tirsdag den 9. december 2014

JGPF 2014 forudsigelser - Herrer

Jin, Petrov, Uno og Lee er blandt medaljekandidaterne ved Junior Grand Prix Finalen 2014.

Det er et spændende og varieret felt ved Junior Grand Prix Finalen 2014, hvor herrerne alle har vidt forskellige svagheder og styrker.

Den regerende mester er Boyang Jin, som denne sæson igen har vundet begge sine JGP'er. Jins styrke er uden tvivl springene, da han allerede har triple axel og quad tåloop og quad salchow i sit repetoire, og dette kommer ham til gavn især i det lange program. Han har dog ikke råd til springfejl, da programkomponenterne plejer at ligge i den lave ende.

Lidt omvendt er Shoma Uno stærk i grundløb, piruetter og præsentation, men springene har forbedret sig. Ved begge sine JGP'er - hvor han tog sølv - fik han landet quad tåloops, men triple axelen er stadig ret ustabil. Med rene løb er hans scoringspotentiale dog måske det højeste i feltet.

Russiske Alexander Petrov har haft travlt; foruden sølv og guld ved JGP'erne har han vundet tre senior B'er. Denne stabilitet tegner godt for hans medaljechancer, og selvom han endnu ikke forsøger quads, er kvaliteten af hans andre spring gode.

June Hyoung Lee tog guld og bronze ved sine JGP'er. Han har også alle triple springene i sit repetoire i fin kvalitet, men i dette felt vil den lidt lavere sværhedsgrad gøre det svært for at tage en medalje. Med rene fremførelser er han dog outside shot.

Long shots er Sota Yamamoto og Roman Sadovsky, som tog henholdsvis sølv/sølv og guld/4. plads ved deres JGP'er. Yamamoto har endnu ikke fået kredit for sin triple axel, mens Sadovsky endnu ikke forsøger springet.

Mine forudsigelser
1. Alexander Petrov RUS 
2. Boyang Jin CHN
3. Shoma Uno JPN
4. June Hyoung Lee KOR
5. Sota Yamamoto JPN
6. Roman Sadovsky CAN

Se flere detaljer her.

JGPF 2014 forudsigelser - Isdans

Yanovskaya/Mozgov, Edwards/Pang og Popova/Vlasenko er blandt medaljekandidaterne ved JGPF.

I isdansernes konkurrence ved Junior Grand Prix Finalen 2014 bliver det derimod "Rusland vs. Canada".

Storfavoritter er uden tvivl de regerende JGPF-mestre og Junior VM-sølvvindere Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov. Parret er de eneste i feltet, som har vundet begge deres JGP'er, omend de kæmpede med levels i den anden konkurrence. Med solide fremførelser burde de kunne forsvare deres titel.

Resten af feltet er lidt mere åbent, da fire andre par har taget én sølv- og guldmedalje ved JGP'erne. Det ene par er Mackenzie Bent og Garrett Mackeen, som er anden-seedede. Parret er solide dansere, men de har dog en historie for at lave dyre fejl.

Betina Popova og Yuri Vlasenko tog en 4. plads forrige år, men denne gang har de gode medaljechancer. De har til tider problemer med levels, men de har god fart og karisma, og ved deres seneste JGP scorede de højt.

Landsmænd Alla Loboda og Pavel Drozd har været pålidelige med deres scores, men parret mangler måske lidt mere finish og power til at score højt og udgøre en medaljetrussel.

Canadiske Madeline Edwards og Zhao Kai Pang er de regerende Junior VM-bronzevindere, men de har endnu ikke helt formået at bygge på deres momentum, da de kun kvalificerede sig som nr. 5. Hvis de kunne løbe til deres potentiale, har de dog chance for en medalje.

Daria Morozova og Mikhail Zhirnov tog guld og en 4. plads ved deres JGP'er, men de gavnede et svagt felt ved deres første konkurrence. I dette felt bliver andet end en 6. plads svær at overgå.

Mine forudsigelser
1. Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov RUS
2. Betina Popova / Yuri Vlasenko RUS 
3. Mackenzie Bent / Garrett Mackeen CAN
4. Madeline Edwards / Zhao Kai Pang CAN 
5. Alla Loboda / Pavel Drozd RUS
6. Daria Morozova / Mikhail Zhirnov RUS

Se flere detaljer her.

JGPF 2014 forudsigelser - Damer

Sakhanovich, Higuchi, Sotskova og Medvedeva er blandt medaljefavoritterne ved JGPF.

Junior Grand Prix Finalen 2014/2015 bliver afholdt samtidig med GPF, og der er derfor gået et par måneder siden vi senest så pigerne ved international konkurrence. Vi ved dog, at det bliver en kamp "Rusland vs. Japan".

Småfavorit er nok den regerende JGPF- og Junior VM sølvvinder Serafima Sakhanovich, som har vundet begge sine JGP'er. Hun forsøger (ligesom mange i feltet) de svære spring og har bevist god stabilitet; med rene programmer burde hun tage guldet, men med småfejl som i JGP Japan har de andre stadig en chance.

Landsmand Evgenia Medvedeva er den regerende JGPF- og Junior VM bronzevinder, og ligesom Sakhanovich har hun også vundet begge sine JGP'er. Hun har stabiliteten, sværhedsgraden og charme i sit løb, så hendes medaljechancer er også gode.

Den regerende JGPF-mester Maria Sotskova får noget af se til, hvis hun skal forsvare sin titel. En skade i off-sæsonen betød en lidt langsom start med en del fejl, men hun fik stadig snuppet sølv og guld ved sine JGP'er. Med flere forbedringer kan hun muligvis tage guld igen.

Den største trussel til russisk dominans er Wakaba Higuchi, som ud af ingenting kom og tog sølv og guld ved sine JGP'er. Hun er også støt og roligt forbedret sig, og med sine eksplosive spring har hun også en chance for guld.

Outside shots er Yuka Nagai og Miyu Nakashio, som henholdsvis har taget sølv/sølv og 4. plads/guld ved JGP'erne. Deres sværhedsgrad er en smule lavere, så deres scores har ikke været i samme liga som de andre deltagere.

Mine forudsigelser
1. Serafima Sakhanovich RUS
2. Evgenia Medvedeva RUS
3. Maria Sotskova RUS
4. Wakaba Higuchi JPN
5. Yuka Nagai JPN
6. Miyu Nakashio JPN

Se flere detaljer her