onsdag den 11. december 2019

Fejlfri Kostornaia tager guldet ved GPF 2019

Alena Kostornaia udfører sit lange program til "Twilight".

Det tekniske niveau nåede hidtil usete højder hos damerne ved Grand Prix Final 2019/20 i kunstskøjteløb, hvor adskillige triple axeler og quads blev forsøgt (og landet).

Første-seedede Alena Kostornaia var nerver af stål, da hun i det korte program var fejlfri med triple axel, triple lutz og triple flip-triple tåloop. Med en SP rekord på 85.45 point kunne hun dermed tage en solid føring. Perfektionen fortsatte i friløbet, hvor hun landede to triple axeler og seks andre triple spring rent. Hendes samlede score på 247.59 point var også en ny rekord, og Kostornaia tilhører nu en fin klub af damer, som har vunder JGPF og GPF back-to-back.

Den russiske mester Anna Shcherbakova leverede sit hidtil bedste korte program med double axel, triple flip og triple lutz-triple loop, og et personligt bedste på 78.27 point gav hende en solid 3. plads. I friløbet forsøgte hun tre quads, og her blev det til en flot quad lutz-triple tåloop, men hun faldt på en ny quad flip; den anden quad lutz blev kendt underroteret. De andre triple spring var flotte, og med en sejr i segmenetet kunne hun rykke op til sølv.

Trioen blev rundet af med deres træningsmakker Alexandra Trusova, som forsøgte vanvittige layouts; i det korte program faldt hun dog på triple axel (<), og fejlen placerede hende på en fjern 5. plads. I friløbet planlagde hun hele fem quads, og hun blev også den første dame til at lande quad flip. Hun doublede dog quad salchow og faldt på en quad tåloop (<). Scoringspotentialet er enormt, men for nu måtte hun nøjes med bronze.

Den forsvarende mester Rika Kihira lå sidst efter det korte program, da hun havde fod på sin triple axel og dernæst faldt på triple flip-triple tåloop (<). I friløbet forsøgte hun stadig ikke lutz, men til gengæld forsøgte hun quad salchow, men hun faldt på denne. Resten af programmet var dog solidt med seks triple spring (den anden triple axel blev kendt underroteret), og hun kunne rykke op på en 4. plads.

Amerikanske Bradie Tennell leverede to nær rene programmer - kun i alt 3 underrotationer kostede lidt på scoren. Hun kunne dermed tage en hæderlig 5. plads. Den regerende verdensmester Alina Zagitova tog en foreløbig 2. plads efter et flot kort program, men et skuffende friløb med et fald og adskillige underrotationer trak hende ned på en skuffende sidsteplads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alena KOSTORNAIA
RUS
247.5912
2Anna SHCHERBAKOVA
RUS
240.9231
3Alexandra TRUSOVA
RUS
233.1853
4Rika KIHIRA
JPN
216.4764
5Bradie TENNELL
USA
212.1845
6Alina ZAGITOVA
RUS
205.2326

Se flere detaljer her.

Papadakis/Cizeron tager forventet sejr ved GPF 2019

Papadakis/Cizeron udfører deres fridans i Torino.

Der var ingen overraskelser hos vinderne i isdans ved Grand Prix Final 2019/20, men de andre resultater var lidt mere uventede.

De fire gange verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron var storfavoritter til guldet, men franskmændene viste svaghed i rytmedansen, hvor hun havde step-out på nogle twizzles under midline trinsekvensen. Duoen var dog deres fejlfrie selv i fridansen, som de udført til nær perfektion. De kunne dermed tage karrierens anden GPF-titel.

Madison Chock og Evan Bates leverede en solid rytmedans, og da alle i feltet fik lavere levels, kunne det amerikanske par tage en solid foreløbig 3. plads. Som hidtil denne sæson var deres fridans et hit og veludført med gode levels, og de kunne lidt uventet tage deres i alt tredje GPF-sølvmedalje.

Træningsmakkerne Madison Hubbell og Zachary Donohue havde en rytmedans med god power, og de kunne derfor tage en foreløbig 2. plads. Parret havde lavet nogle ændringer til deres fridans, men de førte kun til delvise forbedringer. Derfor måtte de forsvarende mestre falde til bronze.

Både russiske Alexander Stepanova og Ivan Bakin og canadiske Piper Gilles og Paul Poirier kæmpede med lave levels i rytmedansen, men deres fridanse var skarpe. De tog par endte på en henholdsvis 4. og 5. plads.

De regerende GPF-sølvvindere Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov havde lave levels i rytmedansen og tog derfor en foreløbig 4. plads. Deres fridans var umiddelbart solid, men lave levels og et bedømt fald på deres koreografiske slide element kostede dyrt; de faldt til en skuffende sidsteplads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsRDFD
1Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON
FRA
219.8511
2Madison CHOCK / Evan BATES
USA
210.6832
3Madison HUBBELL / Zachary DONOHUE
USA
207.9323
4Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN
RUS
204.8855
5Piper GILLES / Paul POIRIER
CAN
203.5064
6Victoria SINITSINA / Nikita KATSALAPOV
RUS
203.3946

Se flere detaljer her.

Nathan Chen er suveræn i forsvar af titel ved GPF 2019

Nathan Chen udfører sit lange program "Rocket Man" i Torino.

Niveauet var højt hos herrernes medaljetagere ved Grand Prix Final 2019/20, omend kampen ikke blev så tæt som håbet.

Verdensmester Nathan Chen fik alt til at virke utroligt nemt; amerikaneren tog en stor føring efter et fejlfrit program med quad lutz, triple axel og quad tåloop-triple tåloop. Han var ligeledes ubesværet i friløbet, hvor han fik landet sine fem quadruple spring og fem triple spring uden problemer. Det blev belønnet med rekord scores i form af 224.92 point (FS) og 335.30 point (samlet), og dermed kunne han for tredje gang i træk snuppe guld ved GPF.

Den anden guldfavorit var den olympiske mester Yuzuru Hanyu, som hurtigt kom bagud i det korte program, da han havde step-out på sin quad tåloop i planlagt kombination (og dermed modtog -5 i GOE). Han gjorde det bravt i friløbet, hvor han for første gang landede fem quads (inklusiv lutzen), men han mistede pusten i anden halvdel, hvor han havde step-out på triple flip (<) og dernæst singlede en planlagt triple axel-triple axel sekvens. Japaneren måtte derfor nøjes med en fjern sølvmedalje.

Den franske mester Kevin Aymoz overraskede med sine livs løb; han leverede et rent kort program med quad tåloop, triple lutz-triple tåloop og triple axel, og i det lange program landede han quad tåloop-triple tåloop samt fem triple spring. Den eneste store fejl var et fald på den anden quad tåloop (<). Med personlige bedste scores kunne han tage bronzemedaljen.

EM-sølvvinder Alexander Samarin havde dårlige landinger på begge quads i det korte program, hvor han som følge tog en foreløbig 5. plads. Han fik landet en fin quad lutz-triple tåloop i friløbet, men en efterfølgende dårlig landing på quad flip og pop på planlagt quad tåloop kostede dyrt. Samlet kunne han dog trække sig op på en samlet 4. plads.

Igen var Boyang Jins quad lutz missing-in-action, da han kiksede springet i begge programmer. Han fik kæmpet for de andre spring og kunne tage en 5. plads. Dmitri Aliev havde et solidt kort program uden større fejl, men det gik desværre helt galt i friløbet, hvor han faldt fire gange (deriblandt på en piruette) - russeren endte på en sidsteplads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Nathan CHEN
USA
335.3011
2Yuzuru HANYU
JPN
291.4322
3Kevin AYMOZ
FRA
275.6333
4Alexander SAMARIN
RUS
248.8354
5Boyang JIN
CHN
241.4465
6Dmitri ALIEV
RUS
220.0446

Se flere detaljer her.

Sui/Han tager deres første sejr ved Grand Prix Final 2019

Sui/Han udfører deres lange program i Torino.

Parløbernes konkurrence ved Grand Prix Final 2019/20 var en en lidt blandet pose; ingen par kunne løbe helt til deres potentiale, eller i det mindste tangere deres bedste Grand Prix fremførelse.

Guldfavoritterne Wenjing Sui og Cong Han havde nogle småfejl i det korte program, da hun havde hånd på kast triple flip (og deres løft var kun level 2), men de kunne stadig tage en lille føring efter segmentet. I friløbet landede begge kast med utrolig power, men han kiksede på begge side-om-side spring. Det var deres svageste performance hidtil denne sæson, men det var nok til at sikre dem deres første GPF-titel.

Landsmænd Cheng Peng og Yang Jin lå på en 5. plads efter det korte program efter en usikker landing på side-om-side triple tåloop fra ham og to fødder på kast triple loop for hende. Duoen kom dog stærkt igen i friløbet, hvor leverede alle deres elementer rent (omend med lavere sværhed på spring). Med en sejr i segmentet kunne de rykke op og forsvare deres sølvmedalje.

Juniorverdensmestrene Anastasia Mishina og Aleksandr Galliamov havde nogle usynkrone piruetter i det korte program, men de skøjtede ellers solidt nok til en foreløbig 4. plads. Russerne undgik store fejl i friløbet, men de havde måske ikke samme kvalitet eller performance evne som de andre par i feltet - de var ikke tilfredse med deres score, men fejl fra deres landsmænd medførte, at de kunne rykke op til bronze.

Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii havde feltets reneste korte program, og de kunne derfor tage en særdeles tæt 2. plads. Desværre kunne de ikke holde sammen på nerverne: mod forventning var de sløsede på et kast og to løft i anden halvdel, og disse fejl trak dem ned på en skuffende 4. plads.

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro lå på sidst efter det korte program, da hun faldt på kast triple loop, og han havde step-out på triple tåloop. Duoen kom flot igen i friløbet, lige indtil han faldt på kast triple salchow. De fik hevet sig op på en samlet 5. plads.

Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin havde deres hidtil bedste korte program, og de tog dermed en overraskende flot foreløbig 3. plads. Friløbet gik dog galt fra start, da hun havde et freak fald (toe-pick!). En usikker twist og fald på kast triple flip gjorde ikke tingene bedre, og for andet år i træk måtte de tage en 6. plads ved finalen.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Wenjing SUI / Cong HAN
CHN
211.6912
2Cheng PENG / Yang JIN
CHN
204.2751
3Anastasia MISHINA / Aleksandr GALLIAMOV
RUS
203.1343
4Aleksandra BOIKOVA / Dmitrii KOZLOVSKII
RUS
201.8425
5Kirsten MOORE-TOWERS / Michael MARINARO
CAN
197.9964
6Daria PAVLIUCHENKO / Denis KHODYKIN
RUS
194.7536

Se flere detaljer her.