoriske dans: Tango Romantica

Skate Canada 2009

Ved deres anden Grand Prix var den obligatoriske dans en tango, ergo de havde røde og sorte kostumer på. Virtues kjole var utrolig smuk, da det plisserede skørt bevægede sig så let, mens parret gled over isen. Den røde farve var selvfølgelig smuk mod hendes blege hud og mørke hår, og så klager jeg aldrig over lidt bling, denne gang nogle sølvsten ved udskæringen. Moirs skjorte var halvgennemsigtig med et slags bladmønster på. Interessant, men stadig underspillet nok til min smag.

Bedømmelse: 8.00/10.00


De canadiske nationale mesterskaber 2010

Ved de nationale mesterskaber var den obligatoriske dans igen Tango Romantica, så Moir havde sit gamle kostume på, men Virtue havde valgt et nyt kostume. Hendes one-shoulder kjole ligner ikke en typisk isdanskjole pga. det stive stof og den korte længde, men ikke desto mindre elsker jeg den. Den rustrøde farve og tyllen er lige mig, men det netstrømperne er dog ikke (heldigvis var de finmaskede).

Bedømmelse: 8.25/10.00

Originaldansen
Musik: Spansk flamenco "Farrucas" af Pepe Romero

Trophée Eric Bompard 2009 og Grand Prix Finalen 2010

I originaldansen fortsatte parret deres kærlighedsaffære med sort. Billedet kan slet ikke portrættere hvor dramatisk Virtue skørt er: Virtue flagrer med det sorte, lange satinskørt med stor dramatisk effekt under dansen. Blondeoverdelen med den dybe rygudskæring er smukt lavet, og jeg elsker hvordan frynserne på hendes skuldre matcher øreringene. En rød blomst i håret fuldender looket. Moir komplimenterer Virtue perfekt med sort vest, hvid flæseskjorte og tilbageslikket hår.

Bedømmelse: 8.50/10.00


Skate Canada 2009

Ved Skate Canada bar Virtue en lignende version, men denne gang var overdelen af hvid blonde, og der var tilføjet et ekstra rødt underskørt. Meget dramatisk, men ikke på den gode måde: Skørtet blev så tungt (det lignede en borddug), at Virtue næsten faldt TO gange. Jeg er heller ikke vild med den blondenoverdelen med sorte perler, da den ikke virker så "sexet" som den forrige.

Bedømmelse: 6.00/10.00


De canadiske nationale mesterskaber

Den sidste kjole blev en sammenblanding af det bedste fra de to forrige kjoler: den sorte blondeoverdel og det røde satinskørt. Selvfølgelig er skørtet vidunderligt i bevægelse, og kostumet ligner virkelig én kjole, da skørtet og overdelen hænger sammen via blondernes graduering i skørtet. Jeg håber, at de beholder disse kostumer til OL!

Bedømmelse: 9.50/10.00

Fridansen
Musik: "Symphony No. 5 - Adagietto" af Gustav Mahler

Trophée Eric Bompard 2009

Mahler skrev vist dette stykke musik som frieri til sin kone, og ganske passende portrætterer Virtue og Moir et nyforelsket/-gift par. Moir er minimalistisk i sine sorte bukser med tilhørende hvide skjorte med plisseringer, mens Virtue bærer en hvid (brude)kjole. Jeg elsker skørtet med de mange lag og slidsen, men blondeoverdelens udskæring er ikke helt flatterende, og som sagt er jeg ikke fan er gennemsigtigt hudfarvet stof.

Bedømmelse: 7.00/10.00


Skate Canada 2009

Bryllupstemaet fortsatte ved Skate Canada, men tingene gik i den forkerte retning. Skørtet var for rodet, overdelen var for rynket og er det en iturevet guldblomst på overdelen? Desuden virkede stoffet billigt og nylonagtig i bevægelse, især når man sammenlignede det med deres andre kostumer. Heldigvis havde Moir valgt at beholde sit gamle kostume.

Bedømmelse: 5.00/10.00


Grand Prix Finalen 2009 og De canadiske nationale mesterskaber 2010

Virtues kostume blev ikke meget bedre ved de to seneste konkurrencer. Skørtet består af al for meget tyl og sidder alt for højt på hendes talje, så hun ser tyk/gravid ud. Kjolens snit gør også chancerne for "uheldige" skørt-over-hoved-løft mulige (se billedet til venstre). Jeg kan dog godt lide den støvede farve og kjolens overdel (pailletter!).

Bedømmelse: 6.00/10.00

P.S. Har Virtue og Moir ikke bare det mest elegante navn?

Endnu en skandale?

Oksana Domnina og Maxim Shabalin udfører deres originaldans ved EM. (Foto: daylife.com)

Som sagt ville det ikke være kunstskøjteløb uden en slags skandale, og dette Vinter OL's skandale ser ud til at handle om Oksana Domnina og Maxim Shabalins originaldanskostumer. Til deres originaldans (dette års tema er folkedans) har de valgt at udføre en aboriginal folkedans, og deres karikerede kostumer har bragt de australske aboriginalers sind i kog. (P.S. isdanseparret vil beholde deres folkedans til OL, men der er rygter om, at de måske vil ændre lidt på kostumerne).

Læs mere på:
  • "Skaters' native dance routine draws ire" (CTV Olypics)
  • "Olympic Games' tortured relationship with fashion won't change in Vancouver" (The Washington Post)
Personligt set er jeg bare fornærmet over, hvor gavmilde dommerne har været mod deres skøjteløb (Domnina og Shabalin vandt EM). Så er det jo ingen overraskelse, at INGEN tager isdans alvorligt...