søndag den 6. maj 2012

Dan Zhang og Hao Zhang ender 14 års partnerskab

Dan Zhang og Hao Zhang ved deres sidste internationale konkurrence, Grand Prix Finalen 2011, hvor de endte på en 4. plads. (Foto: Getty Images)

Vi har endnu et split på parløbsfronten, men dette er et af de mere usædvanlige af slagsen. Kinesiske Dan Zhang og Hao Zhang har efter 14 år sammen på isen valgt at stoppe; hun trækker sig kunstskøjteløb, mens han vil fortsætte med en ny partner.

Parret begyndte at løbe sammen tilbage i 1997, og de opnåede hurtig succes med to Junior VM titler. Parret er især kendt for deres lange program ved Vinter OL 2006, hvor hun havde et hårdt fald på et kast quad salchow forsøg, men hun fik alligevel fuldført programmet efter en kort pause, og de kunne tage hjem med sølv.

Som de fleste kinesiske par var de to Zhang'er kendt for deres tekniske elementer, og dette resulterede i hele 4 VM-medaljer. Parret måtte dog sidde sæson 2010-11 ude pga. hans håndskade, og de fik kun konkurreret i første halvdel af denne sæson, før de måtte stoppe igen. Især hendes højde har givet parret kvaler - med sine nu knap 1.70 m var hun da også den højeste dame i parløb.

30-årige Hao Zhang vil nu løbe med 17-årige Peng Cheng, som tidligere dannede par med Tianci Zhang.

Kilde: www.sports.sina.com.cn (kinesisk)