lørdag den 3. november 2018

Zabiiako/Enbert vinder deres første GP i Helsinki

Zabiiako/Enbert udfører deres korte program til "Alexander Nevski".

Parløbernes konkurrence ved GP Helsinki 2018 var en smule undervældende, da de fleste par virkede nervøse og lavede fejl.

EM-bronzevindere Natalia Zabiiako og Alexander Enbert lå på en tæt 2. plads efter det korte program, da han faldt på side-om-side triple tåloop (<<), og deres piruetter var noget usynkrone. Russerne kom dog igen i friløbet med highlights som triple twist, side-om-side triple tåloop-double tåloop-double loop samt kast triple loop. Fejl tæller hans fald på triple salchow samt en usikker kast triple flip, men samlet gjorde de nok til at trække sig op på guld.

Nicole Della Monica og Matteo Guarise havde også usikre side-om-side spring i det korte program, da hun havde step-out på triple salchow, men de andre elementer solide, så de kunne tage en foreløbig føring. Den italienske duo havde dog problemer med friløbet med flop på begge side-om-side spring samt usikre landinger på kast, og disse fejl trak dem ned på sølvet.

Juniorverdensmestrene Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin havde nogle småfejl i det korte program med hånd på kast triple flip og snublen under deres trinsekvens. Det unge par imponerede i friløbet med svære spring og kast, omend de virkede en smule forsigtig og nervøse på de fleste elementer. De kunne tage en tæt bronzemedalje i deres GP-debut.

Østrigske Miriam Ziegler og Severin Kiefer havde en del småfejl i det korte program, men deres friløb så ud til at gå bedre indtil de måtte afbryde deres afsluttende løft. Deres 4. plads er deres hidtil bedste GP-placering.

Nordkoreanske Tae Ok Ryom og Ju Sik Kim havde havde et skuffende kort program, da hun faldt på triple tåloop (<) og havde en dårlig landing på kast triple loop. Parret gjorde det bedre i friløbet, men hun havde stadig problemer med rotationerne på side-om-side spring. De endte på en tæt 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Natalia ZABIIAKO / Alexander ENBERT
RUS
198.5121
2Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE
ITA
185.7713
3Daria PAVLIUCHENKO / Denis KHODYKIN
RUS
185.6132
4Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER
AUT
174.8145
5Tae Ok RYOM / Ju Sik KIM
PRK
174.2454
6Deanna STELLATO-DUDEK / Nathan BARTHOLOMAY
USA
159.2166
7Laura BARQUERO / Aritz MAESTU
ESP
149.5478
8Miu SUZAKI / Ryuichi KIHARA
JPN
145.6587

Se flere detaljer her.