lørdag den 20. februar 2010

Vinter OL - Den obligatoriske dans

Ved dette Vinter OL var den obligatoriske dans Tango Romantica. Alle parrene skøjter til den samme musik og udfører samme trin, hvilket gør den kedelig for mange af seerne. Denne gang var arenaen dog så godt som fyldt ud, så det bliver spændende at se, om ISU går igennem med deres forslag og eliminerer den obligatoriske dans fra OL (og muligvis også fra de andre konkurrencer).


Det var ingen overraskelse efter den obligatoriske dans, at Oksana Domnina og Maxim Shabalin fører. Parret leverede en præcis og dynamisk fortolkning af dansen, og de fik faktisk 9.0 af dommerne for fortolkning (eng. interpretation). Deres score på 43.76 point er et nyt personligt bedste. I Kiss&Cry viklede parret sig ind i tæpper (se billede), hvilket måske virkede mærkeligt for outsiders (angiveligt har de fået dem fra First Nations (de aboriginale folk i Canada), som de havde mødtes med. Vil det sige, at de aboriginale folk godkender deres originaldans? Eller prøver Domnina og Shabalin at fedte for dem?).


Tessa Virtue og Scott Moir skøjtede til allersidst og fik selvfølgelig den største opbakning fra publikum. Deres fortolkning af dansen var mere blød og romantisk ift. de fleste andres, præcis som en Tango Romantica burde være. De scorede også et nyt personligt bedste på 42.47 point og er på en foreløbig andenplads kun 1.02 point fra Domnina og Shabalin. Denne margin kan de vel meget muligt overkomme efter originaldansen og fridansen.


Amerikanske Meryl Davis og Charlie White leverede ligeledes en solid Tango Romantica, og de endte på en tredjeplads med et nyt personligt bedste på 41.47 point. Deres obligatorisk dans er altid blevet betragtet som deres svageste dans, så med en top 3 placering nu burde de mindst få bronze.

Deres landsmænd Tanith Belbin og Benjamin Agosto havde en meget aggressiv fortolkning af dansen, men kommentatorerne (fra BBC) sagde, de var lidt sjuskede på nogle af trinene. De er på en fjerdeplads med 40.83 point.

Det var en lille overraskelse at se Federica Faiella og Massimo Scali helt oppe op en femteplads med et nyt personligt bedste på 39.88 point, da de ikke helt så præcise som de andre.

Endnu mere overraskende var det at se Isabelle Delobel og Olivier Schoenfelder helt nede på en sjetteplads med 37.99 point (og nej, Schoenfelder faldt ikke denne gang). Parret havde en kreativ lille optrædelse før dansen, som publikum elskede, men dette hjalp ikke på scoren. De var dog heller ikke helt så skarpe, som de plejer at være.

Stillingen efter den obligatoriske dans
1. Oksana Domnina and Maxim Shabalin RUS – 43.76
2. Tessa Virtue and Scott Moir CAN – 42.74
3. Meryl Davis and Charlie White USA – 41.47
4. Tanith Belbin and Ben Agosto USA – 40.83
5. Federica Faiella and Massimo Scali ITA – 39.88
6. Isabelle Delobel and Olivier Schoenfelder FRA – 37.99
7. Jana Khokhlova and Sergei Novitski RUS – 37.18
8. Sinead Kerr and John Kerr GBR – 37.02
9. Nathalie Pechalat and Fabian Bourzat FRA – 36.13
10. Alexandra Zaretsky and Roman Zaretsky ISR – 34.38
11. Anna Zadorozhniuk and Sergei Verbillo UKR – 33.87
12. Anna Cappellini and Luca Lanotte ITA – 33.13
13. Nora Hoffmann and Maxim Zavozin HUN – 31.90
14. Emily Samuelson and Evan Bates USA – 31.37
15. Vanessa Crone and Paul Poirier CAN – 31.14
16. Christina Beier and William Beier – 30.31
17. Ekaterina Bobrova and Dimitri Soloviev – 29.86
18. Cathy Reed and Chris Reed JPN – 29.49
19. Xintong Huang and Xun Zheng CHN – 29.22
20. Allison Reed and Otar Japaridze GEO – 26.65
21. Penny Coomes and Nicholas Buckland GBR – 25.68
22. Kamila Hajkova and David Vincour CZE – 23.19
23. Irina Shtork and Taavi Rand EST – 21.73

Se protokoller og startrækkefølgen på originaldansen på vancouver2010.com

OBS! Originaldansen begynder i morgen tidlig kl. 01.15.

Plushenko: den rette vinder eller ej?

Evgeni Plushenko gør det klart til journalisterne, at han mener, at han er den rette Vinter OL-guldmedalist: i interviewet forklarer han, hvorfor han (ved fejltagelse) trådte på podiets øverste trin. Arrogant eller rigtigt?

Quad nødvendig for guld?

En del mennesker ærgrer sig over at herrernes OL-guld blev vundet af en quadløs mand, og en af dem er to gange Vinter OL-sølvmedalist Elvis Stojko. Stojko har altid været en stor fortaler for quad'en, og i sin artikel "The night they killed figure skating" gør han det klart, at han mener dette resultat er en negativ tilbagegang for kunstskøjteløb.

Hvis du ikke gider at læse, kan du se et videoklip af interviewet her. Sasha Cohen er også med, men hun er mere tilbageholden med at kritisere resultatet.


I dette videoklip er de dog enige om, at Johnny Weir blev underscoret: