torsdag den 24. oktober 2013

Skate Canada 2013 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Oda, Chan og Abbott deltager i denne uges Skate Canada 2013.

Herrernes felt ved Skate Canada er meget dybt, da vi har hele seks tidligere Grand Prix vindere på deltagerlisten.

Småfavorit er Patrick Chan, som er den regerende verdensmester. Hans stærke grundløb sikrer ham altid høje programkomponenter, og hans quads sørger for at holde den tekniske score i orden på trods de fejl, han til tider laver. Han startede dog sæsonen med at tabe til Nobunari Oda ved en sommerkonkurrence (han udførte kun det lange program). Han har et forspring, men han kan ikke tåle at lave alt for mange fejl, hvis de andre herrer løber til deres potentiale.

Japan sender en stærk trio. Yuzuru Hanyu har haft en stærk sæson, og han startede ligeledes denne sæson stærkt med en sejr ved Finlandia Trophy. Ligesom Chan er Hanyu også den komplette pakke, da han har programkomponenterne og springene, så rene programmer kan vel føre til guld.

Nobunari Oda er den regerende Skate Canada bronzevinder, og han startede også sæsonen stærkt med en sejr ved Nebelhorn Trophy. Oda har også en relativ solid quad, og han får brug for springet, da programkomponenterne vil være en smule lavere end Chan og Hanyus.

Takahito Mura imponerede forrige år ved at kvalificere sig til VM i et stærkt japansk felt. Han startede sæsonen med sølv ved Ondrej Nepela Trophy med solide scores.

USA sender Jeremy Abbott som deres topherre. Han er stærk i præsentation, men springene forbliver hans nemesis. Især pålideligheden på quaden er lav, så han må helst ikke lave fejl på de andre spring for at ende på podiet. Abbott startede sæsonen med en individuel 3. plads ved Japan Open.

Landsmand Ross Miner tog en 5. plads forrige år, men det bliver svært for ham at toppe den placering i år. Ligesom Abbott er hans quad meget usikker; han kiksede begge forsøg ved Ondrej Nepela Trophy, hvor det blev en lidt skuffende 4. plads.

Den regerende juniorverdensmester Joshua Farris gør sin GP-debut. Han er en solid all-around løber, men quaden er forståeligt ikke et stabilt spring hos ham endnu. Farris begyndte sæsonen med bronze ved US Int'l FS Classic.

Den regerende EM bronzevinder Michal Brezina har de store spring, men han har aldrig været en tidlig sæsonløber. Han begyndte sæsonen lidt skuffende med en 6. plads (sidst) ved Japan Open.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Patrick Chan CAN
3. Nobunari Oda JPN
4. Jeremy Abbott USA
5. Takahito Mura JPN
6. Joshua Farris USA
7. Michal Brezina CZE
8. Ross Miner USA
9. Andrei Rogozine CAN
10. Ellajd Balde CAN

Se flere detaljer her.

Skate Canada 2013 træning - live streaming

Du kan se torsdagens officielle træningssessioner ved Skate Canada 2013, da de bliver live streamet her. Der er i gang nu (begyndte kl 13.00), og det slutter kl. 23.05. Du kan se tidsplanen her.

Skate Canada 2013 forudsigelser - Isdans

Canadiske Weaver/Poje og Virtue/Moir skal danse på hjemmebane ved Skate Canada.

Vi har et stærk felt hos isdanserne, hvor især værtsnation Canada har gode chancer for multiple medaljer.

Guldfavoritter er selvfølgelig de regerende og fire gange Skate Canada vindere, Tessa Virtue og Scott Moir. Parret er de regerende VM sølvvindere, og ingen i dette felt har nogensinde været i nærheden af at slå dem. Parret startede sæsonen med en nem sejr ved Finlandia Trophy - ikke desto mindre var konkurrencen lidt skuffende, da deres scores var en del lavere end normalt. De får brug for et boost her, hvis de vil have en chance senere i sæsonen mod rivalerne Davis/White.

Landsmænd Kaitlyn Weaver og Andrew Poje døjede med skader forrige sæson, men de fik alligevel deltaget ved VM 2013, hvor det blev en fin 5. plads. Parret startede sæsonen lovende med sølv ved US Int'l FS Classic, hvor de havde solide fremførelser og opnåede matchende scores.

Det canadiske hold rundes af med Alexandra Paul og Mitchell Islam. Parret har masser af talent og potentiale, men de har det med at lave dyre fejl i konkurrencer. Det skete seneste ved Nebelhorn Trophy, hvor de som førere efter den korte dans faldt til en samlet 3. plads efter fejl på twizzles. En podieplads virker dog mulig, hvis de får leveret uden fejl.

Madison Hubbell og Zachery Donohue slog Paul/Islam ved Nebelhorn, hvor det blev til guld. Forrige uge blev det til en 4. plads ved Skate America, og deres stabile fremførelser kan vel betyde deres første GP-medalje her.

To russiske hold gør deres internationale sæsondebut. Det ene er Ekaterina Riazanova og Ila Tkachenko, som er de regerende Skate Canada bronzevindere. Parret er som regel solide på de tekniske elementer, omend de er blevet kritiseret for at mangle lidt "wow".

De regerende juniorverdensmestre Alexandra Stepanova og Ivan Bukin gør deres seniordebut. Parret var ubesejrede forrige sæson, men det kan være svært at bryde igennem på seniorniveauet. Desuden så de lidt rustne ud ved de russiske interne konkurrencer (der har været rygter om skade).

Tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi tog en flot 10. plads ved VM, men de startede sæsonen skidt med en skuffende 5. plads ved Ondrej Nepela. Faktisk blev de slået af Charlene Guignard og Marcco Fabbri, som tog sølv ved konkurrencen

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
3. Madison Hubbell / Zachery Donohue USA
4. Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko RUS
5. Alexandra Paul / Mitchell Islam CAN
6. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
7. Charlene Guignard / Marcco Fabri ITA
8. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER 

Se flere detaljer her