mandag den 14. december 2009

Kostumer - Jeremy Abbott


Det korte program
Musik: "A Day in the Life" af The Beatles (fremført af Jeff Beck)

Sidste sæson begyndte den 24-årige amerikaner Jeremy Abbott at eksperimentere med nogle lidt mere vovede kostumer (som jeg personligt godt kunne lide), men han er denne sæson vendt tilbage til noget mere simpelt. Hans kostume til det korte program består af sorte bukser og en lilla skjorte med en matchende vest, hvilket perfekt fanger den afslappede stemning i hans program, men samtidig undgår at blive for kedeligt.

Bedømmelse: 8.00/10.00


Det lange program
Musik: "Symphony No. 3 in C minor" af Camille Saint-Saëns

Jeg har bemærket, at skøjteløberne i denne olympiske sæson virkeligt har spenderet en hel del på kostumer og gerne bruger et nyt kostumer per konkurrence. Jeremy Abbott tager indtil videre topprisen, da han har brugt hele fire forskellige kostumer denne sæson til sit lange program (der er dog rygter om, at nogle af dem var lånt).

Ved Japan Open bestod kostumet af sorte bukser og en sort trøje med krave og gråt blonde-agtigt stof pyntet med sten i et spiralformet mønster. Ikke grimt, men heller ikke særligt spændende. Synes at det grå stof så alt for tykt ud, hvilket ikke er flatterende.

Bedømmelse: 5.00/10.00

Ved NHK Trophy var kostumet helt sort. Trøjen havde nogle spændende detaljer med de mange læg og en knap ved kraven, men på lang afstand lignede han lidt en præst.

Bedømmelse: 6.00/10.00

Ved Skate Canda bar han et jakkesæt med satinrevers og en skjort med høj hals. Især halskæderne var fascinerende OG pæne (har aldrig set en skøjteløber bære halskæder), og jeg undrede over, om de mon ville genere hans skøjteløb (det gjorde de vist ikke). Hele looket er en smule gotisk, og med musikken i baggrunden ligner han nærmest en forpint digter eller komponist.

Bedømmelse: 9.00/10.00

Ved Grand Prix Finalen bar han igen sorte bukser, men overdelen var en isgrå/-blå satinskjorte. Jeg kan især godt lide farven, men under det kraftige lys i skøjtehallen virkede hans skjorte VIRKELIG skinnende og får ham til at se mere bleg ud, end han er i forvejen.

Bedømmelse: 7.50/10.00